4x de top 10 van 2015

Je zult op andere blogs er ondertussen ook wel mee overspoeld worden, maar vandaag heb ik een overzicht voor jullie (en vooral voor mezelf) met een aantal top 10’s. Zo heb ik uitgezocht wat de top 10 is van best gelezen artikelen & de top 10 van minst gelezen artikelen. Maar ook heb ik gekeken op welke 10 zoekwoorden ik nu afgelopen jaar het meest ben gevonden en welke 10 mensen de meeste reacties hebben achter gelaten!

_MG_1405
Fay vindt het niet leuk dat deze artikelen zo weinig zijn gelezen 😛

Top 10 minst gelezen artikelen

Deze artikelen die afgelopen jaar online kwamen zijn het minst gelezen. Daarom zet ik ze even in het zonnetje, omdat ze het verdienen haha.

 1. Overdreven lief en ondeugend. In deze blog schrijf ik over het tiende sprongetje waar ons meisje echt enorm veel last van had. Achteraf gezien was dit gewoon de start van de peuterpuberteit, waar zij gewoon wat vroeger in kwam.
 2. 5x grote evenementen waar je echt bij moet zijn. Ik vertelde over 5 grote evenementen waar ik zelf heen ga/zou gaan. Nu is het me niet gelukt om naar het allerhande kerstfestival te gaan, maar de andere 4 wel. Benieuwd welke ik nog meer heb genoemd?
 3. Voor het eerst kleuren. Fay ontving van Crayola haar eerste stiften. Nu blijkt dat dit het begin was van haar teken carriere aangezien ze echt helemaal weg is van kleuren. Zodra ze ook maar een stift, potlood of pen ziet dan laat ze alles vallen en wil ze maar 1 ding: kleur.
 4. 6 tips voor een goede nachtrust. En nee dit zijn geen tips voor mensen met slaapapneu, want ik wist niet eens dat ik dat had op het moment dat ik het schreef. En ook geen tips voor mensen met kinderen haha.
 5. 5x betaalbare poncho’s. Meer een herfstblog, maar nu het weer buiten zo mild is kan het nu eigenlijk ook nog heel goed: poncho’s!
 6. Echte post is zoveel leuker – paperbreeze. Ik ben helemaal into de webshops en dan niet van een enorm groot bedrijf, maar juist die eenmanszaakjes vind ik geweldig. Paperbreeze volg ik al heel lang en zij heeft altijd zulke leuke dingen in het assortiment!
 7. 5x leuke instagram webshops. Als we het dan toch over webshops hebben, deze vijf wil je echt niet missen hoor!
 8. Ons buitenkind (+ bescherming). Een leuk persoonlijk blogje over onze dochter, met daarbij nog wat tips voor bescherming tegen de zon.
 9. Geachte familie mug. Al heel vroeg dit jaar kregen wij last van muggen hier in huis. Ik schreef een vriendelijke toch dringende brief aan de familie mug.
 10. Vriend konijn had bijna een vriendinnetje! Toen ik deze top 10 samenstelde en zag dat op nummer tien een blog stond over mijn lieve (overleden) konijn had ik het weer even zwaar. Het is natuurlijk ook nog maar zo kort geleden.

Top 10 mensen met meeste reacties

Deze top tien is niet in de juiste volgorde. Dit omdat in de app geen 10 mensen aangeduid worden maar ook omdat de getallen in die app niet kloppen met wat ik zie op mijn desktop. Daarom in willekeurige volgorde de mensen dit afgelopen jaar het meeste gereageerd hebben.IMG_6429

Bol AlgemeenBol Algemeen
 • Zomersproetje, mijn lieve vriendin Marij, 2015 was het jaar waarin we elkaar hebben ontmoet en leren kennen.
 • Somama, mijn mede hot mama Channa.
 • Wilmaaa, reageert nog niet zo lang, maar wel elke dag en dat gaat dan snel!
 • Karen, lieve collega Karen, prachtig mens en blij haar ontmoet te hebben.
 • Anita, mijn andere lieve vriendin, blij dat ik haar nog beter heb leren kennen afgelopen jaar.
 • Cindy, de leuke mama to be, binnenkort hebben we een date!
 • Tamara, ze woont veel te ver weg, in het gooi en daarom zie ik haar veel minder dan ik wil!
 • Charlotte, ken haar al enorm lang, maar sinds ze blogt eigenlijk pas weer contact. Toch mooi..
 • Jenn, bezoeker vanaf het eerste moment. Volgens mij heeft zij al behoorlijk wat domeinnamen voorbij zien komen.
 • Nicole, mijn naamgenootje en mede hot mama!

Top 10 zoekopdrachten

Ik word op een hoop verschillende zoekopdrachten gevonden, maar deze hieronder toch het meest!

kerstdiner hapjes school

 • romantische films
 • kerst baby
 • kersthapjes school
 • heksenkaas maken
 • wijze woorden
 • pasta pesto spinazie
 • baby kapsels
 • houten letters action
 • milestone kaarten
 • sinterklaastaart maken

Top 10 best gelezen artikelen

 1. 10x kersthapjes maken school
 2. recept heksenkaas
 3. 5x leuke uitjes met een baby
 4. verschillende milestone baby kaarten
 5. ik en mijn depressie
 6. inspiratie zwangerschapsshoot
 7. babyboom in blogland
 8. kort kapsel (hot mama)
 9. baby pakket Jan Linders
 10. ervaringsverhaal postnatale depressie

Wat me enorm opvalt aan de top tien hierboven is dat de nummer één slechts twee weken online staat en de nummer twee een artikel is uit 2014! Maar daar wordt echt veel op gezocht en ik word daar dus ook veel op gevonden. Maar de nummer 3 en 4 zitten daar wel dichtbij hoor, ook daar zie ik dagelijks mensen op binnenkomen.

Ook nummer negen is er eentje uit 2014, waarom ik daar zoveel op gevonden word weet ik niet. Het is niet echt een hoogstaand blogje, maar goed mensen zijn denk ik gewoon erg nieuwsgierig wat er in zit! Wat ik ook een mooie vind is nummer tien. Dit is een gastblog (uit 2014) maar hij wordt heel goed gevonden. Alleen maar goed want ik plaats die verhalen niet voor niets. Dit is ook het geval met een blog die net buiten de top 10 viel, namelijk nummer elf. Dat is namelijk het verhaal van Geertje, over haar ontbrekende roze wolk. Terecht want haar verhaal is echt heel heftig.

Zitten er nog artikelen bij die je niet gelezen hebt? Doen!

11 reacties op “4x de top 10 van 2015

Reageren is niet mogelijk.