5x favoriete peuter liedjes

Met nog minder dan een maand te gaan voor peuters 3e verjaardag leek het me leuk om een serie te maken met al haar favorieten. En vandaag is de kick-off! De komende weken kun je 2x per week al Fay haar favorieten hier terug vinden. En wellicht wordt jij daardoor wel geïnspireerd. We starten met de 5 favoriete peuter liedjes.

Ik moet toegeven, ik bepaal natuurlijk grotendeels wat onze peuter luistert dus als het gaat om het repertoire van de liedjes die ze kent heb ik daar best veel invloed op. Toch leert ze natuurlijk ook liedjes op school en op de kinderopvang. Maar al met al zijn het toch vaak de liedjes die wij veel luisteren die momenteel favoriet zijn. Haar top 5 van het moment (in willekeurige volgorde):

Favoriete peuter liedjes

Een tijd terug kochten wij bij de Efteling, op aanraden van Charlotte, een cd van de Sprookjesboom. En wat een succes is dit zeg. Ze vindt eigenlijk alle liedjes het leukste maar zingt het uitbundigste mee met het liedje “Lekker Hapje“, gezongen door de boze wolf.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Een andere cd die hier sinds kort grijs gedraaid wordt is de nieuwste cd van Monique Smit – 2 kleine kleutertjes, deel 2. Deel 1 hebben we ook en die vindt ze ook nog steeds leuk. Maar dit zijn nieuwere liedjes dus dat is altijd interessant. Het leukste nummer van deze cd vindt ze Cowboy & Indiaan!

Dit is het eerste deel

Wat hier niet meer gedraait wordt, maar wel ELKE dag gezongen zijn de liedjes van Sinterklaas. En dan met name Sinterklaas kapoentje. Ze heeft zelfs van de week nog een tekening gemaakt voor Sinterklaas die ze naar Spanje wil sturen. Help, wanneer stopt dit?!

Een liedje die ze volgens mij op school ofzo heeft geleerd is die van “ze kunnen zeggen wat ze willen”. Je weet wel, die met de olifant die de dikste billen heeft en de giraf de allerlangste nek.. Die vind ik zelf stiekem ook best leuk haha. Dus die zingen we dan lekker samen, inclusief uitbeelden natuurlijk ­čśë

En ja, dan de allerlaatste. Eentje die ze sinds onze vakantie in Duitsland vorig jaar in haar hart heeft gesloten. Tjoe Tjoe Wa. Welke ouder kent hem nu niet? Er wordt weinig in gezongen, maar vooral het ‘dansje’ erbij is natuurlijk ‘super gaaf mama!’.

Wat is het lievelingsliedje van jouw peuter/kind?

De uitgelichte foto komt van Shutterstock.

8 reacties op “5x favoriete peuter liedjes

  • Geweldig! Is ze beetje van de dansjes, want je hebt op YouTube ook allemaal kinderliedjes met dansjes uit Just Dance voor de Wii staan.

  • Haha, deel 2 van 2 kleine kleutertjes hebben we nog niet in huis, maar de rest wordt hier ook gezongen. Zelfs de Sinterklaasliedjes…. gaap ­čśë

  • Oh die Tsjoe tsjoe wa…Ik kan dat lied dromen….. Hier is de pinguindans favoriet, moet je maar eens opzoeken op Youtube…. Krijg je nooit meer uit je hoofd haha. Die sprookjesboom cd lijkt me ook wel erg leuk voor de mannen!

  • Owwww tjoe tjoe wa
    Mijn kinderen zijn er gek op maar dat lied blijft zo in mijn hoofd zitten, verschikkelijk!!!
    Hier zijn ze gek op alle mini disco liedjes…Doen we vaak ’s avonds na het eten nog even aan kunnen ze nog even hun energie kwijt

  • Wij hebben een kleine fan van de Efteling. De CD van Sprookjesboom ligt in de auto en staat eigenlijk altijd aan. Tristen is vooral fan van ‘zeg Roodkapje waar ga je hene’, dan loopt ie met een mandje rondjes om de tafel.

  • Wat een leuke serie! Erg leuk dat we al haar favorieten mogen leren kennen. Liedjes van Monique Smit kennen (helaas) niet. Hier veel Spaanse liedjes maar net voor bedtijd alleen gek doen op alle nl kinderliedjes vooral die olifant met die dikke billen

Reageren is niet mogelijk.