5 leukste dieren apps

Dierendag komt eraan (4 oktober) dus ik ging op zoek naar de leukste dierenapps voor kinderen. Wij hebben namelijk zelf twee honden en beide kinderen zijn echt dol op dieren. Of het nu gaat om een slak die in de voortuin op een blad zit of een giraf in de dierentuin of op tv. Daarnaast vinden onze kinderen het ook erg leuk om spelletjes te doen op een tablet of op een smartphone. Deze combinatie, samen met dierendag, zorgde er dus voor dat ik voor mijn kinderen een aantal leuke dierenapps heb opgezocht. En waarom dit dan niet delen op mijn blog?

Apps op telefoon en tablet

Aangezien onze kinderen nog jong zijn (7 en 4 jaar) krijgen ze nog geen eigen telefoon. Als de tijd daar is denk ik wel dat ik voor hen een Prepaid bij Simyo regel. Zo heb ik zicht op hun bel gedrag en dergelijke. Alhoewel je tegenwoordig natuurlijk via WhatsApp (waar je dan wifi of 4G voor nodig hebt) ook kunt bellen. Een andere mogelijkheid zou dan Sim only onbeperkt bellen zijn. Er is altijd wel iemand die een oude telefoon heeft ligt die goed genoeg is voor de kinderen. Alhoewel dit nog vrij ver in de toekomst ligt ben ik daar soms al wel mee bezig.

Wat ik ook belangrijk vind is dat ik zelf in de hand heb wat voor spelletjes de kinderen spelen. Daarom mogen ze zelf ook niet zomaar een spel op de tablet downloaden, maar moeten ze dit altijd vragen. Ook speel ik het spel zelf altijd even, of ik laat het mijn man doen. Op die manier kan ik zien waar het over gaat, hoe het zit met de reclame die tussendoor komt enzovoort. Aangezien wij zowel Apple als Android producten in huis hebben kijk ik er ook altijd naar of een app beschikbaar is voor beide apparaten.

Vijf leukste apps met dieren

Er zijn wel meer apps waar dieren in voor komen of apps die echt leuk zijn voor je eigen huisdier, maar ik heb me nu even beperkt tot de apps met spelletjes. Omdat dit toch iets is wat mijn eigen kinderen momenteel het leukste vinden.

Dr. Panda – beschikbaar voor Apple en Android

Dr. Panda is een spel wat bedacht is door de Nederlander Thijs Bosma. Inmiddels zijn er veel delen zoals Dr Panda op vakantie en Dr. Panda: winkelcentrum. Die laatste is het spel wat mijn dochter nu speelt. Voordat zij hem ging spelen heb ik hem eerst zelf getest. Echter kon ik er amper wijs uit. Ik snapte niet goed wat er leuk aan was want ik had het idee dat de meeste dingen achter een betaalknop zaten. Mijn dochter daarentegen vindt het hartstikke leuk en kan zich er wel mee vermaken. Zij weet precies hoe ze de figuurtjes moet veranderen, hoe ze ergens heen kan gaan en leuke dingen kan doen. Helemaal geslaagd dus.

My baby unicorn – beschikbaar voor Apple en Android

Alhoewel een unicorn natuurlijk niet bestaat kon ik het niet laten om deze erbij te zetten. Vooral de jongere kinderen zoals mijn zoontje vinden dit vast erg leuk. Je mag namelijk je eigen unicorn aankleden, ze laten douchen, naar de wc laten gaan en nog veel meer. Zo lijkt het net je eigen huisdier.

My Boo – beschikbaar voor Apple en Android

Als er het dan toch hebben over een eigen huisdier dan is “My Boo” ook wel iets voor de kinderen. Ook bij dit spel krijg je een diertje om voor te zorgen. Wat deze app echter anders maakt dan voorgaande app is dat je hierbij speelt met levels. Hoe hoger in de levels je komt hoe meer je met het diertje kunt. Super leuk dus voor de fanatiekelingen.

Dentist/tandarts – beschikbaar voor Apple en Android

Naar de tandarts gaan niet leuk? Niet wanneer je dit spel speelt. Bij deze app komen er verschillende dieren bij de tandarts en mag jij de tandarts spelen. Tanden poetsen, gaatjes dichten en ook kiezen trekken. Nog nooit was de tandarts zo leuk! Zowel mijn jongste als oudste spelen dit spel en kunnen er geen genoeg van krijgen.

Zoo 2: Animal park – beschikbaar voor Apple en Android

De grootste favoriet hier in huis is toch echt wel het spel van Zoo 2: Animal park. En ja ik geef toe: niet alleen bij de kinderen. Bij deze app ga je aan de slag met je eigen dierentuin die je hebt geërfd van je oudtante. In het begin stelt het nog helemaal niks voor maar al snel breid je jouw “Zoo” uit tot iets heel moois. Je hebt wel flink geduld nodig wil je het helemaal gratis spelen want de munten en diamanten waarmee je dingen koopt en uitbreid vliegen er doorheen. Toch geeft dit spel uren speelplezier en is het juist ideaal om elke dag even een half uurtje te spelen.

Ik ben heel benieuwd of jij een van deze bovenstaande apps al kent en welke je gaat uitproberen. Let op, het kan verslavend zijn *knipoog*

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met Simyo.