5x herfstdecoratie ideeën voor de tafelklem

Vorig jaar kocht ik een tafelklem zodat ik rondom de kerstdagen een prachtige decoratie zou hebben rondom de eettafel. Deze tafelklem was zo’n succes dat we ook met Carnaval en met Pasen de tafelklem helemaal in thema brachten. Met Carnaval hingen we er onder andere serpentine slingers aan en met Pasen van die plastic eitjes. Daarna moet ik toegeven dat hij vrij kaal bleef. Totdat het herfst werd. Want hoe leuk is het om de tafelklem te decoreren speciaal voor dit prachtige kleurrijke seizoen?! Heel leuk kan ik je vertellen dus daarom nu ook 5 herfstdecoratie ideeën voor de tafelklem.

De veelzijdigheid van een tafelklem

We hebben onze tafelklem nu bijna een jaar en ik ben er erg blij mee. Wij gebruiken hem alleen binnen bij onze eettafel, maar veel mensen hebben juist buiten een tafelklem. Dan kun je ’s zomers lekker buiten zitten en de tafelklem decoreren met lampjes en andere mooie dingen. Zo’n tafelklem is dan ook enorm veelzijdig. Je kunt hem zowel binnen als buiten gebruiken en je kunt hem decoreren zoals jij dat wilt. Juist heel erg vol hangen met allerlei dingen, met een speciaal thema werken of gewoon alleen voor lampjes. Je ziet tijdens bruiloften ook steeds vaker dat er tafelklemmen gebruikt worden om te decoreren.

Lees ook: 5x kerstdecoratie ideeën voor de tafelklem

Herfstdecoratie ideetjes voor de tafelklem

Om de ruimte in je huis nog beter te benutten en de woonruimte zo mooi mogelijk aan te kleden heb ik een aantal herfstdecoratie ideetjes voor je. Hier kun je de tafelklem heel goed voor gebruiken. Ik vertel natuurlijk ook over onze eigen tafelklem en hoe wij het momenteel versierd hebben.

  • Je kunt aan je tafelklem allerlei planthangers hangen, met daarin geen plantjes maar juist potjes met kaarsjes erin. Je kunt ook afwisselen qua planten en kaarsjes. Hang er dan ook wat takjes met rode besjes op en mooie herfstkleurige bosjes gedroogde bloemen. Op de foto hieronder kun je zien hoe ik het bedoel.
  • Wat ook leuk is zijn diverse lampionnen of lantaarntjes ophangen. Je kunt deze kopen in de winkel, maar je kunt ze ook samen met de kinderen maken. Zet in de zelfgemaakte (papieren) lampionnen dan geen echte kaarsjes maar van die kaarsjes op batterijtjes.
  • Ook zag ik onlangs in een winkel allerlei leuke materialen om zelf zonnevangers te maken. Je hebt ze in allerlei soorten vormen en je vindt ze vast ook in de vorm van een blad, eikel of paddenstoel. Op die manier blijf je binnen het thema en wanneer de zon er dan op schijnt krijg je meteen een mooi effect.
  • Zelf had ik twee ‘bosjes’ met nep-bladeren gekocht bij de Action en een guirlande via een webshop besteld. De guirlande viel wel een beetje tegen, maar het ziet er uiteindelijk wel leuk uit. Ook kocht ik verschillende houten hangers in de vorm van paddenstoelen, bosdieren en pompoenen. Deze hing ik aan de tafelklem. Qua lampjes kocht ik pompoentjes die ik er ook nog aan hing. Vooral ’s avonds als de lampjes aan staan vind ik het er heel gezellig uit zien.
  • Nog een ander leuk idee wat ik ergens heb gezien is om letterlijk de schatten uit de natuur, dus bladeren, eikels, dennenappels, enzovoort, in huis te halen. Deze aan een touwtje te hangen (meerderen onder elkaar) en dit dan aan de tafelklem te hangen.

Je ziet, je hebt helemaal niet veel nodig om de tafelklem te decoreren voor de herfst. Ik vind het echt een uitkomst. Vooral omdat we in ons kleine huis maar weinig andere plekken hebben om het sfeervol te maken.

Heb jij al een tafelklem?