5x favoriete peuterboeken

IMG_0898

Met nog iets meer dan 2 weken te gaan voor peuters 3e verjaardag leek het me leuk om een serie te maken met al haar favorieten. De komende weken kun je 2x per week al Fay haar favorieten hier terug vinden. En wellicht wordt jij daardoor wel geïnspireerd. Vandaag vertel ik over haar 5 favoriete peuterboeken.

Elke avond voor het slapen gaan lezen we samen met onze peuter een boekje voor. Dit doen we al vanaf dat ze baby is en daardoor heeft ze dan denk ik ook een liefde voor boekjes ontwikkeld. Er wordt regelmatig voorgelezen aan haar knuffels, samen met opa en oma lezen is ook al super leuk plus wordt er nu zelfs al voorgelezen aan de baby die nog in de buik zit.

5x favoriete peuterboeken

Een van de boekjes die ik het meest moet voorlezen is het boek Niet normaal gewoon van de uitgever Leopold. Het boek gaat over Olifant die een extra lange slurf heeft waarmee hij bijzondere dingen kan doen. Hij kan zijn slurf gebruiken als drooglijn, als brug, als douche of als trap voor andere dieren. Iedereen vindt Olifant aardig, alleen het  Nijlpaard vindt hem niet normaal. Wanneer Baby Nijlpaard in gevaar is, blijkt de lange slurf van Olifant toch onverwacht heel handig te zijn! Een fijn prentenboek over anders zijn en elkaar respecteren.

Een ander boek die regelmatig uit de lade gehaald word is Woezel & Pip – mijn eerste Engelse woordjes. Niet echt een boek om voor te lezen al kun je overal wel een verhaal van maken natuurlijk. Wij gebruiken het boek heel wisselend. De ene keer maken we een verhaal, een andere keer mag Fay de woordjes benoemen in het Nederlands en een andere keer in het Engels.

Vorig jaar met Fay haar 2e verjaardag kreeg ze het boekje Mama Kwijt van Lola, het dochtertje van Janske. In het begin lazen we dit samen voor en vond ze het wel leuk, maar sinds een paar maanden is het echt een hit. Ze leest het ook al zelf voor (oftewel ze vertelt het na) en moet telkens weer lachen om die gekke eekhoorn. Die denkt namelijk dat de Beer, Haas en Kikker de mama van de kleine uil zijn. Gekke dieren.

Een boekje die we kregen om te reviewen voor de blog blijkt ook een dikke hit te zijn. Dat is namelijk Een boot voor de dieren. De dieren zijn in nood! Het regent zo hard dat alles onder water loopt. Gelukkig worden ze gered door een vriendelijke man met een heel grote boot. Eerst is iedereen vrolijk, maar na een tijdje krijgen de pinguïns het veel te warm, worden de konijntjes zeeziek en zitten de egels iedereen in de weg. Zullen ze snel weer ergens land vinden?

Als laatste een voorleesboek die pas sinds een maand echt populair is geworden bij onze dochter. Het grote voorleesboek voor broertjes en zusjes. Een bundel vol met versjes, verhalen en tekeningen over broertjes en zusjes. Over mama’s dikke buik, een tweeling die niet meer op elkaar wil lijken, over een zusje dat ook eens de oudste wil zijn en over een broertje dat liever een puppy had gewild… of toch maar wel een babybroertje? Over knuffelen en ruzie maken, samen streken uithalen en jaloers zijn…

Ik ben heel benieuwd naar de favorieten boeken van jouw kind(eren)!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden ,
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

18 reacties

 1. Patricia op 18 februari 2017 om 06:57

  Leuk, hoop zo dat ons kleintje straks ook een boekjeslover is net als zijn/haar moeder.

 2. wendy op 18 februari 2017 om 07:39

  Boekjes van marianne busser en ron schroder zoals stoute dingen voor peuters en kleuters, zijn leuke boekjes. En alle boekjes van kolletje van pieter feller.

  • Nicole op 20 februari 2017 om 08:06

   Kolletje ken ik niet, de boeken van Marianne en Ron wel uiteraard..

 3. wendy op 18 februari 2017 om 07:54

  En mofel en piertje van lieneke dijkzeul voor kleuters. En verhalen van de boze heks van hannah kraan. Deze zijn wel voor 6/7 jarige want de verhaaltjes zijn wat lang. Maar wel super leuk.

  • Nicole op 20 februari 2017 om 08:06

   Die van 6/7 jaar wacht ik nog maar een paar jaar mee hihi. Wist niet dat er van mofel en piertje ook boeken zijn! Ken het programma wel..

 4. MamaIssues op 18 februari 2017 om 07:56

  Hier is bij de jongste ook woezel en pip favoriet
  Bij de middelste pluk van de Petteflet 🙂 (dat is stiekem ook mijn favoriet)

  En bij mijn oudtse zijn het de boeken van Roald dahl
  Nu bezig met Sjaaki in de chocoladefabriek

  • Nicole op 20 februari 2017 om 08:07

   Ja pluk hebben wij ook al klaar liggen, maar die vindt ze nog niks..

 5. Sjoukje - meergeldminderstress op 18 februari 2017 om 08:15

  Wij waren altijd groot fan van Gonnie en Gijsje. Ken je die ook?

  • Nicole op 20 februari 2017 om 08:08

   Wel van gehoord maar ken het eigenlijk niet!

 6. Lori (Mama's Jungle) op 18 februari 2017 om 08:49

  Die “niet normaal gewoon” lijkt me leuk! Wij halen tegenwoordig al onze boekjes uit de bieb, want we lezen zoveel. En daar ontdek je allemaal leuke titels. En gratis, yayy 🙂

  • Nicole op 20 februari 2017 om 08:08

   Ja wij doen dat eigenlijk nooit meer, vergeet het altijd terug te brengen en heb dan vette boetes telkens haha!

 7. Jodi - liefthuis op 18 februari 2017 om 11:17

  Gruffalo, Er zit een beer op mijn stoel, Kikker en Raf zijn hier momenteel favoriet. Oow en het grote Fiep boek is fantastisch, alhoewel sat geen echt voorleesboek is

  • Nicole op 20 februari 2017 om 08:09

   Gruffalo lijkt me ook erg leuk!

 8. Lisette op 18 februari 2017 om 12:32

  Mijn dochter vind de boekjes van Bobbie Beer erg leuk. Voor het slapen gaan lezen we jip en Anneke.

  • Nicole op 20 februari 2017 om 08:10

   Bobbie Beer boekjes ken ik wel maar hebben we niet geloof ik..

 9. janske op 18 februari 2017 om 16:26

  Leuk dat Fay haar boek Mama Kwijt ook zo leuk vindt! Hier is hij ook nog steeds een hit 🙂 Ik ben dol op boekjes…onze favorieten…die van die mol en die drol op zijn hoofd, maar ook veel oude boeken van mij als kind. We gaan regelmatig naar de bieb om leuke boekjes te halen.

  • Nicole op 20 februari 2017 om 08:11

   Oh ja van de mol is ook leuk!

 10. Nicole op 18 februari 2017 om 16:26

  We hebben net voor de 2e maal alle 5 de delen van Jip & Janneke uit.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje