Wat 2016 een fantastisch jaar maakte

Het jaar 2016 is voor mij in vele opzichten een fantastisch jaar geweest. Natuurlijk waren er ook wel mindere dingen maar over het algemeen was het vooral geweldig. Daarom sta ik dan ook stil bij alles wat het een fantastisch jaar maakte en vergeet ik die andere dingen gewoon. Ik moet wel stiekem toegeven dat ik door het afgelopen jaar wel een beetje bang ben voor aankomend jaar. Want het wordt moeilijk om zo’n topjaar te evenaren en ik vraag me dan altijd af hoe lang het duurt voor mijn geluk op is. Maar voor nu denken we daar niet aan en geniet ik nog even na van afgelopen jaar..

Afvallen en gezonder lichaam

Ik ben 2016 gestart met de gedachten dat het zo niet langer meer door kon gaan qua gezondheid. Want ik was alles behalve gezond. Ik woog 115 kilo, had last van ernstige slaapapneu en was nog steeds een tikkeltje depressief. Die depressie duurde alweer bijna 2 jaar en ik was er klaar mee. Ik besloot om de clean 9 te doen en om het roer om te gooien. Nadat ik een geweldige winactie won waarbij de prijs een jaar lang gratis Weight Watchers was en mijn keelamandelen geknipt waren leek het in een stroomversnelling te gaan. Ik leerde over voedingsmiddelen en hoe ik het beste kon balansen. Maar bovenal leerde ik mezelf weer kennen.

In 9 maanden tijd viel ik maar liefst 34 kilo af en dat zorgde ervoor dat ik ook een veel gezonder lichaam kreeg. Ik kon mijn conditie weer opbouwen, liep in september zelfs elke dag minimaal 10.000 stappen. En het allerfijnste was nog wel dat mijn slaapapneu en depressie verdwenen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Lekkerder in mijn vel

Mede door het afvallen ging ik ook een stuk lekkerder in mijn vel zitten. Zoals ik al aangaf verdween mijn depressie en had ik minder lichamelijke klachten en dat speelt natuurlijk een grote rol daarin. Doordat ik beter in mijn vel zat durfde ik mezelf weer te presenteren. Aan werkgevers, vrienden en familie maar ook op mijn blog. Ik vond het een mega grote stap om mijn oude foto’s te vergelijken met nieuwere maar ik deed het wel. Daar ben ik dan ook super trots op. Ook mijn profielfoto die je hier in de zijbalk kunt zien en op verschillende social media is er eentje waarvan ik in het begin vond dat hij niet mooi was. Maar ook deze heb ik leren waarderen en nu durf ik zelfs te zeggen dat ik vind dat ik er mooi uit zie!

Voor de tweede keer zwanger

Hoe ik heel lang twijfelde of ik wel aan een tweede kindje durfde te beginnen, die twijfel verdween nu ook als sneeuw voor de zon. Natuurlijk had ik wel nog wat angsten omtrent de zwangerschap, bevalling en depressie. Maar mijn verlangen naar een tweede kindje werd zo groot dat we besloten om ervoor te gaan. En met een geweldig resultaat zoals jullie wel weten want niet al te lang daarna kondigde mijn tweede zwangerschap zich aan. Wat vond en vind ik dat toch spannend maar hoe mooi is het, een broertje voor Fay erbij en een zoon voor ons. Ja deze zwangerschap is eigenlijk de bekroning op mijn harde werken aan mezelf en de slagroom op de taart van 2016!

schermafbeelding-2016-12-01-om-19-11-26

Mijn blog & baan

Ik kan mijn stuk over het fantastische jaar dat 2016 is geweest niet afsluiten zonder ook iets te vermelden over mijn werk en mijn blog. In oktober hoorde ik dat ik eindelijk, na bijna 3 jaar, weer een baan kreeg en wat was en ben ik daar blij mee! Sowieso om weer even buiten de deur iets “voor mezelf” te doen en om me daarin te ontwikkelen. Want ik leer echt heel veel bij mijn nieuwe baan over het vak maar ook over mezelf. Want waar ben ik goed in, wat vind ik leuk, enzovoort.

Ondanks dat ik dus de afgelopen 2 maanden een baan heb naast mijn blog gaat het met mijn blog wel echt super. Ik verbreek allerlei records qua bezoekersaantallen en geniet er nog steeds elke dag van. Ik heb er wel minder tijd voor nu wat ik weer erg jammer vind want veel ideeën die ik heb kan ik gewoon niet uitwerken door tijdgebrek. Toch ga ik vol goede moed 2017 in met mijn blog en hoop ik nog meer te groeien en uit te kunnen breiden. Met uitbreiden doel ik overigens niet op gastbloggers, want dat is gewoon niet iets wat bij mij past. Wel in de vorm van eenmalige gastbloggers zo af en toe, maar het blijft mijn persoonlijke blog.

2017

Ik ben heel benieuwd wat het komende jaar ons allemaal gaat brengen. Sowieso de geboorte van onze prachtige zoon en ik hoop na de bevalling ook weer door te gaan met afvallen en een gezonder lichaam nastreven. Verder wil ik vooral genieten, gezond blijven en wens ik dat iedereen om me heen gezond en gelukkig blijft. Dat zijn mijn voornemens/doelen/wensen hoe je het ook noemt 😉 En natuurlijk hoop ik deze baan te mogen houden en/of een andere mooie uitdaging aan te gaan!

45 reacties op “Wat 2016 een fantastisch jaar maakte

Reageren is niet mogelijk.