5 manieren om de IKEA Råskog te gebruiken

Al een behoorlijke tijd heb ik de IKEA Råskog roltafel in huis. Ik kocht hem in het turquoise, een kleur die je nu helaas niet meer kunt kopen behalve op Marktplaats. Deze roltafel heb ik al op vele manieren gebruikt en hij heeft in verschillende ruimtes gestaan. Daarom bedacht ik me dat het wellicht leuk was om te vertellen over de verschillende manieren waarop je de IKEA Råskog kunt gebruiken.

Voor de knutselspullen

Als eerste kocht ik deze roltafel speciaal voor al mijn Project Life spullen. Daar ben ik mee begonnen toen ik zwanger was van Fay, maar deze hobby is helaas gesneuveld haha. Het was wel echt ideaal, ik kon zo al mijn kaartjes, lijmspullen, pennen, stiften, stickers en wat ik allemaal nog meer had fijn opbergen in de roltafel. En de roltafel zelf kon dan in de gang staan of ergens in een hoekje tot ik hem nodig had. Dan rolde ik hem naar mijn knutseltafel toe en ging aan de slag.

Wat ik dan ook veel om me heen zie is dat de IKEA Råskog gebruikt wordt voor de knutselspullen. Van zowel volwassenen als ook kinderen.

IKEA Råskog

Tijdens een feestje

Wat ook erg handig is, is om de roltafel te gebruiken tijdens een feestje. Als een soort van rijdende bar. Dit kan een volwassen feestje zijn waarbij je de sterke dranken bovenin zet en glazen en andere toevoegingen daaronder. Maar het kan natuurlijk ook met koffie/thee/suiker/chocolademelk enzovoort gevuld worden. Net wat je wilt! Het voordeel van de roltafel ten opzichte van een tafel waarop je alles neerzet is de weinige ruimte die hij inneemt. En het feit dat hij mobiel is.

 

Voor je make-up

Zelf heb ik niet zoveel make-up dus ik heb aan een mandje genoeg. Maar er zijn genoeg vrouwen die echt een hele grote ‘stash’ hebben zoals dat dan heet. En dan is zo’n rijdende tafel toch wel ideaal. Je kunt dan een verdeling maken van bijvoorbeeld gezicht, nagels en haar zoals op de afbeelding. Of gewoon precies wat jij wilt en wat jij fijn vindt. Je kunt de roltafel in de badkamer zetten als er plek is. Of in een hoekje in je slaapkamer. Net wat je wilt. Veel ruimte zal hij niet innemen in ieder geval en zo heb je snel alles bij de hand!

Als boekenkast

Zelf heb ik hem hier in de woonkamer ook wel eens gebruikt als soort van boekenkast. Leestafel kun je het ook noemen. Dan lagen onderin de tijdschriften die ik nog wilde/moest lezen. En in de twee bakken daarboven de boeken die ik nog moest lezen of al gelezen had. Maar dat kun je natuurlijk ook doen met kinderboeken. Ik twijfel er nog over om nog zo’n roltafel te kopen voor op de kamer van Fay. Dit omdat de muren dusdanig slecht zijn dat ik het liefst zo min mogelijk erin boor. En dus mijn andere idee van boekenrekjes niet mogelijk is. Dan is dit een ideale oplossing!

Voor de babyspullen

En dan de manier waarop ik de IKEA Råskog de komende maanden ga gebruiken: voor de babyspullen. Je kunt hem boven op de babykamer neerzetten natuurlijk maar daar hebben we al genoeg andere dingen voor. Wij gaan hem beneden gebruiken. In de woonkamer. We hebben het perfecte hoekje tussen de tv kast en de box waar hij kan staan en zo heb je altijd snel allerlei handige spullen bij de hand.

Zo komen er luiers in te liggen, maar ook hydrofieldoeken en natuurlijk spuugdoekjes. De billendoekjes mogen ook niet ontbreken net zoals de billencrème van Naïf. Ook zal ik er extra setjes kleding erin leggen. Dus schone rompertjes, shirtjes en broekjes zodat ik niet telkens naar boven hoef wanneer deze verschoond moeten worden. Handig toch?

ikea raskog baby trolley

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren te bedenken om deze handige roltafel te gebruiken. Bijvoorbeeld voor al je kruiden en potjes en dekseltjes in de keuken. Voor alle schoonmaakspullen, of in de badkamer als kastje voor handdoeken, shampoo, etc. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk!

Heb jij een IKEA Råskog? En hoe gebruik jij hem?

22 reacties op “5 manieren om de IKEA Råskog te gebruiken

  • Heb er wel naar gekeken, maar dacht toen: leuk, maar wat doe ik er mee. Nu gezien dat er veel mogelijkheden zijn. Wij hebben in de woonkamer ook zo’n plek met babyspulletjes: een mandje. Echt handig!

    • Ja onze box heeft ook een lade aan de onderkant, maar vind zo’n rijdend ding toch wel erg handig.. Vooral met een peuter die mama wel even wil helpen!

  • Nee wij hebben hem niet. Maar staat op mijn lijstje om te kopen als ik bij de Ikea kom. Ik vind hem zo leuk. Ik ga hem dan gebruiken voor boekjes in te doen voor de kinderen. En misschien koop ik er een nog voor eigen spulletjes in te doen voor naast het bureau.

  • Dit ding is zo lekker veelzijdig! Hij heeft bij mij dienst gedaan als plek voor handdoeken in de badkamer, daarna hele tijd in de keuken gebruikt voor vorraadpotten en bakspullen, daarna inderdaad als plek voor allemaal kleur boeken enz en inmiddels is hij even in between jobs. Aan het wachten om weer in gebruik te worden genomen.

  • Ik vind hem zo onwijs leuk, maar helaas nog niet geschikt voor in huis. Mijn jongen is nog iets te onbesuisd om de spullen out in the open te laten staan. Ik hoop dat de tijd nog komt dat ik de knutselspullen van de knullen hierin of in iets soortgelijks kan zetten.

  • Ik heb precies dezelfde als jij. Hier staat ie in de keuken, vooral gevuld met koeken en drinken om mee naar school/werk mee te nemen. Hij staat naast de deur naar de berging, dus voordat we met rugzak op de fiets stappen, gaat er nog wat te eten/drinken in.

Reageren is niet mogelijk.