5 tips om je iPhone camera beter te gebruiken

Maak jij regelmatig foto’s met de camera van je iPhone? Wie niet! Met je mobiele telefoon maak je super eenvoudig en snel een foto of filmpje. Als je dat doet, wil je natuurlijk wel zo goed mogelijk gebruik maken van je camera. Alleen lang niet iedereen benut hun iPhone camera ten volle. De standaard camera-applicatie van Apple bevat veel handige instellingen en opties, waarmee jij alles uit je camera haalt.

Tips gebruik iPhone camera

Hieronder worden 5 tips genoemd die je helpen bij het beter gebruiken van je iPhone camera. Op die manier maak je de mooiste beelden gewoon met je telefoon.

Tip 1: een raster gebruiken

Soms gebeurt het weleens dat een foto een beetje scheef is of dat hetgeen je wilde fotograferen er niet helemaal rechtop staat. De camera app bevat een functie die als hulpmiddel werkt om foto’s wel recht te maken. Om deze functie, overigens “raster” genoemd, te kunnen inschakelen kan je de onderstaande stappen volgen:

Bol AlgemeenBol Algemeen
  1. Navigeer naar “Instellingen”;
  2. Ga naar “Camera”;
  3. Klik op de schakelaar naast “Raster” zodat deze op groen komt te staan.

Tip 2: gebruik burstmodus

De tweede tip om beter gebruik te maken van je iPhone camera gaat over de functie “burstmodus”. Iedereen kent wel het probleem waarbij een foto wazig wordt als je iets in beweging fotografeert. Gelukkig bevat de standaard camera app ook een functie om dit probleem te verhelpen. De “burstmodus” houdt in dat er bij het maken van een foto standaard 10 foto’s worden geschoten. Dit kan erg handig van pas komen als je bijvoorbeeld een rijdend voertuig wilt fotograferen, omdat je nu de scherpste foto uit die tien kunt kiezen.

Om “burstmodus” te activeren hoef je slechts één simpele handeling te ondernemen. Het enige wat je hoeft te doen is namelijk de sluiterknop voor ongeveer een halve seconde ingedrukt te houden. Na het schieten van de foto’s kan je eenvoudig in een ander scherm de beste foto van de tien kiezen. Hiermee voorkom je dan ook dat je opslag snel vol komt te zitten met foto’s.

Lees ook: Mijn telefoongebruik: er moet drastisch iets veranderen!

Tip 3: focus en belichting

De iPhone camera app heeft van zichzelf al een redelijke autofocus. Het kan echter soms zo zijn dat de focus in een foto toch niet helemaal op bijvoorbeeld het voorwerp lag waarvan je dat graag wilde. Neem daarom ook deze tip mee om jouw iPhone camera zo goed mogelijk te gebruiken. In dit geval kun je namelijk de focus ook handmatig instellen. Dit doe je door in je camera app te klikken op het voorwerp. De focus ligt dan automatisch op dat voorwerp. Om ook de belichting feller of donkerder te maken, kun je omhoog en naar beneden vegen.

Tip 4: live foto’s gebruiken

Vanaf de iPhone 6S is het mogelijk om gebruik te maken van een door Apple geïntroduceerde functie genaamd “Live Foto’s”. Deze functie zorgt ervoor dat een gemaakte foto verandert in een filmpje van slechts 3 seconden. Dit kan echter ook van pas komen bij het verbeteren van je foto’s. Je kunt deze functie standaard inschakelen door in de camera app op het cirkelvormige icoontje boven in beeld te klikken. Hierdoor kun je een mislukte foto achteraf toch nog redden. Om dit te doen kan je de volgende stappen volgen:

  1. Op de Foto’s app en zoek de “Live-foto” die je wilt bewerken;
  2. Klik vervolgens op “Wijzig”;
  3. Ga onderaan naar een plek op de tijdlijn waarvan je vindt dat de foto er nog goed uitziet;
  4. Klik tenslotte op “Gereed” om de nieuwe foto op te slaan.

Tip 5: snel afdrukken

In sommige gevallen kan het vervelend zijn om op de afdrukknop op je camera scherm van je iPhone te klikken. Afhankelijk van de manier waarop je je toestel vasthoudt tijdens het maken van een foto, kan het handig zijn om de foto direct af te drukken. Dit doe je door op de knop te drukken waarmee je normaal gesproken het volume omhoog bijstelt.

Extra tip

Wanneer je met de voorgaande tips aan de slag gaat en dus je iPhone veel zult gebruiken, neemt ook de kans op beschadigingen toe. Bij hoesjesdirect.nl vind je echter een groot aanbod Apple hoesjes, die jouw iPhone optimaal beschermen tegen krassen, barsten en allerlei andere beschadigingen. Op die manier kun je zorgeloos gaan spelen met de vele functies van je iPhone camera!