5x favoriete peuterboeken

Met nog iets meer dan 2 weken te gaan voor peuters 3e verjaardag leek het me leuk om een serie te maken met al haar favorieten. De komende weken kun je 2x per week al Fay haar favorieten hier terug vinden. En wellicht wordt jij daardoor wel geïnspireerd. Vandaag vertel ik over haar 5 favoriete peuterboeken.

Elke avond voor het slapen gaan lezen we samen met onze peuter een boekje voor. Dit doen we al vanaf dat ze baby is en daardoor heeft ze dan denk ik ook een liefde voor boekjes ontwikkeld. Er wordt regelmatig voorgelezen aan haar knuffels, samen met opa en oma lezen is ook al super leuk plus wordt er nu zelfs al voorgelezen aan de baby die nog in de buik zit.

5x favoriete peuterboeken

Voorlezen voor peuters of juist samen een boekje lezen is hartstikke leuk om te doen. Voor het slapen gaan of gewoon overdag ergens wanneer je een rust momentje nodig hebt. Hieronder deel ik de favoriete peuterboeken van onze eerste peuter.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Lees ook: 10x de leukste kinderboeken

Niet normaal gewoon

Een van de boekjes die ik het meest moet voorlezen is het boek Niet normaal gewoon van de uitgever Leopold. Het boek gaat over Olifant die een extra lange slurf heeft waarmee hij bijzondere dingen kan doen. Hij kan zijn slurf gebruiken als drooglijn, als brug, als douche of als trap voor andere dieren. Iedereen vindt Olifant aardig, alleen het  Nijlpaard vindt hem niet normaal. Wanneer Baby Nijlpaard in gevaar is, blijkt de lange slurf van Olifant toch onverwacht heel handig te zijn! Een fijn prentenboek over anders zijn en elkaar respecteren.

Mijn eerste Engelse woordjes

Een ander boek die regelmatig uit de lade gehaald word is Woezel & Pip – mijn eerste Engelse woordjes. Niet echt een boek om voor te lezen al kun je overal wel een verhaal van maken natuurlijk. Wij gebruiken het boek heel wisselend. De ene keer maken we een verhaal, een andere keer mag Fay de woordjes benoemen in het Nederlands en een andere keer in het Engels.

Mama Kwijt

Vorig jaar met Fay haar 2e verjaardag kreeg ze het boekje Mama Kwijt van Lola, het dochtertje van Janske. In het begin lazen we dit samen voor en vond ze het wel leuk, maar sinds een paar maanden is het echt een hit. Ze leest het ook al zelf voor (oftewel ze vertelt het na) en moet telkens weer lachen om die gekke eekhoorn. Die denkt namelijk dat de Beer, Haas en Kikker de mama van de kleine uil zijn. Gekke dieren.

favoriete peuterboeken prentenboeken voorleesboeken

Een boot voor de dieren

Een boekje die we kregen om te reviewen voor de blog blijkt ook een dikke hit te zijn. Dat is namelijk Een boot voor de dieren. De dieren zijn in nood! Het regent zo hard dat alles onder water loopt. Gelukkig worden ze gered door een vriendelijke man met een heel grote boot. Eerst is iedereen vrolijk, maar na een tijdje krijgen de pinguïns het veel te warm, worden de konijntjes zeeziek en zitten de egels iedereen in de weg. Zullen ze snel weer ergens land vinden?

Grote voorleesboek

Als laatste een voorleesboek die pas sinds een maand echt populair is geworden bij onze dochter. Het grote voorleesboek voor broertjes en zusjes. Een bundel vol met versjes, verhalen en tekeningen over broertjes en zusjes. Over mama’s dikke buik, een tweeling die niet meer op elkaar wil lijken, over een zusje dat ook eens de oudste wil zijn en over een broertje dat liever een puppy had gewild… of toch maar wel een babybroertje? Over knuffelen en ruzie maken, samen streken uithalen en jaloers zijn…

Ik ben heel benieuwd naar de favorieten boeken van jouw kind(eren)!

18 reacties op “5x favoriete peuterboeken

Reageren is niet mogelijk.