5x favoriete kapsels peuter

Volgende week zondag vieren we de derde verjaardag van onze peuter. Daarom ben ik met een serie artikelen gestart waarin ik vertel over de favorieten van onze peuter. Zo zag je al haar favoriete liedjes, eten en peuterboeken voorbij komen. Dit keer echter een iets andere insteek. Want ik vertel niet over haar favorieten, maar over die van mij. Ik deel mijn vijf favoriete kapsels.

Zelf ben ik een ramp wat betreft de haren van onze dochter. Ik kan een staart maken en een tijd terug heb ik ook wel eens een gewone vlecht gemaakt. Maar daar blijft het dan bij. Gelukkig heeft ze wel een hele handige oma die graag allerlei creaties maakt met de lange haren van Fay.

Hoge staart

Zoals ik al zei, ik maak zelf vooral staarten bij mijn dochter en vind de hoge staart dan ook erg handig om te maken. Ze heeft hele lange haren dus dit kan ook gewoon. Ook staat het haar ook gewoon goed. Dus dit is wel mijn favoriet. Vooral omdat ik het zelf kan haha.

De knot

Een tijd terug kreeg ik van mijn schoonmoeder een handig hulpmiddeltje om een knot te maken bij Fay. Je weet wel zo’n donut knot. Met haar lange haren kan dit makkelijk en het staat ook echt enorm wijs. Toch heb ik dit nog niet vaak gedaan, maar dat is puur luiheid.

Twee vlechten of twee staartjes

Wat ik ook altijd erg schattig vind staan zijn de twee vlechten. Ik zelf maak dan twee gewone vlechten, maar mijn schoonmoeder maakt twee invlechten, wat natuurlijk veel mooier is. Het maakt Fay nog lekker kinderlijk, wat uiteraard ook nog mag met drie jaar haha. Twee staartjes staat ook erg leuk alleen krijg ik ze nooit symmetrisch waardoor het er al snel niet uit ziet haha.

Gewoon los

Aangezien onze dochter gezegend is met hele mooie lange haren vind ik het ook altijd prachtig wanneer ze het los heeft. Echter wordt het dan al snel een warboel. Om die warboel tegen te gaan maak ik dan vaak aan beide zijkanten hele kleine staartjes bovenop, met van die loombandjes als elastiekjes. Ik heb zo even geen goed voorbeeld helaas. Helaas draagt ze de haren bijna nooit “los” omdat ik op de peuterschool en opvang sowieso geen losse haren wil bij haar. Dit in verband met hygiëne.

Invlecht met knot

Een ander kapsel die mijn schoonmoeder wel eens heeft gemaakt is de invlecht met knot. Vergeef me als ik niet de juiste benamingen gebruik, ik heb er de ballen verstand van. Maar als je de foto ziet dan snap je wellicht wat ik bedoel. Ze heeft vanuit de linkerkant naar de rechterkant een vlecht gemaakt en hier een soort knotje van gedraaid. A la heidi aus tirol.

Heb jij nog leuke tips en/of aanvullingen voor de lange haren van onze dochter?

14 reacties op “5x favoriete kapsels peuter

  • Ze heeft mooie lange haren. De haren van onze dochter willen op 1 of andere manier niet groeien. Maar ze kan wel twee vlechtjes en staartjes. Vind ik altijd leuk staan.
    Invlechten kan ik zelf niet goed, maar ook nog lastig met het fijne, half lange haar van dochterlief.

    Wat ik ook altijd leuk vind staan met zulke haren als je dochter is 1 schuine staart.

  • Ik doe vaak een dotje schuimversteviger in het haar, anders zakt het snel uit met die gladde lokken. Verder maak ik dan eigenlijk een staartje, alleen trek ik de haartjes de laatste keer niet helemaal door het elastiekje. Dan krijg je vanzelf een soort knotje. (Ik hoop dat dit een beetje duidelijk is haha)

  • Wauw, die foto dat ze tegen de muur staat, zo schattig:) Ik ben vooral fan van vlechten, recht, schuin met of zonder knot op het einde omdat ik geen trek heb in luizen. Maar ze draagt zelf het liefste een knot of half staartje. Verder doe ik niet ingewikkeld. Vind het zelfs een beetje stom al die kunstwerken op die kleine hoofdjes, ieder zijn smaak he 😉

Reageren is niet mogelijk.