5x favoriete speelgoed peuter

Met nog minder dan 2 weken te gaan voor peuters 3e verjaardag leek het me leuk om een serie te maken met al haar favorieten. Zo zag je al haar favoriete liedjes, eten en peuterboeken voorbij komen. Vandaag vertel ik over haar favoriete speelgoed.

Het is natuurlijk heel persoonlijk wat een kind leuk vindt om mee te spelen. Maar er zijn toch wel een aantal dingen die eigenlijk altijd wel een succes zijn. En zo zijn er een aantal presentjes altijd geschikt als verjaardagscadeau voor kinderen. Zo lees en zie ik heel vaak bij andere moeders dingen die een succes zijn waar onze dochter ook graag mee speelt! Ik heb de afgelopen tijd even in de gaten zitten houden wat op speelgoed gebied momenteel echt een succes is en ben zo tot haar favoriete speelgoed gekomen.

Keukentje

Al met haar eerste verjaardag kreeg Fay een keukentje, lekker cliché van de IKEA. Dat vond ze toen wel interessant maar echt ermee spelen deed ze niet. Dat is nu wel anders. Hele maaltijden maakt ze in haar keukentje maar dat is niet alles. Het keukentje verandert regelmatig in een winkel inclusief kassa of het wordt omgetoverd tot wasmachine en droger. Echt geweldig om die fantasie te zien waarmee ze speelt.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Puzzels

Iets anders wat ze echt enorm leuk vindt zijn haar puzzels. De laatste tijd speelt ze er iets minder mee omdat ze alle puzzels al zo vaak heeft gemaakt dat ze erover kan dromen. Maar op school is eigenlijk het eerste waar ze heen vliegt de puzzels. De ene keer daagt ze zichzelf uit en maakt ze puzzels van 24 stukjes, maar ze kan ook heel makkelijk nog 12 stukjes kiezen.

Poppenmoeder

Ook is onze dochter een echte poppenmoeder. Momenteel ligt haar pop even aan de kant en zijn haar knuffels haar baby’s. Maar ze speelt dus heel vaak moedertje. “Ik ben de mama van de baby” zegt ze dan terwijl ze haar knuffel een slaapzakje aan doet en in bed legt. Een goede voorbereiding op haar broertje die op komst is 😉

Duplo en Playmobil

Ook hebben we twee volle bakken met Duplo en Playmobil in huis. En dat is maar goed ook want ook daar speelt ze veel mee. Het leuke is dat ze de twee ook combineert. Zo bouwt ze bijvoorbeeld samen met papa een grote schuur van Duplo waar dan de Playmobil dieren in kunnen slapen.

Knutsel materiaal

Officieel geen speelgoed maar wel iets wat onze dochter graag doet: knutselen. Niet gek dus dat we een hele grote bak thuis hebben staan met knutselmateriaal. Van vouwblaadjes tot stiften, van klei tot materialen om bijvoorbeeld armbandjes te maken. Ik las bij Go or no go overigens een hele fijne gel-a-peel review dus grote kans dat deze ook in huis gehaald wordt!

Uiteraard is er nog veel meer waar onze kleine dame graag mee speelt. Maar dit zijn wel echt dingen die we dagelijks terug zien!

Wat is het favoriete speelgoed van jouw kind?

10 reacties op “5x favoriete speelgoed peuter

 • Ophelia is 5 en is dol op haar Barbies. Vooral het aan- en uitkleden. ???Ze speelt ook heel graag met haar Lego Friends. Als we naar NL gaan om familie en vrienden te bezoeken, vult ze haar rugzakje met haar 3 favorieten en dan is ze ‘good to go’…?

 • Duplo was rond 3 jaar hier ook heel populair. Ze is nu bijna 4 en speelt graag met knuffels, maar vooral verkleden als politie of superman haha zo leuk om de fantasie te zien groeien!

 • Hier is het toch echt wel Lego
  Uren kan er mee worden gespeeld
  Tekenen vinden ze trouwens ook erg leuk:)

  De jongste speelt graag met blokken
  Eerst om mee te gooien maar hij begint nu ook echt te bouwen 🙂
  Leuk om te zien!

 • Leuk hè de fantasie van die kids?. Lars heeft op dit moment echt een lego fase. Ik zag je blog over die houten camera. Die is echt gaaf. Snap dat je dochter er graag mee speelt

 • Wat leuk, ze speelt een beetje met hetzelfde als Anna in die leeftijd. Vooral puzzelen en met knuffels spelen is Anna nog steeds dol op. Anna kijkt echt niet om naar poppen, maar haar knuffels zijn echt haar baby’s 🙂

Reageren is niet mogelijk.