5x de leukste kerstfilms op Netflix

Voor de nieuwste lijst van kerstfilms op Netflix (2016) zie deze link.

Ben je net zo gek als ik en wil je ook in de zomer gewoon al kerstfilms kijken? Met Netflix kan dat gewoon haha. Zij hebben het hele jaar door kerstfilms online staan en dat is voor iemand die daar enorm van houdt natuurlijk een geweldig iets. Zo heb ik vrijwel alle kerstfilms die erop staan eigenlijk al gekeken het afgelopen jaar. Niet zo handig zou je denken want dan heb ik rond kerst niets meer te zien. Maar sommige films kijk je het liefst keer op keer opnieuw. Zoals The Grinch bijvoorbeeld. Dat is echt een favoriet van me! Benieuwd naar mijn top 5 kerstfilms op Netflix? Lees dan snel verder..

How the Grinch stole Christmas

Deze film heb ik als 15jarige in de bioscoop gezien samen met mijn moeder, tante en een vriend van mijn tante. Stiekem vind ik deze film zo leuk omdat het me telkens herinnert aan die geweldig leuke dag. We zaten al keihard te lachen voordat de film begon en ik weet niet eens maar waarom, maar dat fijne gevoel is me altijd bijgebleven. Daarnaast is de film gewoon echt geweldig, met in de hoofdrol Jim Carrey die ik niet altijd goed vind maar in deze film echt meesterlijk is. Ook het nummer “Where are you Christmas” uit deze film draai ik grijs…

Bol AlgemeenBol Algemeen

A Christmas Carol

Dan natuurlijk de grootste klassieker van allemaal: A Christmas Carol. Er zijn zoveel verschillende films uitgebracht over dat verhaal, maar het is dan ook een prachtig verhaal met een enorm mooie boodschap. Op Netflix vind je nu de Disney versie, een van de weinige films die zo dicht mogelijk bij het boek van Dickens is gebleven. Leuk weetje: Jim Carrey vertolkt wel een heleboel rollen in deze film!

A-Christmas-Carol-Jim-Carrey-Cover-Poster-e1444661778385

Christmas Cupid

Deze film heb ik echt een behoorlijke tijd geleden gezien en ik weet eigenlijk niet meer precies hoe hij ging, maar wel dat ik hem erg leuk vond. Het gaat over een workaholic die wordt achtervolgd door een overleden klant. Deze geest zet haar onder druk om te veranderen zodat ze een liefdevolle kerst kan beleven met een oude vlam. Het is dus wel een ‘aftreksel’ van a Christmas Carol, maar een wel een hele leuke.

Beethoven’s Christmas adventure

Wie kent Beethoven nu niet? Deze geweldig grote maar ontzettend lieve Sint Bernard heeft al in menig films de hoofdrol gehad. Dit keer speelt hij de hoofdrol in een heuse kerstfilm! Beethoven probeert de feestdagen te redden wanneer een eigenzinnige elf de slee van de kerstman vernielt en dieven zijn zak met speelgoed stelen! Een echte familiefilm.

Beethoven

A cookie cutter Christmas

De laatste kerstfilm die ik heb gezien is a cookie cutter Christmas. Ik wist niet goed wat ik ervan moest denken van te voren, omdat ik toch ook wel kijk naar wie er in de film speelt. En ik herkende niemand! Maar omdat ik even zin had om een kerstfilm te kijken besloot ik hem toch te gaan kijken en ik ben er blij om. Het is ook weer een prachtig verhaal met een boodschap en ik vind de hoofdrolspeelster zo leuk. Het gaat overigens over twee leraressen die vanaf jongs af aan rivalen zijn en tijdens de feestdagen aan een bakwedstrijd meedoen om zo een knappe alleenstaande vader voor zich te winnen.

Naast deze leuke films vind je er natuurlijk nog veel meer. Zoals de bekende Surviving Christmas met Ben Affleck en I’ll be home for Christmas met Jonathan Taylor Thomas. Oh en zo kom ik net nog meer films tegen die ik ook wilde noemen, dus ik kan wel door blijven gaan haha! Oftewel: ga naar Netflix en see for yourself…

Houd jij ook zo van kerstfilms?

8 reacties op “5x de leukste kerstfilms op Netflix

Reageren is niet mogelijk.