5 redenen om in eigen land op vakantie te gaan

Je kunt de hele wereld over gaan als het aankomt op reizen. Er is echter ook de optie om gewoon in eigen land te blijven, tijdens een weekendje of een weekje weg. En dat is leuker dan je misschien denkt! Wat zijn de redenen om te kiezen voor een vakantie in eigen land? Dít is waarom jij hier ook voor wilt gaan.

Veel plekken te ontdekken

Je hebt misschien het idee dat er niets nieuws meer te zien is in eigen land, maar zeg nu zelf: ben je echt overal al een keertje geweest? Grote kans van niet. In eigen land leven we immers met name in onze eigen omgeving – en daarbuiten is er nog van alles te ontdekken. Trek bijvoorbeeld naar de Waddeneilanden! Je kunt kiezen uit de grote eilanden, of juist de kleinere eilanden. Zo is Ameland zeker de moeite waard om te ontdekken. Overnacht in een goed hotel Ameland, zodat je meerdere dagen van het eiland kunt genieten. Eten doe je in het geliefde restaurant Nobel Ameland. Verder dompel je je onder in het ultieme vakantiegevoel op de Waddeneilanden. Ga lekker naar het strand bijvoorbeeld!

Cultuur en gebruiken zijn bekend

Als je naar een ver land reist, dompel je je onder in de cultuur en de gebruiken van het land, die je nog niet kent. Natuurlijk kan dit heel interessant zijn, en zelfs een reden vormen om op reis te gaan. Maar eerlijk is eerlijk: het is ook wel een keer prettig als je de cultuur en de gebruiken gewoon al kent. Je hoeft je in dat geval namelijk niet of nauwelijks aan te passen, wat maakt dat je ontspannen op reis kunt gaan.

Bol AlgemeenBol Algemeen

 Je spreekt de taal

Je kent niet alleen de cultuur, maar je spreekt ook de taal als je op reis gaat in je eigen land. Dit is tevens een stukje gemak! Of je nu in een winkel staat of een vraag hebt in een hotel: je kunt je goed uiten en de ander uitstekend begrijpen.

Korte reistijd

Zie je altijd weer op tegen de reistijd? Als je in eigen land blijft, ben je nooit lang onderweg! Nederland is immers een relatief klein land – binnen een paar uur ben je op de plek van bestemming. Zeker als je met kleine kinderen op reis gaat, is dat een fijn vooruitzicht.

Geen ingewikkelde reismaatregelen treffen

Hoe verder je reist, hoe meer voorbereidingen je moet treffen. Als je op vakantie gaat in eigen land, is het allemaal relatief eenvoudig. Zo hoef je geen inentingen te nemen. Je hoeft geen geld te wisselen, en ook geen reisstekker te regelen. Een jetlag vanwege tijdverschil is voor jou geen issue. Het lijken kleine punten, maar als je alles bij elkaar optelt, kies je misschien liever voor de comfortabele én leuke vorm van reizen in eigen land!