5 tips voor lastminute kerst boodschappen

Het is bijna kerst en oeps… je hebt je kerstboodschappen nog steeds niet gehaald. Aangezien het over een paar dagen al kerst is geef ik je in deze blog een aantal tips voor lastminute kerstboodschappen. Wie weet heb je er nog wat aan.

Last minute kerst boodschappen doen? 5 tips!

In het verleden was ik soms op eerste kerstdag zelf nog boodschappen aan het doen. Of de dag ervoor, voor kerstavond. Ik was ontzettend geïrriteerd omdat het mega druk is op die momenten en er veel dingen ook gewoon niet meer in de schappen liggen. Dit jaar heb ik het anders geregeld en hoef ik de boodschappen alleen nog maar op te halen, ik heb ze namelijk online besteld.

Moet jij wel nog lastminute je kerst boodschappen doen? Dan heb ik hier een aantal tips voor je.

Houd het simpel

Met de kerstdagen willen de meeste mensen enorm uitpakken qua eten en drinken. Ze verzinnen dan ook de meest ingewikkelde kerstdiners waarbij je allerlei aparte ingrediënten voor nodig hebt. Dit maakt het boodschappen doen alleen maar moeilijker omdat die ingrediënten vaak moeilijker te verkrijgen zijn of sneller op. Houd het daarom simpel. Je kunt er ook iets speciaals van maken door dit keer met voor- en nagerecht te werken als je dat normaal niet doet. Of door de tafel juist extra chique aan te kleden.

Ga zo vroeg mogelijk

Wanneer je boodschappen gaat doen kun je dat het beste zo vroeg mogelijk doen wil je de drukte vermijden. Het liefst als de winkel net open gaat. De kans is er dan wel dat nog niet alles in de winkel ligt in verband met nieuwe bevoorrading.

Maak een lijstje met looproute

Het is altijd goed om een boodschappenlijstje te maken, maar doe dit dan ook op volgorde van de looproute. Ga je naar een supermarkt waar je vaker komt en weet je ongeveer wel waar alles ligt? Dan is het slim om het lijstje te maken op volgorde van hoe je loopt. Op die manier ga je sneller door de winkel heen en hoef je niet telkens op en neer te lopen omdat je toch weer iets van je lijstje vergeten bent.

Alle dagen open

Heb je geen zin uren door de winkel te lopen omdat je alle boodschappen tegelijk haalt? De meeste supermarkten zijn ook open tijdens de kerstdagen zelf, al dan niet met andere openingstijden. Dus je kunt ook gewoon op eerste kerstdag iets halen voor die avond zelf, of voor de dag erop. Of wanneer je iets vergeten bent is er geen reden voor paniek, je kunt het altijd bijhalen.

Reserveplan

Ben je echt lastminute en hebben ze de producten niet die jij nodig hebt? Zorg dan voor een reserveplan. Wilde je eigenlijk varkenshaasje maken maar is dit overal op? Kies dan voor een ander soort vlees en bedenk dus van te voren al een plan B. Anders moet je dat ter plekke nog bedenken en dat zorgt voor stress. Door altijd een plan B te hebben zul je minder snel in de stress schieten.

Wat extra tips

Dan nog een aantal extra tips voor de lastminute boodschappen.

  • Bereid je voor op topdrukte, dan kan het alleen maar meevallen.
  • Laat jezelf uitnodigen bij een ander. Scheelt jou weer boodschappen.

Tips voor volgend jaar

Mocht je volgend jaar niet weer in dezeflde situatie terecht komen? Dan hieronder alvast wat tips voor volgend jaar.

  • Reserveer begin december al je plek voor het bezorgen van de boodschappen. Dit kan bij steeds meer supermarkten en dat is echt zo handig. Dan heb je nergens geen omkijken meer naar. Let er alleen wel op dat soms producten uitverkocht raken. Dus ook hierbij is een plan B handig.
  • Koop in de weken voor kerst al ingrediënten die in de vriezer kunnen. Zo halen wij altijd begin december al het vlees en bepaalde groentes. Kan dat alvast van het lijstje

Succes met de boodschappen en alvast fijne feestdagen!