5x favoriete tv programma peuter

Komende zondag vieren we de derde verjaardag van onze peuter. Daarom ben ik met een serie artikelen gestart waarin ik vertel over de favorieten van onze peuter. Zo zag je al haar favoriete liedjes, eten, peuterboeken, speelgoed en kapsels voorbij komen. En vandaag deel ik haar favoriete tv programma. Of ja, eigenlijk kijkt ze vooral Netflix en YouTube.

Het was een moeilijke keuze voor de peuter want ze vindt nogal veel leuk maar we hebben even goed gekeken naar wat ze de laatste weken vooral kijkt. Want ze houdt net zoals mama van bingewatchen. Dus het liefst de hele dag door dezelfde serie kijken, al mag ze dat natuurlijk niet!

Favoriete tv programma peuter

Het liefst heb ik dat onze dochter Netflix kijkt. Daar zitten geen rare reclames tussen en ze kijkt via het kids programma dus er zal ook niet echt veel naars tussen zitten. Dat is bij YouTube anders, want daar kan ze door wat te klikken opeens bij de gekste dingen komen. Toch kijkt ze soms wel naar filmpjes op YouTube en dan zijn de onderstaande twee favoriet!

Zandkasteel

Het zandkasteel is al een langere tijd erg populair. Eerst de gewone filmpjes die te vinden zijn al heeft ze die dus ook al tig keer gezien. Maar nu ook de voorstelling. Misschien toch maar eens kijken of we daar niet een keer heen kunnen. Denk dat ze dat mega leuk vindt!

Jokie en Jet / Sprookjesboom

Als echte Efteling fan kan het niet anders dan dat Jokie & Jet en de Sprookjesboom verhaaltjes ook een favoriet programma zijn. Bij Jokie en Jet vraagt ze vooral om de liedjes en dan is “ijsjes eten” wel het populairste!

En dan Netflix, daar zijn best wat programma’s die ze veelvuldig kijkt, maar de volgende drie gaan echt op repeat!

Mickey’s clubhuis

Je zult het wel raden, dat gaat over Mickey Mouse en al zijn vrienden. Fay haar favoriet is Minnie Mouse natuurlijk. Maar ze vindt Donald ook erg leuk en Goofy!

Casper en Lisa

Mijn man is niet blij met deze serie want om een of andere reden vindt hij het maar irritant. Maar Fay is helemaal weg van Casper en Lisa. Ze beleven allerlei avonturen, hebben wel eens ruzie (“dat is toch niet lief mama”) en zijn dikke vriendjes (“net als Fenna en Fay he mama”). Wat wil je nog meer?

Pieter konijn

Deze dierenvriendjes heeft ze nu een maand terug ontdekt en ze zijn bijna onafscheidelijk. Ze vindt het zo leuk dat ze regelmatig afleveringen naspeelt of dat ze met de sneeuw ook een sneeuwkonijn wil maken net zoals Pieter Konijn dat deed!

Naast series kijkt onze dochter sinds kort ook naar films zoals Finding Nemo. Heel knap hoe ze daar zo geconcentreerd naar kan kijken ook. En soms ook enorm handig, haha.

Wat is het favoriete (tv) programma van jouw kind(eren)?

8 reacties op “5x favoriete tv programma peuter

  • Oja! Ik ken ze nog allemaal van een paar jaar terug..en ik kan ze allemaal nog mee zingen haha. Zandkasteel was hier favoriet!

  • Grappig, hier kijken ze naar totaal andere dingen. Zandkasteel ben ik zo ontzettend zat, dat keken Fenne en Melle altijd, als je ergens te lang naar kijkt gaat het irriteren 😉 Peuter hier kijkt graag naar Peppa, Ben en Holly, Nijntje, brandweerman Sam. Lang leve Netflix 😉

  • Het Zandkasteel vond Anna als peuter ook erg leuk! Ze had toen ook een DVD van een optreden die ze echt zó vaak heeft gezien. Nu is ze helemaal into ‘Mike de Ridder’. Ze wisselt nu sowieso vaker af. Mickey Mouse vind ik overigens vreselijk, vaak doe ik de hele tijd zijn stem na in de hoop dat ze dan wat anders gaat kijken, want dat is toch niet om aan te horen! 😉

  • Mijn zoon keek Casper en Lisa vooral toen hij met 1 was. Hij vond het zo leuk als wij dat liedje dan gingen mee zingen. Nu vindt hij het niet meer interessant.

    Hij is nu 2 en een paar maanden. Zijn favorieten zijn nu Zack and Quack, Word Party, Peppa Pig en alles met een dino,

    Dat van You Tube herken ik. Super irritant, want dan komt hij weer ergens uit wat ik niet geschikt vind. Dus heb ook liever Netflix.

Reageren is niet mogelijk.