5x dit doe ik ’t liefst in de zomer

leuke dingen in zomer

Alhoewel ik soms klaag over hele hete dagen (boven de 30 graden), ben ik wel een echt zomermeisje. Ik leef helemaal op door de zon, de warmte, de geuren, het zomerfruit, noem maar op. Dat de zon ook nog eens voor extra vitamine D zorgt is mooi meegenomen. Omdat ik er zo van kan genieten vertel ik je in deze blog hoe ik er van geniet. Oftewel ik deel met jou wat ik het liefste doe in de zomer.

Lekker luieren (met een boek)

Als eerste kon ik het niet laten om lekker luieren te noemen. Wel het liefst in de schaduw, maar waar je me verder parkeert maakt me niet uit. In een hangmat (al vind ik dat met mijn gewicht tegenwoordig wat te spannend), op een strand bedje, in een relax stoel, op een loungeset, het maakt me niet uit. Zolang ik lekker fris water om me heen heb, een boek om te lezen en af en toe wat lekker fruit naar binnen kan gooien ben ik gelukkig. Niet zo gek ook dat ik in de zomervakantie de meeste boeken lees. Ik houd ervan!

Barbecueën

Om heel eerlijk te zijn is dit niet iets wat ik doe. Het is juist iets wat mijn man, of vader of… doet waar ik dan juist zo van kan genieten. Want BBQen betekent dat ik niet hoef te koken. Het betekent lekker buiten eten. Vlees, vis en groente grillen… Ik vind dat toch zo genieten. En vooruit, ik doe ook wel wat voor het bbqen hoor. Stiekem meer dan ik denk. Want 9 van de 10 keer doe ik de boodschappen, maak ik er nog een lekkere pastasalade bij. Zorg ik voor het stokbrood wat gebakken en gesneden moet worden, enzovoort. Maar op een of andere manier voelt dat dan niet als koken en geniet ik er vooral van.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Naar ’t strand

Als er iets is waar je mij blij mee kunt maken dan is dat wel een dagje strand. Al het gehannes erom heen wat je met de kinderen hebt vind ik minder. Je sjouwt nogal wat met je mee namelijk. Maar als we ons eenmaal geïnstalleerd hebben dan maak je mij niet blijer. Heerlijk wandelen door de branding, zandkastelen bouwen met de kinderen, afkoelen in de zee of gewoon staren naar de golven. Ik word er rustig van en kan hier zo van genieten. Dus hoe ver we ook van de zee af zijn, we moeten gewoon elk jaar in ieder geval 1 dag naar het strand. Al ga ik liever vaker.

Dagjes weg

Daarnaast vind ik het heerlijk om dagjes weg te gaan. In mijn eentje, al komt dat in de zomer maar weinig tot nooit voor. Maar zeker ook met mijn gezin. Nieuwe plekken ontdekken, naar een dierentuin of pretpark of gewoon een leuke speeltuin uitkiezen en daar samen heen gaan. Alhoewel ik ook zeker een huismus ben vind ik het heerlijk om erop uit te gaan samen.

Terrasjes pikken

Zet mij op een terrasje, in de schaduw, met een glas Radler 0.0 of iets anders lekkers en ik zit er voor uren. Lekker naar mensen kijken, bijkletsen met mensen die ik wellicht even niet gesproken heb. Meestal kies ik voor een terras met speeltuin zodat de kinderen zich ook fijn vermaken. Heerlijk is dat.

5x dit doe ik 't liefst in de zomer

In de tuin bij familie/vrienden

Oeps, het zijn er nu toch zes geworden in plaats van 5 dingen. Maar deze kon gewoon niet ontbreken. Ik vind het heerlijk om op bezoek te gaan bij familie of vrienden en daar lekker in de tuin te chillen en kletsen. Nee, niet omdat ik dan niet zelf voor mn drinken hoef te zorgen. Want dat doe ik vaak wel zelf. Maar gewoon omdat ik graag tijd doorbreng met mijn dierbaren en ik dat buiten in de tuin gewoon echt lekker vind. Mijn favoriete plek blijft de tuin van mijn ouders met hun mooie palmboom. Ondanks dat ik daar nooit gewoond heb voelt het als thuis.