5 things to do: in de winter

Alhoewel de winter met de kou en de vele regen niet perse tot mijn favoriete seizoenen hoort zijn er altijd dingen die ik er mooi en fijn aan vind. Als we het geluk hebben dat er sneeuw valt kan ik daar echt wel van genieten. Mits ik nergens heen hoef want door de sneeuw rijden vind ik dan weer minder fijn. Er zijn gelukkig nog steeds een hoop dingen te doen in de winter en daarom deze “5 things to do”.

Activiteiten in de winter

Er zijn een aantal dingen die echt typisch voor de winter zijn. Sommige dingen kun je ook wel in een ander seizoen doen, maar dat past dan niet helemaal. En er zijn ook activiteiten die kun je eigen alleen maar in het winterseizoen doen.

Zelf warme chocolademelk maken

Als er iets is wat ik het liefst het hele jaar door wel doe (maar meestal toch bewaar voor de winter) dan is dat wel warme chocolademelk maken. Natuurlijk met slagroom en eventueel mini marshmallows. Chocolademelk kun je op verschillende manieren maken. Je kunt natuurlijk gewoon een pak chocolademelk kopen in de winkel en deze opwarmen in een pannetje. Er zijn echter nog meer manieren.

 • Met warme melk, échte cacaopoeder en eventueel wat schepjes suiker
 • Met warme melk en echte chocoladedruppels, 40 gram is dan al genoeg
 • Gooi een choco bomb in de warme melk! Choco bombs zijn overgewaaid uit Amerika (wat niet) en zijn ballen gemaakt van cacao, melkpoeder, gouden (eetbare) decoratie en spekjes.

Kerstfilms binge watchen

Als het gaat om kerstfilms kan ik ze eigenlijk het hele jaar door kijken. Toch begin ik er vaak pas ergens in september mee. Dan is de zomervakantie voorbij en begint het aftellen… Ik moet wel toegeven dat ik de meeste films inmiddels wel gezien heb, gelukkig komen er toch elk jaar weer nieuwe uit. Binge watchen hoeft natuurlijk niet beperkt te blijven tot kerstfilms, dat kan met elke film en vooral serie.

In de winter kruip ik altijd lekker onder een warm dekentje, met heerlijke kussens achter mijn rug en een kop warme chocolademelk ernaast. Kaarsjes en lampjes aan en kijken maar.

Winter BBQ

Alhoewel de zomer echt mijn favoriete BBQ seizoen is kan dit natuurlijk ook in de winter. Natuurlijk zijn er dan wel een aantal dingen anders, daarom schreef ik een tijd terug ook een blog met daarin 9 tips voor een winter BBQ. Ik ben benieuwd of jij deze winter ook een heuse winter BBQ gaat houden..

Nieuwjaarsduik

Als er iets is wat je echt alleen in de winter doet dan is dat wel de nieuwjaarsduik. Zelf heb ik ook ooit één keer een nieuwjaarsduik gedaan, maar ik moet toegeven dat deze heel wat minder koud was dan je wellicht denkt. Mijn duik nam ik namelijk vanaf het strand op Aruba. Daar heb ik namelijk bijna een jaar gewoond dus heb ik er ook Oud&Nieuw gevierd. Leuk detail is wel dat de nieuwjaarsduik daar gesponsord werd door Unox dus wij kregen allemaal mutsen op en naderhand een lekker bakje erwtensoep.

Sneeuwpop maken

En natuurlijk mag het maken van een sneeuwpop niet ontbreken in dit lijstje. Typisch iets voor de winter. Mits er sneeuw valt. De laatste jaren hebben we wel sneeuw gehad dus konden we mooi een sneeuwpop maken, hopelijk gebeurd dat dit jaar ook. En anders kun je altijd nog naar de bergen vertrekken in de vakantie om zo alsnog sneeuw te zien en voelen.

Nog veel meer te doen in de winter

Er zijn naast bovenstaande vijf activiteiten natuurlijk nog veel meer dingen te doen in de winter. Omdat ik je niet in de kou wil laten staan met slechts vijf activiteiten hieronder nog een kleine opsomming van andere winterse activiteiten.

 • Start een nieuwe hobby (denk aan haken, breien, schilderen, etc)
 • Houd een indoor picknick
 • Sleep de matrassen naar de woonkamer en houd een sleepover
 • Bak koekjes en decoreer ze
 • Houd een spelletjes avond (kan ook online)
 • Maak een winterse playlist
 • Neem een warm bad
 • Ga naar de sauna
 • En zo is er nog veel meer….

Wat ga jij doen deze winter?