25 redenen waarom de herfst toch wel erg leuk is!

De lijstjes met waarom de herfst leuk is vliegen je vast om de oren. En ik doe er gewoon lekker aan mee. Dit lijstje scheef ik in 2016 en anno nu (2022) heb ik hem nog even helemaal nagekeken en aangepast. Want nog steeds vind ik de herfst stiekem erg leuk. Vooral na een zomer waarbij het vanaf juni al volop heet was met diverse hittegolven. Ik houd van de zomer, maar na zoveel hitte moet ik echt even bijkomen tijdens de herfst. Maar nu is het toch echt herfst dus deel ik graag mijn lijstje met alle leuke dingen aan de herfst. Ik ben benieuwd hoeveel jij er kunt afvinken. 

25-redenen-waarom-de-herfst-leuk-is

De herfst is toch wel erg leuk want, …

De appelplukdagen.

Officieel vallen de appelplukdagen nog grotendeels in de zomer, maar het is wel echt iets wat ik bij de herfst vind passen. En het is echt super leuk om te doen. In een grote fruittuin de mooiste appels en peren uitkiezen en zelf plukken. Om er daarna dan een lekkere appeltaart van te maken of de appel te gebruiken in je pompoen-appel smoothie. Verser kan het niet!

Nieuwe decoratie in huis.

Wat ik ook altijd erg leuk vind aan een nieuw seizoen is dat ik dan weer alle decoratie in huis mag aanpassen. Ik heb weer een goed excuus om naar de Action te gaan en leuke hebbedingetjes te kopen in het herfstthema.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Lekkere frisse wind.

Zodra ik wakker ben gooi ik de ramen open (en zet de horren erin) en laat die heerlijke frisse herfstwind door het huis waaien.

Gekleurde blaadjes.

De herfst en haar mooie kleuren zijn wel een van mijn favorieten van dit seizoen. Ik kan echt intens genieten van die mooie gekleurde bomen en dat zijn dan ook elke dag weer geluksmomentjes als ik daarnaar kijk.

Appeltaart bakken. 

Eigenlijk bakken in het algemeen. Om een of andere reden is de herfst voor mij echt het ideale seizoen om te bakken. Zo heb ik de afgelopen tijd al een aantal nieuwe en oude baksels gemaakt zoals een bananenbrood, pompoenbrownies en natuurlijk mijn gezonde appeltaart.

IMG_4539

Sjaals.

Ik houd van sjaals. Ik draag ze het liefst de hele dag door. Maar nooit in de zomer. Dat vind ik er niet bij passen. Dus nu het herfst is zul je me weer wat vaker met een sjaal om zien! Ik heb onlangs ook een omslagsjaal gekocht bij een collega ondernemer, fijn ook voor tijdens het thuiswerken.

De pompoendagen bij het Klok en Peel museum.

Al vier achter elkaar ben ik samen met mijn moeder en Fay (en later ook Milo) naar de pompoendagen gegaan in het klok en peel museum. En ook dit jaar kijk ik er weer naar uit. Een leuke traditie die ik nog wel jaren vol kan houden. Niet alleen om de mooie kunstwerken die ze er telkens weer van maken maar ook om de leuke activiteiten eromheen en natuurlijk… het kopen van pompoenen!

Lekkere recepten met pompoen maken.

Ik houd van pompoen. Sinds ik deze groente ontdekt heb, gebruik ik het in heel veel recepten en maaltijden. Zowel in smoothies, als brownies. Maar ik maak er ook soep van, doe blokjes pompoen in mijn couscoussalade en in muffins. En ik ga binnenkort een pompoen risotto uitproberen.

Excuus om kaarsen te kopen.

Ik ben weg van kaarsen. Het geeft zoveel sfeer en gezelligheid. En ondanks dat ik echt nog een mega voorraad heb die ik in jaren niet opkrijg mag ik van mezelf toch altijd in de herfst weer nieuwe kaarsen kopen. Vergeet ik gewoon even spontaan dat ik er nog genoeg had haha. Daar is mijn man minder blij mee, maar deze herfst heb ik een goed excuus… Met al die kaarsen kunnen we de lampen uitlaten, scheelt toch weer aan elektriciteit.

Een bezoekje aan het maisdoolhof.

Ik ben natuurlijk in de zomer al naar het maisdoolhof geweest maar ook in de herfst kun je er nog heen. Dus vond je het in de zomer te warm of was je op vakantie? Grijp dan nu je kans! Een halloween maisdoolhof lijkt me ook wel wat trouwens. Al denk ik dat dit niet echt mogelijk is in verband met het weer en de maisplanten die niet zo lang goed blijven.

IMG_4916

Alvast de kerstfoto maken.

In de herfst is het de perfecte tijd om alvast de kerstfoto te maken. Of om in ieder geval al te bedenken wat je wilt en wat je ervoor nodig hebt. Kies daarna een koudere dag uit en maak hem gewoon alvast. Dan heb je straks tijd genoeg om ze te bestellen en verzenden. Wij hebben eind oktober weer een fotoshoot gepland staan voor onze kerstfoto. Dit is sinds een paar jaar een leuke traditie geworden met telkens een ander thema.

Dekentjes.

Ik zie het al helemaal voor me, lekker op de bank onder een dekentje met een kop thee of een glaasje licor43. Genieten is dat, vooral als ik dan een goede serie kan bingewatchen. Of gewoon met een heerlijk boek! (die ik dan overigens op mijn ereader lees).

De geur van herfst in huis.

Zoals je in mijn artikel over de geur van herfst in huis brengen al kunt lezen ruikt de herfst echt overheerlijk. Ik hou van geuren en helemaal van geuren zoals kaneel, appeltaart en nog veel meer.

Herfstwandelingen.

Samen met de kinderen door de gekleurde blaadjes stappen. Foto’s maken van mooie paddenstoelen. Blaadjes in de lucht gooien, stampen in de plassen. Ja die herfstwandelingen zijn geweldig. Daarna lekker onder de warme douche, dat maakt het genieten compleet.

Egeltjes spotten.

In de herfst spotten we regelmatig van die kleine schattige egeltjes. Soms hebben we ze zelfs op bezoek in onze tuin. Onder een hoop bladeren schuilen ze dan. En ze zijn zo schattig, behalve als je met ze wilt knuffelen haha.

shutterstock_118149634

De foto van deze egel is afkomstig van Shutterstock.

Kastanjes zoeken.

Of het nu eikels zijn of kastanjes, onze kinderen verzamelen ze met liefde. Vooral de jongste kan elke dag wel met takken, eikels, blaadjes en andere dingen thuis komen. Dat vind ik dan weer minder prettig, maar ik vind het wel altijd leuk om samen met de kinderen echt op zoek te gaan naar kastanjes. Zodat we er mee kunnen knutselen of kunnen gebruiken als decoratie.

Leuke regenjassen.

De tijd van saaie zwarte of donkerblauwe regenjassen is voorbij. Je vindt tegenwoordig hele leuke hippe regenjassen in de winkels en dat maakt het dan weer leuk om  ze aan te trekken.

Stampen in de plassen.

“Stampen, stampen, stampen, drie keer moet je stampen..” Voor alle ouders die ook de cd van de Sprookjesboom hebben is dit vast een bekend nummer. Maar ook het stampen in de plassen is een bekend fenomeen waar kinderen dol op zijn. En ik kan je vertellen.. Ik ook! Vooral nu ik hele leuke regenlaarzen heb met zwart en witte stippen.

Halloween.

Oke deze heb ik ertussen gesmokkeld omdat ik 24 redenen niet zo leuk vond staan. Maar eigenlijk heb ik maar weinig met Halloween. Ik heb het pas 1x gevierd en dat was op Aruba en daar was het super leuk. Maar hier? Nee.. Maar omdat jij Halloween wellicht wel leuk vindt heb ik hem er toch tussen gezet! Overigens organiseerden ze vorig jaar (2021) bij ons in het dorp ook Halloween, in de vorm van trick or treat aan de deuren. En dat was toch wel heel erg leuk (ook al regende het toen heel hard).

Pumpkin spice latte.

Oooooh dit heerlijke drankje maak ik zo graag zelf. Natuurlijk is hij bij de Starbucks ook geweldig, maar thuis je eigen drankje maken. Hemels toch. En zodra het herfst is zijn er weer pompoenen. En als er pompoenen zijn kan ik pompoenpuree maken. En dan dus ook Pumpkin Spice Latte!

pumpkin-spice-latte-1

Ontbijt smoothie met pompoen.

Als we dan toch met de drankjes bezig zijn dan is deze ontbijt smoothie ook zeker een reden waarom de herfst leuk is. Want ook hier geldt weer.. zonder pompoen kan ik deze smoothie niet maken. Je hebt overigens wel pompoen puree die je het hele jaar door in blik kun kopen. Maar €7,95 voor een blikje vind ik wel heel erg aan de prijs.

Kampvuur.

Ik wil heel graag zo’n vuurkorf voor in de tuin zodat we op de droge avonden lekker met dikke truien buiten kunnen zitten rondom het vuur. Het liefst had ik een open haard gehad, dat was nog beter.. Maar dit is ook leuk haha.

Geen muggen/wespen meer.

Need I say more?

De herfstzon.

De herfstzon staat weer een stuk lager dan de zomerzon. En dat betekent dat je weer hele andere lichtval krijgt. Lichtval die echt zo mooi is voor fotoshoots. Dus ik zal nog regelmatig de camera erbij pakken.

Nieuwe garderobe.

En dan de laatste.. helemaal een topper. Want ik heb best wel veel zomerse kleding in de kast liggen die ik pas, maar ik heb nog maar weinig herfstachtigs. Een paar broeken en wat truien maar dat was het dan weer. Er ontbreken panty’s, maar ook mooie en warme truien. Ook heb ik helemaal geen vesten en ook de jurkjes zijn meer zomers dan berekend op de herfst. Tijd om te shoppen dus!

Welke van de bovenstaande redenen vind jij ook leuk aan de herfst?

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

14 reacties op “25 redenen waarom de herfst toch wel erg leuk is!

 • De herfst is inderdaad absoluut zo slecht nog niet! Ik vind het vooral leuk om mijn warme sjaals weer te kunnen dragen.

 • Vroeger had ik een hekel aan de herfst maar ik begin het steeds meer te waarderen. Vooral het knusse gevoel van kaarsjes branden, dekentjes en lekker warme sjaals. Ja en dan natuurlijk zo’n lekker drankje en baksel erbij om het af te maken 🙂

 • Dekentjes en sjaals zijn ook hier favoriet tijdens de herfst! Ik vind het trouwens echt wel tof om weer mijn laarzen aan te kunnen doen 🙂 & ja, die herfstwandelingen: zalig! Zondag gingen we met Lenne nog wandelen in de namiddag & ze vond het superfijn om buiten te zijn, ook al was het best fris.

 • Het verdwijnen van de muggen en wespen vind ik ook een enorm pluspunt. Hoewel ik nog steeds last heb van muggen helaas.

  Verder vind ik de gezelligheid van de herfst heel fijn.

 • Heerlijk veel bakken en veel knutselen in de herfst om dan ’s avonds heerlijk onder een deken te kruipen om je baksel op te eten..

 • Ik ben dol op de herfst! En je noemt mooi alle redenen waarom 🙂
  Wij zijn net naar een appelplukboerderij geweest, afgelopen zondag. Dus de rest van de week ben ik met appels in de weer. Mmmm! En inderdaad The Gilmore girls 🙂 Kan ik zo blij van worden, met mijn dekentje en warme chocolademelk.
  En blaadjes buiten, dat levert altijd zulke mooie foto’s op! Van mij mag het nog wel even herfst blijven.

 • De herfst is echt mooi qua kleur! En gezellig vind ik! Inderdaad lekker kaarsjes aan enzo! 🙂 Het enige wat ik vervelend vind is dat ik straks in het donker naar mijn werk moet en in het donker weer thuiskom. Brrr.

Reageren is niet mogelijk.