25 redenen waarom de herfst toch wel erg leuk is!

shutterstock_483648013

De lijstjes met waarom de herfst leuk is vliegen je vast om de oren. En ik doe er gewoon lekker aan mee. Ik had dit lijstje stiekem al in de zomer geschreven, niet dat ik zo uitkeek naar de herfst, maar het leek erop alsof de herfst nogal vroeg zijn intrede zou doen. Gelukkig kwam er toen toch nog een echte zomer aan met heerlijke hittegolven en avonden waarop je om 22uur nog lekker buiten kunt zitten in je badkleding. Maar nu is het toch echt herfst dus deel ik graag mijn lijstje met alle leuke dingen aan de herfst. Ik ben benieuwd hoeveel jij er kunt afvinken. 

25-redenen-waarom-de-herfst-leuk-is

 • De appelplukdagen. Officieel vallen de appelplukdagen nog grotendeels in de zomer, maar het is wel echt iets wat ik bij de herfst vind passen. En het is echt super leuk om te doen. In een grote fruittuin de mooiste appels en peren uitkiezen en zelf plukken. Om er daarna dan een lekkere appeltaart van te maken of de appel te gebruiken in je pompoen-appel smoothie. Verser kan het niet!
 • Nieuwe decoratie in huis. Wat ik ook altijd erg leuk vind aan een nieuw seizoen is dat ik dan weer alle decoratie in huis mag aanpassen. Ik heb weer een goed excuus om naar de Action te gaan en leuke hebbedingetjes te kopen in het herfstthema.
 • Lekkere frisse wind. Zodra ik wakker ben gooi ik de ramen open (en zet de horren erin) en laat die heerlijke frisse herfstwind door het huis waaien.
 • Gekleurde blaadjes. De herfst en haar mooie kleuren zijn wel een van mijn favorieten van dit seizoen. Ik kan echt intens genieten van die mooie gekleurde bomen en dat zijn dan ook elke dag weer geluksmomentjes als ik daarnaar kijk.
 • Appeltaart bakken. Eigenlijk bakken in het algemeen. Om een of andere reden is de herfst voor mij echt het ideale seizoen om te bakken. Zo heb ik de afgelopen tijd al een aantal nieuwe en oude baksels gemaakt zoals een bananenbrood, pompoenbrownies en natuurlijk mijn gezonde appeltaart.

IMG_4539

 • Sjaals. Ik houd van sjaals. Ik draag ze het liefst de hele dag door. Maar nooit in de zomer. Dat vind ik er niet bij passen. Dus nu het herfst is zul je me weer wat vaker met een sjaal om zien!
 • De pompoendagen bij het Klok en Peel museum. Al twee jaar achter elkaar ben ik samen met mijn moeder en Fay naar de pompoendagen gegaan in het klok en peel museum. En ook dit jaar kijk ik er weer naar uit. Een leuke traditie die ik nog wel jaren vol kan houden. Niet alleen om de mooie kunstwerken die ze er telkens weer van maken maar ook om de leuke activiteiten eromheen en natuurlijk… het kopen van pompoenen!
 • Lekkere recepten met pompoen maken. Ik houd van pompoen. Sinds ik deze groente ontdekt heb, gebruik ik het in heel veel recepten en maaltijden. Zowel in smoothies, als brownies. Maar ik maak er ook soep van, doe blokjes pompoen in mijn couscoussalade en in muffins.
 • Excuus om kaarsen te kopen. Ik ben weg van kaarsen. Het geeft zoveel sfeer en gezelligheid. En ondanks dat ik echt nog een mega voorraad heb die ik in jaren niet opkrijg mag ik van mezelf toch altijd in de herfst weer nieuwe kaarsen kopen. Vergeet ik gewoon even spontaan dat ik er nog genoeg had haha.
 • Een bezoekje aan het maisdoolhof. Ik ben natuurlijk in de zomer al naar het maisdoolhof geweest maar ook in de herfst kun je er nog heen. Dus vond je het in de zomer te warm of was je op vakantie? Grijp dan nu je kans! Een halloween maisdoolhof lijkt me ook wel wat trouwens.

IMG_4916

 • Alvast de kerstfoto maken. In de herfst is het de perfecte tijd om alvast de kerstfoto te maken. Of om in ieder geval al te bedenken wat je wilt en wat je ervoor nodig hebt. Kies daarna een koudere dag uit en maak hem gewoon alvast. Dan heb je straks tijd genoeg om ze te bestellen en verzenden.
 • Dekentjes. Ik zie het al helemaal voor me, lekker op de bank onder een dekentje met een kop thee of een glaasje licor43. Genieten is dat, vooral als dan op tv Gilmore Girls aan staat en ik mijn celeb crush weer zie. Of met een heerlijk boek!
 • De geur van herfst in huis. Zoals je in mijn artikel over de geur van herfst in huis brengen al kunt lezen ruikt de herfst echt overheerlijk. Ik hou van geuren en helemaal van geuren zoals kaneel, appeltaart en nog veel meer.
 • Herfstwandelingen. Samen met de kleine meid door de gekleurde blaadjes stappen. Foto’s maken van mooie paddenstoelen. Blaadjes in de lucht gooien, stampen in de plassen. Ja die herfstwandelingen zijn geweldig.
 • Egeltjes spotten. In de herfst spotten we regelmatig van die kleine schattige egeltjes. Soms hebben we ze zelfs op bezoek in onze tuin. Onder een hoop bladeren schuilen ze dan. En ze zijn zo schattig, behalve als je met ze wilt knuffelen haha.

shutterstock_118149634

De foto van deze egel is afkomstig van Shutterstock.

 • Kastanjes zoeken.
 • Leuke regenjassen. De tijd van saaie zwarte of donkerblauwe regenjassen is voorbij. Je vindt tegenwoordig hele leuke hippe regenjassen in de winkels en dat maakt het dan weer leuk om  ze aan te trekken.
 • Stampen in de plassen. “Stampen, stampen, stampen, drie keer moet je stampen..” Voor alle ouders die ook de cd van de Sprookjesboom hebben is dit vast een bekend nummer. Maar ook het stampen in de plassen is een bekend fenomeen waar kinderen dol op zijn. En ik kan je vertellen.. Ik ook!
 • Halloween. Oke deze heb ik ertussen gesmokkeld omdat ik 24 redenen niet zo leuk vond staan. Maar eigenlijk heb ik maar weinig met Halloween. Ik heb het pas 1x gevierd en dat was op Aruba en daar was het super leuk. Maar hier? Nee.. Maar omdat jij Halloween wellicht wel leuk vindt heb ik hem er toch tussen gezet!
 • Pumpkin spice latte. Oooooh dit heerlijke drankje maak ik zo graag zelf. Natuurlijk is hij bij de Starbucks ook geweldig, maar thuis je eigen drankje maken. Hemels toch. En zodra het herfst is zijn er weer pompoenen. En als er pompoenen zijn kan ik pompoenpuree maken. En dan dus ook Pumpkin Spice Latte!

pumpkin-spice-latte-1

 • Ontbijt smoothie met pompoen. Als we dan toch met de drankjes bezig zijn dan is deze ontbijt smoothie ook zeker een reden waarom de herfst leuk is. Want ook hier geldt weer.. zonder pompoen kan ik deze smoothie niet maken.
 • Kampvuur. Ik wil heel graag zo’n vuurkorf voor in de tuin zodat we op de droge avonden lekker met dikke truien buiten kunnen zitten rondom het vuur. Het liefst had ik een open haard gehad, dat was nog beter.. Maar dit is ook leuk haha.
 • Geen muggen/wespen meer. Need I say more?
 • De herfstzon. De herfstzon staat weer een stuk lager dan de zomerzon. En dat betekent dat je weer hele andere lichtval krijgt. Lichtval die echt zo mooi is voor fotoshoots. Dus ik zal nog regelmatig de camera erbij pakken.
 • Nieuwe garderobe. En dan de laatste.. helemaal een topper. Want doordat ik dus ben afgevallen pas ik niks meer en ik moet zeggen dat ik dus ook nog maar weinig herfstachtigs heb. Qua broeken/leggings valt het mee maar ik heb geen enkele trui mee of longsleeves. Vesten zijn ook allemaal te groot en de jurkjes ook. Time to shop!

Welke van de bovenstaande redenen vind jij ook leuk aan de herfst?

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

14 reacties

 1. Tineke op 11 oktober 2016 om 07:24

  Ik houd dus ook zo van bakken in de herfst! De geur van kaneel… <3

 2. Malou op 11 oktober 2016 om 07:28

  De herfst is inderdaad best wel leuk, behalve de regen dan..

 3. Romy op 11 oktober 2016 om 07:54

  De herfst is inderdaad absoluut zo slecht nog niet! Ik vind het vooral leuk om mijn warme sjaals weer te kunnen dragen.

 4. Monique op 11 oktober 2016 om 08:06

  Vroeger had ik een hekel aan de herfst maar ik begin het steeds meer te waarderen. Vooral het knusse gevoel van kaarsjes branden, dekentjes en lekker warme sjaals. Ja en dan natuurlijk zo’n lekker drankje en baksel erbij om het af te maken 🙂

 5. Kirsten op 11 oktober 2016 om 08:11

  Dekentjes en sjaals zijn ook hier favoriet tijdens de herfst! Ik vind het trouwens echt wel tof om weer mijn laarzen aan te kunnen doen 🙂 & ja, die herfstwandelingen: zalig! Zondag gingen we met Lenne nog wandelen in de namiddag & ze vond het superfijn om buiten te zijn, ook al was het best fris.

 6. Vlijtig Liesje op 11 oktober 2016 om 09:09

  Het verdwijnen van de muggen en wespen vind ik ook een enorm pluspunt. Hoewel ik nog steeds last heb van muggen helaas.

  Verder vind ik de gezelligheid van de herfst heel fijn.

 7. Jessica op 11 oktober 2016 om 11:17

  Heerlijk veel bakken en veel knutselen in de herfst om dan ’s avonds heerlijk onder een deken te kruipen om je baksel op te eten..

 8. Sjoukje - meergeldminderstress.nl op 11 oktober 2016 om 11:31

  Ik ben dol op de herfst! En je noemt mooi alle redenen waarom 🙂
  Wij zijn net naar een appelplukboerderij geweest, afgelopen zondag. Dus de rest van de week ben ik met appels in de weer. Mmmm! En inderdaad The Gilmore girls 🙂 Kan ik zo blij van worden, met mijn dekentje en warme chocolademelk.
  En blaadjes buiten, dat levert altijd zulke mooie foto’s op! Van mij mag het nog wel even herfst blijven.

 9. marleen@burgertrutjes op 11 oktober 2016 om 11:47

  De herfst is echt mooi qua kleur! En gezellig vind ik! Inderdaad lekker kaarsjes aan enzo! 🙂 Het enige wat ik vervelend vind is dat ik straks in het donker naar mijn werk moet en in het donker weer thuiskom. Brrr.

 10. janske op 11 oktober 2016 om 11:51

  Als dit niet genoeg redenen zijn ? kaarsjes weer aan. .heerlijk! En de mooie kleuren in het bos!

 11. Jodi - liefthuis op 11 oktober 2016 om 19:55

  Jaaaa pumpkin spice latte je hebt helemaal gelijk

 12. Bregje op 11 oktober 2016 om 21:49

  Jaaa! Kaarsjes, dekentjes, ik hou ervan! ❤

 13. Marielle | About That Blonde op 12 oktober 2016 om 17:01

  Hoewel ik niet zoveel met de kou heb vind ik het wel heerlijk om weer warme chocolademelk en appeltaart kunnen te gaan maken <3

 14. Saskia op 12 oktober 2016 om 21:37

  Ja JA JA! Ik hou echt van de herfst. Zo’n fijn seizoen. Ik kan er helemaal blij van worden

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje