3 manieren om een frisse blik op je kledingstijl te krijgen

Ik houd erg van leuke kleding; wie niet?! Ik streef er zeker niet naar om een modepopje te zijn, maar het is erg fijn om kleding te dragen waar ik blij van word en die goed bij me past. Toch kan het er wel eens in sluipen dat ik té comfortabel word met mijn eigen stijl en deze een tijdje niet of nauwelijks update. Ik doe elk seizoen mijn best om weer wat trendy nieuwtjes erbij te kopen, maar eerlijk gezegd kan ik een frisse blik op mijn fashion style af en toe wel gebruiken. Hieronder drie manieren om die te krijgen!

Houd een stijlfeestje met vriendinnen

Een super leuke en speelse manier om feedback te krijgen op wat je mooi staat en wat voor soort kleding buiten je comfort zone misschien toch het overwegen waard is, is een stijlfeestje. Het idee is simpel: je nodigt wat vrienden uit om onder het genot van een hapje, drankje en muziek stijlcombinaties uit te proberen. Maak het zo uitgebreid of intiem als je zelf maar wilt: drie goede vriendinnen, jullie favo jazz, een kaasplankje en lekkere wijn – jullie weten ondertussen wel dat ik deze echt niet kan weerstaan! Doel is in elk geval dat je een veilige ruimte creëert om te improviseren, overleggen en dingen uit te proberen. Maar je kunt ook gaan voor een extravagantere avond met twintig à dertig mensen, een DJ en een heeeeeele hoop kleding – en waarschijnlijk ook een aantal spelregels of een systeem voor het verzamelen van de feedback. Hoe uitgebreid je het ook aanpakt, het is sowieso ontzettend lachen – en zelfs de kids kan je er gerust bij betrekken. Wat je ook doet, houd de feedback positief en opbouwend – en vergeet de complimenten niet!

Schakel een personal shopper in

Tegenwoordig kan iedereen persoonlijke ondersteuning krijgen bij het vinden van hun eigen stijl. Uiteraard kun je een persoonlijke styliste inhuren, maar tenzij je een baan in de showbizz hebt of gewoon heel veel geld, zou ik dat niet meteen aanraden. Zeker nu het een opkomende trend is om online persoonlijk kledingadvies te krijgen en dat dankzij diensten zoals Zalon super gemakkelijk is geworden. En, nee, dan krijg je niet met een of andere robot te maken: je wordt dan verbonden met échte, professionele stylisten die weten waar ze het over hebben. Jij geeft door middel van allerlei slimme enquêtes aan wat je wensen zijn en van wat voor stijlen je houdt. Vervolgens doet de stylist – die je zelf hebt uitgekozen – een outfitvoorstel waarop je kunt reageren. Je gaat met jouw stylist via een berichtfunctie in gesprek en krijgt zo frisse input over wat voor stijlen, kleuren en combinaties jou goed staan. Uiteindelijk wordt je een setje toegestuurd en bepaal je daarna zelf wat je wel en niet houdt. Ik heb dit persoonlijk nog niet uitgeprobeerd, maar sta echt te popelen om het eens mee te maken, omdat ik er zoveel leuke reacties op heb gehoord.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Laat je ouderwets in de winkel adviseren

Wie shopt er tegenwoordig nog in echte winkels? Nou ja, als je een beetje op mij lijkt, dan vind je het soms gewoon wel prettig om een volledige collectie fysiek voor je neus te hebben, zodat je meteen een hele stapel kunt passen. Vooral omdat ik vaak helemaal niet zo goed kan inschatten wat me leuk gaat staan, zelfs als ik het duidelijk aan de hanger of in de webshop zie. Dan helpt niet alleen de directe toegang tot zoveel verschillende exemplaren, maar ook de persoonlijke aandacht van iemand die de collectie goed kent. Zo dacht ik laatst bij het shoppen naar zwemkleding dat de winkeldame een hele lelijke tankini had uitgezocht – totdat ik hem aantrok en er op slag verliefd op werd. Hetzelfde overkwam me met mijn trouwjurk, dus ik heb wel geleerd om open te staan voor de input van mensen in de winkel – die kunnen vaak beter dan ik inschatten waar ik blij van ga worden.