5x favoriete kapsels peuter

IMG_0278

Volgende week zondag vieren we de derde verjaardag van onze peuter. Daarom ben ik met een serie artikelen gestart waarin ik vertel over de favorieten van onze peuter. Zo zag je al haar favoriete liedjes, eten en peuterboeken voorbij komen. Dit keer echter een iets andere insteek. Want ik vertel niet over haar favorieten, maar over die van mij. Ik deel mijn vijf favoriete kapsels.

Zelf ben ik een ramp wat betreft de haren van onze dochter. Ik kan een staart maken en een tijd terug heb ik ook wel eens een gewone vlecht gemaakt. Maar daar blijft het dan bij. Gelukkig heeft ze wel een hele handige oma die graag allerlei creaties maakt met de lange haren van Fay.

Hoge staart

Zoals ik al zei, ik maak zelf vooral staarten bij mijn dochter en vind de hoge staart dan ook erg handig om te maken. Ze heeft hele lange haren dus dit kan ook gewoon. Ook staat het haar ook gewoon goed. Dus dit is wel mijn favoriet. Vooral omdat ik het zelf kan haha.

De knot

Een tijd terug kreeg ik van mijn schoonmoeder een handig hulpmiddeltje om een knot te maken bij Fay. Je weet wel zo’n donut knot. Met haar lange haren kan dit makkelijk en het staat ook echt enorm wijs. Toch heb ik dit nog niet vaak gedaan, maar dat is puur luiheid.

Twee vlechten of twee staartjes

Wat ik ook altijd erg schattig vind staan zijn de twee vlechten. Ik zelf maak dan twee gewone vlechten, maar mijn schoonmoeder maakt twee invlechten, wat natuurlijk veel mooier is. Het maakt Fay nog lekker kinderlijk, wat uiteraard ook nog mag met drie jaar haha. Twee staartjes staat ook erg leuk alleen krijg ik ze nooit symmetrisch waardoor het er al snel niet uit ziet haha.

Gewoon los

Aangezien onze dochter gezegend is met hele mooie lange haren vind ik het ook altijd prachtig wanneer ze het los heeft. Echter wordt het dan al snel een warboel. Om die warboel tegen te gaan maak ik dan vaak aan beide zijkanten hele kleine staartjes bovenop, met van die loombandjes als elastiekjes. Ik heb zo even geen goed voorbeeld helaas. Helaas draagt ze de haren bijna nooit “los” omdat ik op de peuterschool en opvang sowieso geen losse haren wil bij haar. Dit in verband met hygiëne.

Invlecht met knot

Een ander kapsel die mijn schoonmoeder wel eens heeft gemaakt is de invlecht met knot. Vergeef me als ik niet de juiste benamingen gebruik, ik heb er de ballen verstand van. Maar als je de foto ziet dan snap je wellicht wat ik bedoel. Ze heeft vanuit de linkerkant naar de rechterkant een vlecht gemaakt en hier een soort knotje van gedraaid. A la heidi aus tirol.

Heb jij nog leuke tips en/of aanvullingen voor de lange haren van onze dochter?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden ,
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

14 reacties

 1. Ilse van Kreanimo op 25 februari 2017 om 22:32

  Ik vind het vooral bijzonder dat haar haartjes zo lang al zijn. Daar komt mijn kleuter van 2,5 niet aan. ( hier gaan ze al naar school op die leeftijd)
  Leuke kapsels.

  • Nicole op 27 februari 2017 om 18:38

   Ja echt mega lang haar he.. en dan een moeder hebben die er niets mee kan haha!

 2. marjonS op 26 februari 2017 om 07:23

  Ze heeft mooie lange haren. De haren van onze dochter willen op 1 of andere manier niet groeien. Maar ze kan wel twee vlechtjes en staartjes. Vind ik altijd leuk staan.
  Invlechten kan ik zelf niet goed, maar ook nog lastig met het fijne, half lange haar van dochterlief.

  Wat ik ook altijd leuk vind staan met zulke haren als je dochter is 1 schuine staart.

  • Nicole op 27 februari 2017 om 18:40

   Ja fijn haar heeft de mijne ook overigens. Een schuine staart is inderdaad ook leuk!

 3. Marieke op 26 februari 2017 om 07:37

  Wat een leuke ideeën! Ik was ook niet zo handig met de haren van Giulia, maar door veel te oefenen lukt het al steeds beter.

 4. mama van dijk op 26 februari 2017 om 13:12

  prachtig haar helaas kan ik echt niet invlechten. Meestal word t een knot of leuke knipjes:)

  • Nicole op 26 februari 2017 om 18:03

   Dat kan ik dus ook niet 😉 Lang leve schoonmoeders enzo..

 5. Gera op 26 februari 2017 om 20:50

  Ohhh ik ben dus niet de enige die niet de bijzonderste creaties kan invlechten!!

  • Nicole op 27 februari 2017 om 18:40

   Hihi kan niet eens een normale invlecht 😛 Maar moet ook zeggen dat ik het geduld niet heb…

 6. Volgmama op 26 februari 2017 om 22:49

  Wat mooi die lange haartjes van Fay.

 7. Mirjam op 26 februari 2017 om 23:23

  Oeh, die laatste is ook mooi zeg! Ik maak vaak twee knotjes bij Fiene – vind ik ook altijd heel schattig staan 🙂

  • Nicole op 27 februari 2017 om 18:41

   Klinkt inderdaad leuk. hoe doe je dat dan? 1 knotje vind ik al lastig…

 8. Mirjam op 27 februari 2017 om 19:46

  Ik doe vaak een dotje schuimversteviger in het haar, anders zakt het snel uit met die gladde lokken. Verder maak ik dan eigenlijk een staartje, alleen trek ik de haartjes de laatste keer niet helemaal door het elastiekje. Dan krijg je vanzelf een soort knotje. (Ik hoop dat dit een beetje duidelijk is haha)

 9. maai op 28 februari 2017 om 11:15

  Wauw, die foto dat ze tegen de muur staat, zo schattig:) Ik ben vooral fan van vlechten, recht, schuin met of zonder knot op het einde omdat ik geen trek heb in luizen. Maar ze draagt zelf het liefste een knot of half staartje. Verder doe ik niet ingewikkeld. Vind het zelfs een beetje stom al die kunstwerken op die kleine hoofdjes, ieder zijn smaak he 😉

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje