5 redenen waarom je in de winter een zonnebril zou moeten dragen

Het is misschien iets wat je als eerste niet zou denken, maar het dragen van een zonnebril in de winter en lente kan net zo noodzakelijk zijn als het dragen ervan tijdens de warmere maanden. In deze blog ontdek je waarom een goede zonnebril ook buiten de zomermaanden belangrijk is.

De verschillende soorten zonnebrillen

Zonnebrillen zijn niet alleen voor de zomer! In de winter is het belangrijk om je ogen te beschermen tegen de felle zonnestralen. Hier zijn verschillende soorten zonnebrillen die perfect zijn voor een koude winterdag:

Gekleurde glazen: Dit zijn de perfecte keuze als je een stijlvolle en opvallende bril wilt. De gekleurde glazen helpen bij het wegblenden van donkere kringen en wallen onder je ogen.
Oversized-zonnebril: Oversized-zonnebrillen beschermen niet alleen je ogen, maar geven je ook een unieke en chique uitstraling. Ze helpen je ook om anoniem te blijven in drukke ruimtes zoals winkelcentra of openbare vervoersmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan een Gucci zonnebril dames.
Cat-eye zonnebril: Cat-eye zonnebrillen zijn perfect voor een elegante en vrouwelijke look. Ze helpen bovendien om je wimpers langer te laten lijken.
Verhoogde lens: Verhoogde glazen bieden een betere bescherming tegen de zonnestralen, omdat ze een hogere mate van UV-bescherming bieden. Ze geven je ook een moderne en verfijnde uitstraling.
Polariserende zonnebril: Polariserende glazen zijn ideaal voor winteractiviteiten zoals skiën of snowboarden, omdat ze ervoor zorgen dat schitteringen worden gereduceerd en je meer contrast en kleur kan zien op het sneeuwoppervlak.

Bol AlgemeenBol Algemeen

De voordelen van een zonnebril in de winter

Je denkt misschien dat je nu geen zonnebril meer nodig hebt, maar dat is niet waar! In de winter kan de zon net zo schadelijk zijn voor je ogen als in de zomer. UV-straling is namelijk het hele jaar door aanwezig, ook als er geen zon schijnt. Er zijn 5 redenen waarom je een zonnebril moet blijven dragen in de winter:

1. Bescherming tegen wind en weer

In de winter kan het weer erg wisselvallig zijn. Je ogen kunnen dan snel uitdrogen door de kou en de harde wind. Koude wind kan de ogen irriteren. In de winter kunnen de koude windvlagen je ogen aantasten en schadelijk zijn voor je ogen. Een goede zonnebril beschermt je ogen tegen alle weersomstandigheden en voorkomt dat ze uitdrogen.

2. Voorkomen van hoofdpijn

Straling van de zon kan hoofdpijn veroorzaken. Dit komt doordat de straling je hersenactiviteit verhoogt. Een goede zonnebril beschermt je hersenen tegen deze straling en voorkomt zo hoofdpijn.

3. Bescherming tegen oogirritatie

UV-stralen kunnen irritatie in je ogen veroorzaken, vooral als je in de sneeuw bent. Een goede zonnebril beschermt je ogen tegen deze schadelijke straling en voorkomt irritatie.

4. Wintersporten vereisen extra bescherming

Als je gaat skiën of snowboarden, dan is het noodzakelijk om een goed passende winterzonnebril te dragen om je ogen te beschermen tegen mogelijke verwondingen door invliegend ijs of kleine stukjes sneeuw.

5. Beter contrast en scherper zicht

Winter zonnebrillen filteren blauw licht dat door de zon wordt uitgestraald, waardoor je beter contrast en scherper zicht hebt. Dit is vooral handig als je bij koud weer buiten bent en hierdoor meer details kunt onderscheiden. Ook helpt het tegen de laagstaande zon die je tijdens het autorijden kan verblinden.

Daarnaast zien zonnebrillen er stijlvol uit en maken ze je stijl en look compleet!