5 tips voor een kinderfeest in de tuin

tips kinderfeestje in de tuin

Ieder jaar is het weer een hele klus: het organiseren van een kinderfeestje. Veel ouders denken aan activiteiten buiten de deur, die vaak ook flink in de papieren kunnen lopen. Maar het kan ook ontzettend leuk zijn om terug te gaan naar hoe we het vroeger deden, en het feest gewoon in de eigen achtertuin te organiseren. Ontdek daarom de vijf volgende tips waarmee jij de feestbeesten een superleuke dag bezorgt!

5 tips voor een kinderfeestje in de tuin

1: Kies een thema uit

Themafeesten zijn steeds populairder en bieden eindeloze mogelijkheden. Door de tuin in een specifiek thema te versieren, creëer je meteen een feestelijke sfeer. Laat je kind zelf het thema kiezen. Houd je kind van dieren? Denk dan bijvoorbeeld aan een dierentuinthema. Voor jongere kinderen zijn thema’s met ridders en prinsessen altijd een succes. Hang passende slingers op tussen je tuinmeubelen en je huis of versier iedere zitplek op een speciale manier. Zo voelen de kinderen zich helemaal welkom.

2: Terug in de tijd met nostalgische spelletjes

Leuke spelletjes zijn een essentieel onderdeel van een geslaagd kinderfeestje. Het is heerlijk om terug te denken aan de buitenspellen die je vroeger zelf speelde, en het blijkt dat deze klassiekers ook nu nog steeds enorm leuk zijn voor de jeugd van vandaag. Dus waarom niet een spelprogramma samenstellen met een vleugje nostalgie? Denk aan ezeltje prik, blikgooien, zaklopen of sjoelen. Deze nostalgische spelletjes brengen niet alleen plezier, maar ook een gevoel van verbondenheid met het verleden, en ze zullen zeker voor veel vreugde zorgen op het kinderfeestje.

3: Een smakelijk festijn

Op een kinderfeestje kunnen zoetigheden niet ontbreken, want laten we eerlijk zijn, kinderen zijn dol op lekker snoepen! Het is een feestelijke gelegenheid waarbij een kleurrijke taart er ook bij hoort. Een taart kan het stralende middelpunt van de tafel zijn, versierd met vrolijke kleuren, sprinkles en eventueel een leuke thema-topper. Maar naast de taart is het ook leuk om andere kleine hapjes en zoetigheden te serveren die de kinderen kunnen genieten. Bijvoorbeeld in de vorm van een high tea. Denk aan schaaltjes vol kleurrijk ufosnoep, dat altijd een hit is vanwege de buitenaardse vormen en smaken. Ook de klassieke spekjes zijn vaak onweerstaanbaar voor kleine snoepmonsters.

tuinfeestje kind verjaardag

Natuurlijk is het belangrijk om ook wat gezonde opties aan te bieden, zodat er een goede balans is op de feesttafel. Groentesnacks zijn hierbij een uitstekende keuze. Denk aan knapperige snoeptomaatjes, verfrissende schijfjes komkommer en kleurrijke paprikaatjes. Deze groentesnacks zijn niet alleen gezond, maar kunnen ook leuk gepresenteerd worden. Denk bijvoorbeeld aan het maken van grappige gezichtjes met de groenten, waardoor ze er nog aantrekkelijker uitzien voor de kinderen.

4: De knutselhoek

Creëer een knutselhoek waar kinderen hun eigen kunstwerken kunnen maken. Zet tafels neer met verschillende knutselmaterialen, zoals verf, kleurpotloden, glitter en lijm. Ze kunnen schilderen, tekenen of zelfs hun eigen sieraden maken. Of laat de kinderen bijvoorbeeld hun eigen feestmutsen, maskers of vlaggetjes versieren. Zo hebben ze een leuke activiteit en kunnen ze hun eigen creaties mee naar huis nemen als aandenken aan het feest.

5: Een schaduwrijk paradijs

Als je feestje plaatsvindt op een zonnige dag, zorg dan voor voldoende schaduwplekken. Een kleurrijke parasol is dan de perfecte toevoeging aan de feestelijke setting, want naast het bieden van verkoelende schaduw, voegt het ook nog eens een vrolijke en feestelijke sfeer toe aan de tuin. En natuurlijk is deze ook weer leuk te versieren met ballonnen of slingers.

1 reactie op “5 tips voor een kinderfeest in de tuin

Reageren is niet mogelijk.