5 koffiegerelateerde dingen die je kunt ondernemen tijdens quarantaine

Een van de meest voorkomende woorden tegenwoordig is natuurlijk ‘quarantaine’. Door de omstandigheden werken/zijn veel mensen thuis. Je kunt eigenlijk niet echt naar buiten en wanneer je dat wel doet voelt het niet meer als vanouds. Als je de hele dag thuis zit kan de verveling behoorlijk toeslaan. En nu alle scholen ook weer (deels) geopend zijn, hebben de ouders ook iets minder om handen. Maar wat zijn nou nuttige dingen die je kunt ondernemen tijdens quarantaine in plaats van de hele dag poetsen of series kijken op de bank? Als je een echte koffiefanaat bent, kun je hieronder 5 tips lezen voor activiteiten die je kunt uitvoeren tijdens quarantaine!

1.   Maak je koffiemolen schoon

Waarschijnlijk maak je jouw koffiemolen af en toe wel een beetje schoon, maar dit is de perfecte tijd om de molen even grondig schoon te maken! Gebruik voor het schoonmaken van de koffiemolen wel reinigingstabletten die daarvoor bestemd zijn. Sommigen adviseren dat je de molen ook kunt reinigen met rijst. De rijstkorrels zorgen er wel voor dat de oliën worden verwijderd, maar het kan er ook voor zorgen dat er korreltjes (omdat deze hard zijn) vast blijven zitten en de machine defect maken.

Het reinigen is eigenlijk heel simpel, je doet de reinigingstabletten in de molen en zorgt ervoor dat deze geheel gemaald zijn, vervolgens maal je nog zo’n 35 gram koffiebonen. Daarna is jouw molen weer helemaal klaar om de allerbeste koffie te zetten!

Lees ook: Van koffie gewoonte naar bewust koffie drinken

2.   Ga experimenteren met verschillende soorten koffiebonen

Dit is het perfecte moment om erachter te komen wat voor soort koffie nou eigenlijk echt bij jou past! Je kunt een proefpakket aanschaffen om verschillende soorten te testen. Hou jij van milde koffie? Dan kun je kiezen voor de 100% Arabica koffiebonen, maar vind je het lekker als de koffie iets sterker is? Dan past een combinatie van 70% Arabica en 30% Robusta bonen misschien beter bij jou. Of misschien ben je wel een grote koffiefanaat die de hele dag door koffie kan drinken. Dan is cafeïnevrije koffie misschien wel iets voor jou. Zo kun je de hele dag door koffie drinken, zonder hier negatieve effecten van te ervaren.

3.   Ga iets bakken met koffie

Wat is nou lekkerder dan koffie je gebruiken in veel verschillende recepten? Maak bijvoorbeeld een heerlijke koffiecake of tiramisu. Een perfecte reden om weer van koffie te genieten. Daarbij kun je hier ook behoorlijk wat tijd mee doden en de rest van het gezin zal het waarschijnlijk ook niet heel erg vinden. Zo kunnen zij lekker meegenieten van jouw nieuwste hobby. Ook kun je deze lekkernijen serveren als dessert, of een speciaal koffiedessert maken. Of als tussendoortje heerlijke koffiechocolaatjes. De combinaties zijn eindeloos!

4.   Gebruik jouw koffierestanten in de badkamer

In de badkamer? Ja in de badkamer! Het klinkt misschien in eerste instantie heel vreemd, maar koffie is niet alleen lekker maar ook goed voor de huid. Het is daarnaast ook een goedkope optie. Je kunt hier namelijk de koffierestanten, die je normaal weg zou gooien, voor gebruiken. De koffierestanten kun je mengen met een beetje olijfolie en eventueel wat suiker. Als je dit met elkaar hebt gemengd is de scrub al klaar! Het is onwijs makkelijk te maken, en zo hoef je de restanten niet meteen de prullenbak in te gooien. Daarbij weet je zeker dat er geen plastic inzit, die in sommige soorten scrubs wel zit.

5.   Koffierestanten gebruiken in de tuin

Het is natuurlijk alweer mooi weer en het lokt om naar buiten te gaan. Maar wat kun je doen als je niet echt naar buiten kunt? Je kunt de tuin onder handen nemen! En nu hoor ik je al denken; wat heeft dit te maken met koffie? Het heeft er veel mee te maken! Je kunt het namelijk gebruiken als een soort meststof. Het kan voor sommige planten bevorderlijk zijn, let er wel op dat niet alle planten kunnen genieten van de koffierestanten. Bij een moestuintje zou het bijvoorbeeld wel kunnen werken. Daarnaast is het ook een natuurlijke mieren, slakken en katten verjager. Zo zorg je er dus niet alleen voor dat de planten in de tuin beter gaan groeien, maar dat ze ook onaangeraakt blijven door dieren. Twee vliegen in 1 klap!

Nu je weer een aantal activiteiten hebt om te ondernemen tijdens quarantaine is het hopelijk iets minder saai en eentonig geworden. Deze activiteiten kunnen natuurlijk ook buiten quarantaine om gedaan worden, maar dit is wel de perfecte tijd om dingen uit te proberen die je voorheen misschien nooit zou doen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *