Milo 5 jaar – cadeau tips jongen

Hoera, Milo is vijf jaar! Laat ik beginnen met dat ik het dit keer vrij lastig vond om cadeau ideeën op te doen. Van allerlei kanten werd me gevraagd wat Milo zou willen hebben voor zijn verjaardag. Echter wist ik het niet. Milo zelf wist niet eens wat hij wilde hebben. Toch heb ik een aantal cadeau tips voor je want zo beetje bij beetje kwam ik toch wat dingen tegen die hij erg leuk zou vinden. Het zijn wellicht niet altijd de typische cadeau tips die je overal leest. Hij heeft namelijk al zoveel en dingen zoals een nieuwe fiets zijn bij hem niet van toepassing in verband met zijn beperking. Dus dat helpt ook niet helemaal mee.

Vijf jaar

Laten we echter eerst eens beginnen bij zijn verjaardag. Want onze zoon Milo is vandaag dus vijf jaar geworden. Hij keek er echt al een tijd naar uit en ik heb het idee dat hij dit jaar voor het eerst echt besef heeft ervan. Daarnaast mag hij dit jaar ook zijn eerste eigen kinderfeestje vieren en dat is natuurlijk ook wel bijzonder. Het kinderfeestje staat al meteen voor vanmiddag gepland, wat een feest! Komende zaterdag is dan zijn ‘grote mensen feest’ waar er wat familie komt. Als het goed is wordt het mooi weer dit weekend dus kunnen we het fijn buiten vieren!

Cadeautips jongen vijf jaar

Wat geef je een jongetje die vijf jaar wordt en al heel veel heeft? Dat klinkt verwend en dat is het misschien ook. Maar doordat hij ook een grote zus heeft zijn er gewoon al best veel dingen in huis. Daarnaast vieren we ook Sinterklaas, zijn er met kerst altijd cadeaus van een van de opa’s en oma’s en zo komt er dus altijd wel een hoop binnen. Ook ben ik dit jaar heel kritisch geweest en heb ik gekeken waar hij het afgelopen jaar mee heeft gespeeld. Dingen zoals toettoet auto’s van Vtech zijn hartstikke leuk, maar daar speelt hij nu niet mee. Net zoals met LEGO. Dat vindt hij leuk, maar qua motoriek en dergelijke is dat voor hem nu nog een stap te ver. Maar wat geef je dan wel?

cadeautips jongen 5 jaar

Uitbreiding Hot Wheels

Vorig jaar kreeg Milo een set van Hot Wheels. Dit is hartstikke leuk en daar speelt hij toch nog wel regelmatig mee. Daarom leek het ons leuk om een uitbreiding hierop te kopen. We kochten de Stunt garage zodat hij er ook meteen al zijn auto’s in kwijt kan. Er zijn nog zoveel meer uitbreidingen dus dat is een fijn cadeau idee voor op het lijstje.

Waterpistool

Aangezien onze zoon vlak voor de zomer jarig is zijn waterspelletjes of spullen waarmee je met water kunt spelen altijd een goed idee. Hij had al wel wat kleinere waterpistooltjes, maar nu heeft hij van ons een hele grote gekregen. Hij was er echt ontzettend blij mee dus dit is zeker een heel leuk cadeau om te geven.

Transformers

Wij laten onze kinderen ook altijd een cadeautje uitzoeken voor het broertje of de zus. Dus een tijdje geleden ging ik met onze dochter naar de stad Weert om daar iets uit te zoeken voor haar broertje. Ze koos drie Transformer auto’s. Je kent het wel, dat zijn robots die in auto’s kunnen veranderen en andersom. Onze zoon is een echt jongetje die enorm houdt van superheld spelen en vechten tegen de slechteriken. Hiermee kan dat uitstekend. Let wel op, er zit heel veel kwaliteit verschil in de diverse producten.

Spiderman

Ons mannetje is echt gek op superhelden. Iron man, Captain America, Spiderman, Batman, noem ze maar op. Hij had van Iron man al een actie figuurtje en toen wij onlangs bij de Action eenzelfde zagen van Spiderman konden we die niet laten liggen. Je hebt echter nog veel meer leuke dingetjes van deze superheld. Denk aan een echt Spiderman pak, een bordje van Spiderman, een puzzel, tattoo’s, een broodtrommel en ik heb zelfs een Spiderman skateboard voorbij zien komen. Allemaal leuke ideetjes dus.

Boeken

Alhoewel onze zoon zelf nog niet kan lezen vindt hij het nog steeds geweldig om voorgelezen te worden. Sommige verhalen kent hij zelf al zo goed dat hij ze uit zijn hoofd kan vertellen. De boeken van Elmer de kleurtjesolifant vindt hij echt geweldig. Hij heeft er zelf al een zoekboek van en hij leent bij de schoolbibliotheek ook regelmatig een Elmer boek. Een hele leuke cadeau tip dus.

Spelletjes

Op een regenachtige dag wordt er hier ook altijd de spelletjes kast open getrokken. Samen spelletjes doen vindt Milo echt superleuk. Zijn favoriet is op dit moment Yeti in mijn spaghetti. Een heel simpel spel waarbij opperste concentratie voor nodig is. En lachen dat hij altijd doet wanneer Yeti alsnog in de bak valt. Hij kan er geen genoeg van krijgen. Ik weet overigens dat hij van zijn opa en oma een ander leuk spel krijgt, ik weet alleen zo even niet welke. Dus die houd je nog tegoed wanneer hij deze heeft gekregen.

Yeti in mijn spaghetti spel cadeautip

LEGO Mario uitbreiding

Met kerst kregen de kinderen de startset van LEGO Mario. Dit is in principe voor 6 jaar en ouder, maar als je de baan samen bouwt dan kan een vijfjarige er zeker mee spelen. Onze zoon was 4,5 toen we de startset gaven en hij wist precies hoe of wat. Vooral nadat zijn zus hem dit liet zien. Een uitbreiding set is dus zeker iets leuks om te geven wanneer je de startset al hebt. En anders zou ik met een startset beginnen. Hartstikke leuk en eigenlijk tijdloos.

Kleding

Verder wisten we echt niet meer wat we nog meer konden vragen behalve kleding. Denk aan een leuke nieuwe zwembroek gezien de zomer eraan komt. Een korte broek, een leuk nieuw shirtje. Onze zoon wordt ook altijd blij van nieuwe kleding dus voor ons is dit zeker iets wat cadeau gegeven kan worden. Een leuke nieuwe pyjama of dekbedovertrek is ook altijd een goed idee. Vooral als het in thema is van een van de favorieten, bij ons zou dat dus Spiderman zijn of een van de andere superhelden. Of van PSV natuurlijk.

Al met al zijn er toch best wat ideetjes uitgekomen qua cadeaus. Alles wat je hierboven leest krijgt Milo ook of heeft hij al gekregen.

Ik ben benieuwd of je er iets aan hebt gehad, laat je me dat weten?

Nog meer cadeautips

Wil je nog meer cadeautips? Ik deelde voorheen ook al cadeautips voor zowel jongens als meisjes in verschillende leeftijden. Hieronder vind je alle blogs terug.

Cadeautips voor jongens (sommige leeftijden ontbreken)

Cadeautips jongen 1 jaar

Cadeautips jongen 2 jaar

Cadeautips voor meisjes (sommige leeftijden ontbreken)

Cadeautips meisje 2 jaar

Cadeautips meisje 3 jaar

Cadeautips meisje 4 jaar

Cadeautips meisje 6 jaar

1 reactie op “Milo 5 jaar – cadeau tips jongen

Reageren is niet mogelijk.