5 tips voor een onderhoudsvrije badkamer!

onderhoudsvrije-badkamer

Schoonmaken behoort meestal niet tot één van onze favoriete bezigheden. Met name de badkamer zien we vaak als probleemgebied: kalk dat niet verdwijnt hoe lang je ook schrobt, kleine schimmelplekjes die steeds weer terugkomen.. Je badkamer schoonmaken is een hele opgave, maar gelukkig heb ik een aantal tips waarmee jij het onderhoud beperkt. Lees hieronder alles over hoe jij je badkamer zo onderhoudsvrij mogelijk houdt!

Ga voor glans

Glanzend sanitair is gemakkelijker schoon te maken dan mat sanitair. Vuil en kalk hechten zich namelijk sneller aan oppervlakten met een grove structuur. Glanzend sanitair heeft een gladde afwerking en is daarom minder bevattelijk voor aanslag. Een chromen kraan is dan ook een stuk minder onderhoudsgevoelig dan bijvoorbeeld een mat zwarte kraan. Bovendien is mat zwart veel krasgevoeliger dan chroom of RVS. Hetzelfde geldt voor goud en koper: sanitair in één van deze kleuren is voorzien van een coating en daarom minder kras- en vlekbestendig.

Keramiek is je beste vriend

Keramisch sanitair is vrij van poriën en heeft daarom een gladde structuur. Net zoals glanzend sanitair, vereist keramisch sanitair dus ook maar weinig onderhoud. Keramiek is bovendien bijzonder sterk, duurzaam én vuilafstotend. Keramiek is kortom perfect voor jouw onderhoudsvrije badkamer! Probeer natuursteen en hout in je badkamer te vermijden: deze materialen moeten speciaal behandeld worden en vergen daarom extra onderhoud.

Lees ook: Lifehacks voor een kleine badkamer

Kies voor inbouwkranen

Bij kranen heb je keuze uit in- en opbouw. Een opbouwkraan bestaat uit één geheel en plaats je op de wand. Een inbouwkraan bestaat meerdere delen en wordt gedeeltelijk in de muur gebouwd. Bij een ingebouwde douchekraan kun je ervoor kiezen om de thermostaat buiten het natte gedeelte van de douche te plaatsen. De thermostaat wordt dan niet nat, waarmee je een hoop kalkaanslag en dus extra schoonmaakwerk voorkomt.

Hang het toilet op

Bij toiletten heb je keuze uit een hangend of staand exemplaar. Voor een onderhoudsvrije badkamer kun je het beste kiezen voor een hangende wc, dus een wandtoilet. Bij een wandtoilet is de vloer onder de pot namelijk vrij en kun je er dus gemakkelijk onder dweilen. Dat betekent dat je niet op je knieën de randen hoeft te schrobben, zoals bij een staand toilet. Wel zo fijn, toch? Bovendien ziet een wandtoilet er strakker en netter afgewerkt uit dan een staande wc. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Glas met antikalkbehandeling

Vooral het glas in de badkamer is zeer gevoelig voor kalkaanslag. De douchewand– of cabine is daarom vaak een enorme probleemzone. Gelukkig bestaan er wanden en cabines die zijn voorzien van een antikalkbehandeling. Deze behandeling houdt kalkaanslag niet helemaal tegen, maar zorgt er in elk geval voor dat kalk zich minder snel hecht en er gemakkelijker afgaat. Dat scheelt je een hoop schoonmaakwerk!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje