5 tips voor een geslaagde high tea

De zomer komt eraan! Ik verheug mij nu al op het buiten zijn. Lekker in de tuin, in de zon met een kopje thee. Of nog beter…… een High Tea in de tuin. Gezellig met mijn vriendinnen urenlang kletsen onder het genot van lekkere hapjes. Heerlijk! High Tea Boetiek heeft alles wat je nodig hebt om zelf een High Tea te organiseren. Om je een beetje op weg te helpen hebben zij 5 tips voor een High Tea op een rijtje gezet.

Tip 1: Welke thee drink je bij een High Tea

Traditioneel wordt Darjeeling thee gedronken tijdens een High Tea. Darjeeling is een zwarte thee en wordt door velen bestempeld als de champagne onder de theesoorten. De thee is afkomstig uit India en wordt geprezen om zijn lichte kleur en fijne smaak.

Tegenwoordig kan je tijdens een High Tea verschillende soorten thee serveren. Probeer bijvoorbeeld:

Bol AlgemeenBol Algemeen
  • Nilgiri thee: een niet al te sterke zwarte thee met een subtiele, licht fruitige smaak
  • Lapsang souchong: deze robuuste zwarte thee heeft een rooksmaak
  • Earl Grey: deze thee is heerlijk aromatisch en heeft een rokerige en tegelijk citrusachtige smaak
  • Jasmijnthee: een zoete Chinese thee met een subtiele bloemrijke smaak

Maar kies vooral wat jij lekker vindt. Kies voor losse thee in aparte theepotten. Op deze manier kunnen jouw gasten verschillende soorten thee proberen.

Tip 2: Hapjes voor bij een High Tea

Naast de thee zijn de hapjes een belangrijk onderdeel van de High Tea. Bij een High Tea worden de hapjes niet in één keer geserveerd maar in drie gangen.

  1. Sandwiches en hartige hapjes
  2. Scones met jam en clotted cream
  3. Zoete hapjes

De sandwiches worden in mini-vorm gemaakt. De populairste is de komkommersandwich. Daarnaast worden er vaak zalmsandwiches geserveerd. Als hartige hapjes kan je worstenbroodjes en mini quiches serveren.

Scones zijn het lekkerste als je ze op de dag zelf maakt. Als je hier geen tijd voor hebt kan je ze van te voren maken en invriezen. Op de dag van de high tea warm je ze op in de oven op een lage stand. De scones serveer je met clotted cream, jam en lemon curd.

Als zoete hapjes zijn er legio mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan brownies, cupcakes, koekjes of bonbons. Het is handig om de hapjes klein te houden. Op die manier kan iedereen alle hapjes proeven.

Tip 3: Sandwiches in leuke vormen

uitsteekvormen dieren1

Natuurlijk wil het oog ook wat bij een High Tea. Je kan ervoor kiezen om de sandwiches in verschillende vormen te presenteren. Vooral bij een Kids High Tea is dit erg leuk. Je zal zien dat de sandwiches binnen no time op zijn. Leuke uitstekers voor zowel jong als oud zijn bij ons in de webshop te vinden.

Tip 4: Hoe gebruik je een etagère

Je kan jouw hapjes op verschillende manieren presenteren. Gebruik mooie borden, taartschalen en etagères. Voor het gebruik van een etagère zijn ‘strikte’ regels. De regel is wat je als eerste eet gaat bovenop en wat je als laatste eet onderop.

Dus als we kijken naar tip 2 richt je een etagère als volgt in:

  • Boven: Sandwiches en hartige hapjes
  • Midden: scones
  • Onderop: zoete hapjes

Tip 5: Zomerse High Tea

Een High Tea in de tuin is natuurlijk heerlijk. Kies hiervoor fleurig servies. Denk aan bloemen en felle kleuren. En serveer de thee en drankjes in afsluitbare mokken en flesjes. Zo heb je geen kans dat er beestjes in je drinken komen. Ik heb al zin in mijn zomerse High Tea, jij ook?

zomers servies
zomers servies2

7 reacties op “5 tips voor een geslaagde high tea

Reageren is niet mogelijk.