5 tips voor een weekendje weg met oud en nieuw met kinderen

Al jaren gaan wij met oud en nieuw een weekendje weg met vrienden. We gaan dan met enkele gezinnen met kinderen naar een vakantiehuis in Nederland en vieren daar oud en nieuw. Dit is altijd heel gezellig en leuk. Samen brengen we een weekend door en luiden het nieuwe jaar in. Denk jij er ook aan om een keer een weekendje weg te gaan met oud en nieuw met vrienden of familie? Lees dan eens deze tips! 

Gastartikel Rosa Schrijft

1. Boek op tijd

Dit klinkt als een open deur, maar toch noem ik deze tip als eerste. Omdat wij al jaren met oud en nieuw weg gaan, weet ik namelijk dat een fijn vakantiehuis voor een grote groep vinden, niet makkelijk is. Een weekendje weg gaan met oud en nieuw is namelijk enorm populair. Veel vriendengroepen en families vinden dit een fijne tijd om samen een weekend weg te gaan. Boek dus op tijd. En met op tijd bedoel ik dus ongeveer 6 tot 9 maanden van te voren.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans is dat je een mooi vakantiehuis vindt. Zo hebben wij ooit een vakantiehuis gehad met een grote woonkamer waar de kids heerlijk konden spelen, een kamer met pooltafel waar de volwassenen een lekker potje konden poolen en als kers op de taart had het vakantiehuis ook nog eens een hottub in de tuin. Hoe gaaf is dat! 

2. Zorg voor voldoende slaapkamers

Als je met een grote groep weg gaat, is het fijn als je je soms ook even kan terug trekken. Ook als je eerder wilt gaan slapen dan rest is het fijn. Je hebt dan geen last van de anderen als ieder gezin een eigen plekje heeft. Ook kinderen hebben soms even rust nodig. Het is dus heel fijn als ieder gezin een eigen slaapkamer heeft.

Sommige vakantiehuizen hebben speciale kinderslaapkamers met stapelbedden waar de kinderen kunnen slapen. Dit is heel gezellig natuurlijk, maar houd er dan dan wel rekening mee dat er nauwelijks geslapen wordt 😉 

3. Houd rekening met voldoende speelruimte

Let er bij het boeken van een weekendje weg met oud en nieuw op dat er voldoende speelruimte is. 

Het is in de winter, dus de kinderen zullen vooral binnen spelen. Het is fijn als er een tuin is voor een potje voetbal of even buiten spelen, maar vanwege de kou zal je voornamelijk binnen zitten. Voldoende speelruimte is dus echt een must! Wij kijken altijd naar de plattegrond van de woning en of er voldoende ruimte is aan de eettafel. Niet alleen omdat je dan lekker kunt tafelen, maar ook omdat het fijn is voor de kinderen om samen spelletjes te doen of te knutselen. 

4. Neem voldoende speelgoed mee

Met oud en nieuw zijn er weinig mogelijkheden om er op uit te gaan met kinderen omdat veel plekken gesloten zijn. Je kan van te voren bekijken wat er te doen is in de omgeving, maar mijn ervaring is dat heel veel plekken dicht zijn met oud en nieuw. Wij zorgen er dus altijd voor dat er voldoende speelgoed is voor de kinderen om te spelen.

Denk bijvoorbeeld aan knutselspullen, spelletjes en doe-boeken. Daarnaast is het ook fijn als de kinderen samen lekker een film kunnen kijken, dus handig om er voor te zorgen dat je wat films achter de hand hebt. Zeker als je lekker aan het tafelen bent en de kinderen al van tafel willen is een film opzetten natuurlijk ideaal! 

5. Zorg dat de boodschappen in huis zijn

Het is heel erg fijn als je van te voren regelt dat alle boodschappen in huis zijn of bezorgd worden. Als je dit nog ter plekke moet doen is het vaak veel geregel. Wij maken van te voren met onze groep een boodschappenlijst en bespreken het menu voor het eten. Dan bestelt een van ons alle boodschappen bij een lokale supermarkt en we halen het dan op bij een pick up point of laten het bezorgen. Heel fijn om zo alle boodschappen in een keer in huis te hebben, je kan dan meteen een drankje nemen bij aankomst en in de avond lekker samen koken en eten. Dat scheelt een hoop geregel tijdens het weekendje weg met oud en nieuw! 

Hoe vieren jullie oud en nieuw? Thuis of ook op een andere plek? Ik wens jullie allemaal hele fijne jaarwisseling!