5x boeken van #boektober

Zoals jullie weten heb ik in oktober meegedaan met boektober. Ik heb mijn doel niet helemaal gehaald, maar toch ook weer wel. Ik wilde vier boeken lezen, maar eigenlijk vijf. Ik las 4,5 boek dus ik vind dat ik best geslaagd ben in mijn doel. Omdat ik zelf altijd graag een review lees van een boek voordat ik hem aanschaf heb ik van de vijf boeken die ik las ook een review geschreven. Iets minder uitgebreid dan normaal, puur omdat ik geen vijf losse reviews wilde schrijven maar ze combineer in één artikel.

Achter de geraniums?! – Anne West

boek-achter-de-geraniumsChronische ziektes worden vaak niet begrepen. Dit omdat het veelal niet te zien is aan iemand, maar ook omdat het gewoon onmogelijk uit te leggen is wat je voelt of hoe je dingen ervaart. Anne West probeert met haar chicklit over een vrouw met reuma op een humoristische wijze de ervaringen en gedachten over te brengen. Met de hoop dat anderen vrouwen met chronische ziekte zich erin herkennen.

Stillevens schilderen? O shit, mijn leven is echt voorbij. Ik barst weer in tranen uit.

Ik heb het boek werkelijk in één ruk uitgelezen. Ondanks dat ik zelf geen reuma heb of een chronische ziekte had ik echt veel herkenning in de gedachtes van de hoofdpersoon. Maar dit betekent niet dat je het alleen moet lezen wanneer je denkt jezelf erin te herkennen. Nee het boek bevat echt een heel mooi verhaal met veel humor en een vleugje romantiek.

Pluspunten: het is een echte chicklit met een feel good einde, het is echt makkelijk geschreven waardoor je het in één keer uit kunt lezen, je gaat echt hardop lachen bij sommige stukjes, als je een softie bent zoals ik dan laat je ook een traan en je zult wellicht meer inzicht krijgen hoe het is om met een chronische ziekte te leven.

Minpunten: ik kon er maar eentje vinden en dat is het boek zelf. Het heeft namelijk geen harde kaft en dat vind ik zelf juist fijner lezen.

Onverminderd – Rebecca Yarros

12188148_830204600430824_5710965250457587404_oToen ik begon aan dit boek zat ik in de auto samen met mijn man en dochtertje. We waren allemaal enorm vrolijk, totdat ik begon te lezen. Ik jankte de ogen uit mijn kop! De stemming in de auto sloeg dan ook om, mijn dochtertje kan er niet tegen wanneer ik huil dus ook zij begon te jammeren. Maar ik kon het niet, ik kon het boek niet wegleggen. Ik had de achterkant wel gelezen en wist dat de hoofdpersoon twee zware tegenslagen zou krijgen, maar dat het boek op deze manier zou beginnen. Nee, dat had ik niet verwacht.

Twee legerofficieren in blauwe uniformen stonden op de stoep, met hun petten in hun handen. Mijn maag maakte een buiteling. Nee. Nee. Nee. Ze wist het. Daarom had mijn moeder de deur niet opengedaan. Ze wist het.

Normaal gesproken huil ik niet zo snel bij een boek. En als ik huil dan slechts een traantje of twee. Maar dit boek heeft ervoor gezorgd dat ik niet slechts een paar tranen huilde, maar een heleboel. Aan het begin, ergens in het midden en ja aan het einde weer. Dit keer geen echte herkenning, maar gewoon meeleven met de hoofdpersoon en haar verdriet werkelijk voelen. Dit boek is echt het beste New Adult boek dat ik ooit gelezen heb.

Blijf bij mij – Jennifer L. Armentrout (ook bekend als J. Lynn)

12029683_815906121860672_7866463922147328914_oIk heb al eerder boeken gelezen van J. Lynn en ook boeken in de serie waar dit boek onder valt. Zo schreef ik al een recensie over het boek Ga voor mij en las ik ook het boek Wacht op mij. Beide boeken zorgden ervoor dat ik even niet hoefde na te denken en alles kon vergeten. Het verhaal sleept je mee in hun wereld. Ik verwachtte dit dus ook van het boek Blijf bij mij.

Het geluid van gierende banden en de geur van verbrand rubber vulden de lucht. Door het geluid stonden al mijn haren overeind terwijl Jax me steviger tegen zich aan trok, met zijn arm om mijn schouders.

Bij dit boek zwijmel je helemaal weg. De mannelijke hoofdpersoon is er echt eentje met een goddelijk lijf en een gouden hart. Ik heb in mijn hoofd dan ook echt een beeld van een aantal bekende hunks gemixt in één lijf haha. Van mij mogen ze wel een film uitbrengen van dit boek, dan wil ik wel de hoofdrol spelen haha. Het is namelijk echt een boek met spanning, sensatie en een flinke dosis romantiek. Een hoog zwijmelgehalte dus!

Bloedbroeders – Helen Vreeswijk

9789000346585_downloadVan dit boek verwachtte ik echt heel veel. De titel en de tekst op de achterkant intrigeerde me enorm. Naast dat ik van romantische boeken houd en van chicklits die makkelijk weg te lezen zijn, houd ik ook van spannende boeken. Thrillers. En stiekem had ik verwacht dat dit boek dat ook zou zijn.

Echter was dat niet zo. Ja er zitten wel wat stukjes in die iets spannender zijn, maar mijn verwachting was heel anders. Gelukkig kan ik een verwachting goed naast me leggen en dan een boek toch met een open mind lezen. Het boek heeft een goed verhaal (soms wat voorspelbaar) en ik las het echt makkelijk weg. Helen zorgt ervoor dat je het verhaal vanuit allerlei andere oogpunten beleefd. Niet alleen vanuit de daders, maar ook de slachtoffers, de recherche en getuigen. Dit zorgt ervoor dat het spannend blijft en dat je meer leert over de situatie. Vooral de laatste 100 bladzijdes moest ik gewoon door blijven lezen… Zo benieuwd naar het einde!

Shoot! – Anki Wijnen

cover-shoot-webshop-3DOver dit boek kan ik echt heel kort en krachtig zijn. Een MUST BUY! Het boek van Anki is echt voor iedereen wat. Voor de blogger, voor de moeder die graag met iets meer achtergrond foto’s maakt en ja, ook voor de professioneel. Het boek Shoot! legt echt enorm duidelijk uit hoe je bepaalde dingen het beste kunt fotograferen zonder dat het moeilijk wordt. Bij sommige boeken heb je namelijk al snel dat je bedolven wordt in de termen en je snapt er al snel niets van! Ik zelf ben een semi professionele fotograaf, maar ik heb wel zo mijn sterke kanten: portret voornamelijk. Nu vind je in het boek van Anki tips voor portret, maar bijvoorbeeld ook voor interieur. Iets waar ik zelf weinig van weet maar voor mijn hobby als blogger echt wel handig is!

Nieuwsgierig geworden naar één van de boeken (of wellicht allemaal!), je kunt de boeken oa bij bol.com kopen.

Heb jij een van de boeken al gelezen?

* Sommige van deze boeken heb ik ontvangen, echter heeft dit mijn mening niet beïnvloed. 

3 reacties op “5x boeken van #boektober

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *