5 redenen om een vuilcontainer te huren

5 redenen om een vuilcontainer te huren

Wanneer je gaan verbouwen, verhuizen of slopen dan komt daar vaak een heleboel afval bij kijken. Ik heb dit onder andere gezien bij de verbouwing van het huis van mijn ouders, maar ook bij buren die hun tuin een upgrade gaven. Al dat afval neemt een heleboel ruimte in en moet uiteindelijk ook ergens naartoe. Bij zulke projecten is het een idee om een afvalcontainer te huren. In deze blog zet ik de vijf redenen om een vuilcontainer te huren op een rij.

Het zorgt voor tijdswinst

Een vuilcontainer huren zorgt voor tijdswinst. Of je nu een kleine klus of een groot project hebt, er komt bijna altijd flink wat afval bij kijken. Je kunt natuurlijk met een aanhanger op en neer naar de stort rijden, maar dit kost hartstikke veel tijd. Helemaal als je een aantal keer op en neer moet rijden omdat het zoveel is.

Voor iedere klus geschikte container

Er is voor iedere klus een geschikte afvalcontainer. Of je nu gaat verhuizen en een heleboel huisraad in de container gooit, of een grootschalig tuinproject hebt en een boel groenafval in een container wilt stoppen. Er zijn speciale containers voor bouw- en sloopafval, voor hout afval, voor tuinafval, voor grond en voor huisraad en grofvuil. Naast dat er containers zijn voor de verschillende soorten afval die een mens kan hebben, zijn er ook nog verschillende maten. Voor ieder wat wils dus.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Afval op één plek

Wanneer je gaat slopen of verbouwen komt er altijd een heleboel afval om de hoek kijken. Dat afval ligt dan vaak overal en nergens. Zeker wanneer je geen handige vuilcontainer hebt om alles in te gooien. Met een container houd je al het afval op één plek en weet je ook altijd waar je naartoe moet wanneer je weer iets hebt wat weg mag.

Kosten besparend

Daarnaast kan het huren van een vuilcontainer juist ook kosten besparend zijn. Bij ons in het dorp is het wegbrengen van afval naar de milieustraat vrij prijzig. Zo betaal je voor sloopafval maar liefst €50 per vierkante meter. Dat loopt dus snel op. Ook tuinafval kost €5 per vierkante meter, niet zoveel dus als het sloopafval maar het kan dus alsnog snel oplopen.

Beter voor het milieu

Het huren van een afvalcontainer kan ook bijdragen aan een beter milieu. De meeste verhuurbedrijven zorgen juist voor een goede afvalsortering en recycling. Daardoor worden waardevolle materialen dus gerecycled en beland het niet onnodig op de vuilstort. Dit draagt bij aan een duurzame samenleving en vermindert de negatieve impact op het milieu.