Hoe ik 34 kilo afviel in minder dan 9 maanden tijd!

Mijn gewicht is al vanaf mijn 18e een issue. Niet altijd deed ik er iets mee, al heb ik mezelf regelmatig te dik gevoeld. Pas toen ik écht flink overgewicht kreeg ben ik pogingen tot afvallen gaan doen. Weken waarin ik cold turkey stopte met snoepen en frisdrank drinken zijn niet op twee handen te tellen. Echter het gewicht wat ik daarna weer aankwam toen ik toch weer begon met snoepen ook niet. Gelukkig heb ik wel twee succes verhalen en eentje ervan vertel ik nu!

Hoe het begon

Ik heb niet altijd overgewicht gehad. In mijn jongere jaren werd ik zelfs regelmatig botje genoemd. Mensen vroegen aan mijn moeder of ze me wel genoeg te eten gaf terwijl ik echt kon eten als een beer. Er gingen vele boterhammen en borden pasta doorheen maar ik kwam niks aan. Totdat ik een nieuwe variant van de pil kreeg. Toen had ik dat allemaal niet door, maar als ik nu terug kijk weet ik dus precies waar het aan lag. Nou ja, aan die pil en aan het feit dat ik dus bleef eten en eten. Toen ik daar bovenop ook nog een depressie kreeg en naar eten greep als troost of als copingmechanisme ging het helemaal mis. Ik begon steeds meer te wegen en toen ik ten huwelijk gevraagd werd en boven de 90 kg zat wist ik: ik moet afvallen!

Afvallen om in de bruidsjurk te passen

Ik had tussen het ten huwelijk gevraagd worden en de bruiloft zelf een jaar de tijd om af te vallen. Ik had mezelf als doel gesteld om in ieder geval onder de 80 kg te wegen en dit is uiteindelijk ook gelukt. Ik deed dit door niet meer te snoepen, geen alcohol en frisdranken te drinken. En door te beginnen met ontbijten. Meer deed ik eigenlijk niet en dat was op dat moment ook niet nodig want in een jaar tijd viel ik 13 kilo af waardoor ik 79,3 kg woog. Wat voelde ik me prachtig tijdens de bruiloft! Ook al had ik officieel nog overgewicht.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Een postnatale depressie

Nadat we terug waren van onze huwelijksreis raakte ik eigenlijk direct zwanger. Natuurlijk kom je dan aan en dat vond ik ook helemaal niet erg. Het was om de mooiste reden die er is. Na de bevalling had ik het idee dat die kilo’s er ook in eerste instantie weer af gingen. Echter kreeg ik een postnatale depressie en moest ik aan de antidepressiva. En als er iets is wat bij mij niet goed valt dan zijn dat hormonen. Mijn lichaam was natuurlijk aan het ontzwangeren en dan kreeg ik ook nog eens die depressie, inclusief de hormonen van de pil en de antidepressiva. Eet daarbij ook nog eens hartstikke slecht en je hebt zo weer flink overgewicht te pakken. Echter bleef het bij mij niet bij overgewicht, nee ik had op een gegeven moment zelfs extreme obesitas met mijn 115 kilo.

Hoe ik 34 kilo afviel in minder dan 9 maanden tijd

Toen ik allerlei lichamelijke klachten kreeg en er ook nog eens extreme slaapapneu werd geconstateerd moest ik er wel wat aan gaan doen. Ik had gelukkig geen depressie meer, maar ik wist: als ik nu niets doe dan loopt het straks nog fout af. Op 2 januari 2016 zette ik de knop om en startte ik met een nieuwe levenswijze. Want ik had inmiddels wel door, diëten werken niet. De eerste 6 kilo viel ik af met behulp van de Clean 9 van Forever. Maar daarna stagneerde ik. En net op het moment dat ik even niet meer wist wat te doen, won ik een winactie die mijn leven op zijn kop zette. Vanaf februari heb ik het online programma van Weight Watchers gevolgd en ben ik daarmee nog eens 27,6 kg afgevallen. Ik ging van 115 kilo naar 81 kilo en viel in minder dan 9 maanden tijd dus 34 kilo af.

Omdat ik na die 9 maanden zwanger raakte is er natuurlijk weer wat bijgekomen, maar inmiddels ben ik weer met de hulp van Weight Watchers richting mijn streefgewicht (75 kg) aan het gaan!

Uitgelichte foto

5 reacties op “Hoe ik 34 kilo afviel in minder dan 9 maanden tijd!

Reageren is niet mogelijk.