5x favoriete eten peuter + recept

Met nog minder dan een maand te gaan voor peuters 3e verjaardag leek het me leuk om een serie te maken met al haar favorieten. De komende weken kun je 2x per week al Fay haar favorieten hier terug vinden. En wellicht wordt jij daardoor wel geïnspireerd. Vandaag vertel ik over haar favoriete eten.

De meeste ouders zullen het volgende wel herkennen: de peuter is erg kieskeurig en claimt nogal vaak iets niet te lusten. Toch hebben wij afgesproken dat ze altijd een eerste hapje moet nemen en 9 van de 10 keer betekent dit dus dat ze het alsnog lekker vind. Wel heeft ze zo haar voorkeuren qua eten en daar wijd ik dus vandaag meer over uit.

Favoriete eten peuter

Laten we eerst even vertellen dat onze dochter een enorme snoepkont is, maar als ze mag kiezen tussen een van haar favoriete eten en bijvoorbeeld snoepjes dan kiest ze toch voor haar favoriete eten. En dat komt goed uit want in haar top 5 staan vooral gezonde dingen. Met slechts één uitzondering. En dat zijn frietjes. Niet gek denk ik voor een kind, maar toch wilde ik het even noemen. Pannenkoeken en pizza vindt ze overigens ook heerlijk, maar van frietjes gaat ze springen haha.

Maar als je echt vraagt naar haar lievelingseten dan zegt ze eigenlijk altijd PASTA. Daarmee bedoelt ze dan macaroni of spaghetti (boordevol met groente, yummm) maar ook de pasta spinazie vindt ze heerlijk en de macaroni met ham/kaas (zie verderop het recept).

Op een goede tweede plek staat dan volgens mij de rauwkost groente. Onze dochter is echt wild op komkommer, paprika en tomaatjes. Wanneer we dus vinden dat ze te weinig groente heeft gegeten hoeven we daar maar iets van op tafel te zetten en voor we het weten is het op.

Dan komen toch echt de boterhammen. Want regelmatig wanneer we vragen wat ze wil eten ’s avonds dan zegt ze dus boterhammen. En dan het liefste met smeerkaas, pindakaas of hagelslag. We hebben thuis wel een regel, ze moet eerst een boterham met smeerkaas of kaas ofzo eten en dan pas mag de hagelslag.

En dan het fruit. Onze dochter is echt een fruitliefhebber en eet dit dan ook het liefst de hele dag door. Ze vraagt regelmatig om een banaan maar die eet ze dan maar half op. Terwijl een appel, peer of mandarijn en altijd helemaal in gaat. Regelmatig maak ik dan ook een bakje met alledrie de fruitsoorten en dit gaat dan ook helemaal op. Smulaap! Wanneer de watermeloenen trouwens weer in het seizoen zijn dan is dat haar favoriete fruit. En geef haar eens ongelijk 🙂

Recept macaroni ham/kaas

De afgelopen weken heb ik erg creatief moeten zijn qua eten ivm tijdnood. Maar soms is creativiteit niet eens nodig. Zoals bij dit recept. Een makkelijke snelle maaltijd die volgens mij alle kinderen wel lekker vinden. (ik zet er altijd een bakje met rauwkost naast)

Nodig:

  • macaroni elleboogjes
  • hamblokjes
  • geraspte kaas naar eigen smaak
  • ui
  • eventueel 2 teentjes knoflook
  • kookroom (light)

Je kookt de macaroni zoals de verpakking aangeeft. De ui en knoflook hak je in klein stukjes en deze bak je samen met de hamblokjes in een kleine koekenpan. Zodra de macaroni klaar is voeg je de ham, ui en knoflook daaraan toe en gooi je de helft van de geraspte kaas erbij. Goed doorroeren. Dan nog kookroom erbij, ik heb geen precieze aantal omdat ik kijk naar de hoeveelheid macaroni die ik heb en hoe smeuïg ik hem wil. De ene keer heb ik namelijk wat meer dan een andere keer. Dan nog een deel van de geraspte kaas erbij en zelf doe ik er vaak nog wat drupjes sambal doorheen. Alles goed door blijven roeren op het laagste pitje en je bent alweer klaar!

Smakelijk eten!

Wat is het lievelingseten van jouw kind?

De afbeeldingen uit dit artikel komen van Shutterstock.

8 reacties op “5x favoriete eten peuter + recept

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *