5 redenen waarom ik kies voor iPhone

Over niet al te lange tijd loopt mijn mobiele abonnement af en kan ik weer een nieuwe telefoon uitkiezen. Mijn huidige telefoon, de iPhone 6s, heb ik dan alweer drie jaar. En ondanks dat hij er nog steeds goed uitziet en het nog prima doet wil ik toch een nieuwe telefoon. Een nieuwe iPhone wel te verstaan!

Waarom ik kies voor iPhone

Mijn eerste telefoon was een Nokia en daarna had ik een Samsung. Maar vanaf het allereerste moment dat ik een iPhone bij Telfort aanschafte wist ik: ik ben verkocht. Sindsdien wil ik geen ander merk meer dan Apple. Waarom vraag je jezelf wellicht af? Nou om deze vijf redenen:

Synchronisatie met mijn iMac

Als eerste vind ik het echt super handig dat mijn iPhone synchroniseert met mijn computer. Oftewel met mijn iMac. Ik heb een iMac gekocht omdat ik altijd ruzie had met mijn windows computers. En omdat ik graag zware programma’s als Lightroom en Final Cut Pro erop wilde. Daarnaast heb je bij een iMac alleen een beeldscherm en daar zit ook alle software en hardware in. Geen los beeldscherm met een grote zware kast ernaast dus.

Maar die synchronisatie is super handig. Typ ik een lijstje in ‘notities’ dan staat het zowel op mijn iMac als op mijn iPhone. Hetzelfde geldt voor wijzigingen in mijn agenda en wanneer ik foto’s maak.

Beveiliging van de iPhone

Bij producten van Apple heb je geen aparte beveiliging nodig. Apple heeft zijn producten zo ontworpen dat ze standaard goed beveiligd zijn. Uiteraard moet je zelf wel met sterke wachtwoorden ervoor zorgen dat ze er alsnog niet in kunnen. Maar de beveiliging van de iPhone is dus erg goed. Daarnaast kun je jouw telefoon ook ontzettend makkelijk boefproof maken.

Gebruiksvriendelijk

Ik geef toe wanneer je alleen windows apparaten gewend bent dan is het heel even puzzelen aan het begin. Maar zodra je door hebt hoe een iPhone werkt is hij ontzettend gebruiksvriendelijk. Wat hem zo gebruiksvriendelijk maakt is wellicht de eenvoud ervan. Er zijn maar weinig knoppen (oftewel slechts eentje, de home knop) en er staan standaard hele fijne programma’s op zoals Podcast, video’s, herinneringen, FaceTime, gezondheid en iBooks. Verder heeft de iPhone een intuïtieve besturing, wat ervoor zorgt dat je maar weinig hoeft te zoeken.

waarom iPhone

iPhone heeft een hoge restwaarde

Mijn telefoon heb ik straks drie jaar gebruikt maar is nog hartstikke goed. Ik kan hem dus heel makkelijk voor een paar honderd euro nog verkopen. Wat weer handig is voor de aanschaf van mijn nieuwe telefoon.

Goede kwaliteit en luxe

Apple staat bekend als een luxe merk. De prijzen van Apple producten zijn over het algemeen hoger dan die van de concurrenten. Dit heeft dan ook te maken met de kwaliteit en de luxe uitstraling die het heeft. Zo zet ik met liefde mijn iMac in de woonkamer, hij heeft een mooi design en er kan weinig kapot aan. Een Windows PC daarentegen is vaak lomp, niet mooi en verstop ik het liefst ergens in een kast.

Hetzelfde geldt voor telefoons. Mijn telefoon is al diverse keren gevallen. Er zit nog geen barstje in (*even afkloppen). De telefoon van mijn man (geen iPhone) is al aan alle kanten kapot. De iPhone kan dus tegen een stootje, al is dit gegeven natuurlijk geen vrijbrief om hem te pas en onpas te laten vallen.

Om alle redenen hierboven zal ik een volgende keer dus wéér voor de iPhone kiezen.
En jij? Voor welke telefoon kies jij?