5 redenen waarom Echte Post Is Cool de leukste swap is

Bijna wekelijks zie ik weer een nieuwe swap langs komen. De baby-swap, de peuter-swap, de monochroom-swap, noem het maar op. En geef ze eens ongelijk! Want swappen is gewoon erg leuk. Een swap is letterlijk een ‘uitwisseling’. Je wisselt cadeautjes uit met iemand anders, zo simpel is het. En die iemand anders kan gewoon een vriendin zijn, maar in het geval van deze swaps vaak een ‘onbekend online persoon’. Zelf doe ik eigenlijk alleen nog maar mee met de swap van #echtepostiscool en ik geef je vandaag 5 redenen waarom. 

Geweldige organisatie

Als eerste wil ik toch de geweldige organisatie noemen. Niet omdat altijd alles vlekkeloos bij hen gaat, maar om de mensen die erachter zitten. Northflix en Monsieur Mango zijn de bloggers achter deze geweldige swap (die al voor de vierde keer georganiseerd is). Zij zijn #echtepostiscool begonnen omdat tegenwoordig er eigenlijk alleen nog maar rekening en reclame op de mat valt. En nog maar weinig echt leuke post. Voordat ze weer een editie van de swap organiseren bepalen ze eerst een maximum aantal deelnemers. Dit om het voor zichzelf overzichtelijk te houden, maar ik vind het echt fijn. Want zo blijft het voor de deelnemers ook nog overzichtelijk.

Wat ik ook echt geweldig vind is het persoonlijke achter de swap. Zo zijn er afgelopen editie deelnemers geweest die iets heel naars was overkomen. Northflix en Monsieur Mango springen daar direct op in door een mailtje te sturen aan iedereen met de vraag of we wellicht een kaartje willen sturen. Niets verplicht, gewoon even een uitleg wat er aan de hand is en de optie om een kaartje te sturen. Hoe lief!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Verrassingspakketje

Deze reden heeft eigenlijk ook wel met de organisatie te maken, maar wilde ik toch even apart benoemen. Al vanaf het begin verrassen de organisatoren namelijk al een aantal deelnemers met een verrassingspakketje. En sinds editie 3.0 hebben ze het zelfs voor elkaar gekregen om ALLE deelnemers nog iets extra’s te sturen. Dit doen ze in samenwerking met een aantal hele leuke kleine en grote bedrijven. Zelf ontving ik de vorige editie een pakketje van Kneipp en dit keer een verrassing van Alles of Nietz.

Gewoon het idee erachter is geweldig. Want stiekem gaat het helemaal niet om wat je ontvangt, maar gewoon het feit dat iemand moeite voor je doet is geweldig en hartverwarmend.

Mensen leren kennen

Doorgaans ken je jouw swap maatje niet. Of het moet echt heel erg toevallig zijn dat je die ene persoon al eens ontmoet hebt of persoonlijk kent. Maar wanneer je een swap gaat maken voor jouw lootje dan is het toch wel handig wanneer je die persoon wat beter gaat leren kennen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door diegene te volgen op de blog, twitter, facebook en/of instagram.

Maar dat is niet de enige die je leert kennen. Zo zijn de deelnemers van Echte Post Is Cool erg actief op twitter en kun je dagelijks tweets lezen met de hashtag #echtepostiscool. Op die manier heb ik ook een aantal andere deelnemers ontdekt en leren kennen. Ja het kost tijd, maar dat is eigenlijk ook de reden dat ik meedoe met zoiets. Om zo het online wereld weer wat leuker en mooier te maken.

Anderen verrassen is leuk!

Oke deze reden geldt waarschijnlijk voor alle swaps, maar toch noem ik hem. Het verrassen van een ander blijft gewoon erg leuk. Het met zorg samenstellen van een pakketje in de hoop dat je de ander daar erg blij mee maakt. En als je dan inderdaad een heel blij berichtje ontvangt over jouw pakketje dan doet dat gewoon goed. Zo mocht ik een pakketje samenstellen voor Mariekeblogt en ondanks dat ik haar wel volg voor haar blog heb ik haar toch iets beter leren kennen.

Zelf een swap ontvangen

Ondanks dat ik vooral meedoe met Echte post is cool om alle bovenstaande redenen blijft het stiekem toch ook erg leuk om zelf een pakketje te ontvangen. Niet om wat je krijgt, maar om de moeite die erin gestoken is om jou te leren en kennen en om iets speciaals voor jou te maken. Dat geeft gewoon een erg goed gevoel. Dit keer was het Beebsandmoms die iets voor mij mocht bedenken en dat heeft ze goed gedaan!

Het begon al met de leuke vrolijke verpakking van de cadeautjes! Ik heb er lang naar moeten kijken aangezien ik met de peuter samen wilde open maken en zij maar bleef slapen..

Verder is Kimberly echt enorm origineel geweest. Zo ben ik weg van sushi, maar aangezien ik zwanger ben eet ik dit dus niet. Daar bedacht zij iets leuks op. Namelijk een lekker recept van pannenkoek-nutella-bananensushi en zelfgemaakte snoep sushi. Uiteraard horen daar echte sushi chopsticks bij en gelukkig dacht ze ook aan chopstick helpers aangezien ik helemaal niet met stokjes kan eten hihi. De reep chocolade maakte de boel echt compleet overigens. Want dat is toch wel een guilty pleasure van me.

Al met al was het dus weer een top editie en kan ik niet wachten tot Echte post is cool 5.0! Al hoop ik wel dat het nog even duurt voordat deze komt aangezien ik de komende maanden geen tijd heb om eraan mee te doen 😉

Heb jij al eens meegedaan aan een swap?

23 reacties op “5 redenen waarom Echte Post Is Cool de leukste swap is

 • Wat was het weer leuk he? Ik kan echt zo blij worden van echte post is cool en ik ben zo verwend. Vond het weer een top editie.

 • Dit was mijn 1e swap. Ik vond het superleuk! Leuk om te zien op social media al die mooie pakketjes die zo met liefde en zorg zijn uitgezocht en ingepakt. Wat een orgineel cadeautje heb jij gekregen. Heel leuk

 • Als ik dit zo lees, heb ik zo’n spijt dat ik te laat was voor EPIC en niet mee kon doen. Het lijkt me zo tof en je hebt echt toffe spullen gekregen en gekocht! Volgende keer zorg ik dat ik er op tijd klaar voor zit, haha 🙂

 • Super leuk! Ik hou alles scherp in de gaten om voor de volgende editie wel optijd te zijn! Ik zie het hele weekend al zulke leuke dingen voorbij vliegen! ?

 • Ik had echt totaal gemist dat dit er was. Anders had ik graag meegedaan. Ik heb een meer meegedaan aan instaswap en aan kleinere swaps onderling.

 • Wat leuk om te lezen! Ik hoor echt enorm leuke verhalen over deze swap maar heb er nog nooit aan deelgenomen. Ontzettend leuke pakketjes , zowel wat je verstuurd hebt als wat je ontvangen hebt, leuk!

 • Met swaps heb ik echt een haat-liefde verhouding haha! Ik vind dit allemaal zo leuk en positief klinken en de pakketjes zien er ook echt super leuk uit, maar ik heb zelf weleens meegedaan aan een swap en dan valt het toch tegen.. Misschien toch maar weer een poging wagen!

  • Oh ja dat heb ik ook wel eens gehad met andere swaps hoor. En soms komt de verwachting van wat je krijgt ook niet overeen. Maar het is net een kleine community bij #echtepostiscool en zo mooi om te zien hoe iedereen echt zijn best doet.

 • Wat een super leuk pakket heb je ontvangen en verstuurd! En ook de cadeautjes van Alles of Nietz zijn erg leuk he!!
  Inderdaad de organisatie is geweldig en het is gewoon heel erg leuk om te zien hoe deze swap leeft op Social Media!

  Op naar een volgende ronde 🙂

 • Nee nog nooit aan mee gedaan…klinkt erg leuk als ik dit zo lees. ✨ Mag je ook meedoen als je in het buitenland woont?

 • Je pakket was echt superleuk! 🙂
  En wat je hebt gekregen is wel heel erg origineel. We zien vast de pannenkoeksushi nog wel voorbij komen op je blog of IG.

 • Ooh wat een super origineel pakketje, die sushi! Echt heel leuk, ik vind deze posts zo leuk om te kijken waar iedereen allemaal mee op de proppen is gekomen <3

 • oh ik vind een swap ook altijd zo leuk en creatief, ik heb het ook een hele tijd gedaan in het begin maar dat is toen weer opeens opgehouden!

 • Kimberly is inderdaad erg creatief geweest! Superleuk!
  Ik doe vooral mee omdat ik het elke keer weer leuk vind om andere bloggers te leren kennen. De voorpret is gewoon zo leuk! Pas als het pakketje binnenkomt heb ik zoiets van: ooooeeewww cadeautjes! Hahaha. Heel leuk om aan mee te doen.

 • Super leuk, ik heb afgelopen herfst voor het eerst meegedaan met een swap, super gaaf! Ik heb me nu ook weer ingeschreven voor de Lente swap!

 • Ik vond de EPIC ook echt heel leuk om te doen! Het was sowieso de eerste keer dat ik met een swap meedeed, maar vond het gewoon heel leuk om te doen! Niet alle cadeautjes waren 100% mijn ding, maar het was wel echt super leuk om zaterdag alle uitpak verhalen te zien, het pakketje voor een ander samen te stellen en alle voor= en napret. 🙂

  • Ja hier gaat het meeste uit mijn swap ook naar mn peuter ipv naar mezelf. Aangezien ik niet zo van die snoepjes ben en ook geen pannenkoeken fanaat ben. Maar juist de moeite en aandacht die eraan besteed is.. dat is zo mooi!

 • Wat een origineel idee! Dit was de eerste keer dat ik meedeed aan een swap en ik moet zeggen: geslaagd! Op naar editie 5 ?

 • Ik ben ondertussen verslaafd aan #EPIC. Telkens zo gezellig en altijd leuk om nieuwe online mensen te leren kennen.
  Wat heb je een tof pakket gegeven en gekregen!

 • Stappen is echt keileuk. Ik deed het vroeger via een forum met mensen over heel de wereld. Maar nu ik deze swap tegen kwam lijkt me die ook super om te doen. Alleen mogen Belgen (nog) niet mee doen.

Reageren is niet mogelijk.