2 kleine kleutertjes

Ik draai eigenlijk maar weinig kinderliedjes. Heel soms zet ik wel eens een radiostation op waar ze alleen maar kinderliedjes op spelen (via de tv) en ik zing ook wel eens een kinderliedje met Fay. Maar daar hield het eigenlijk bij op. In de auto staat eigenlijk altijd Q-music of 3FM op en ook thuis draai ik via Spotify meer Bruno Mars en top40 dan dat ik K3 afspeel. Een ontaarde moeder zoals je dus wel leest haha.

De cd van Monique Smit

Totdat een tijdje terug mijn schoonmoeder met de cd van Monique Smit – 2 kleine kleutertjes kwam aanzetten. Heel eerlijk gezegd, ik wist niet eens dat zij een cd had! En nog eerlijker gezegd.. ik verwachtte er echt totaal niets van. Ik weigerde hem eigenlijk af te spelen, maar na wat drang vanuit de schoonfamilie (haha valt mee, er werd gewoon gezongen waardoor ik toch nieuwsgierig werd) nam ik de cd toch mee in de auto en speelde ik hem af. Mijn man weigerde in eerste instantie ook, maar hij moest snel overstag want het was Fay en ik tegen hem. Dus de cd erin en volume omhoog.2KleineKleutertjes_2015_2016-166x166

Al bij de eerste tonen zag ik in de achteruitkijkspiegel (wat een heerlijk woord voor scrabble ofzo zeg!) een klein meisje met een staart boven op haar hoofd die aan met meedansen was. De armpjes bewogen, het hoofdje en de beentjes! Oh oh… direct een succes dus! Bij haar, want wij vonden het alsnog maar mwah mwah. Totdat het melodietje van bepaalde nummers in je hoofd blijven zitten en je opeens merkt dat je in de douche de nummers aan het meezingen bent. Ook heb ik hem wel eens stiekem afgespeeld in de auto terwijl Fay niet eens bij me was haha. Maar sssst dat weten alleen jullie oké? 😉

De leukste nummers (vinden wij) zijn:

 • Aardappels met chocola
 • Wist je dat een visje
 • Spinnetje
 • Allemaal druppeltjes water
 • Dagenlied

Ken jij de cd van Monique Smit al?

* Dit artikel bevat een affiliatie link. 

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

12 reacties

 1. Charlotte op 12 juli 2015 om 08:48

  Ja leuk is die cd he! Wij hebben hem ook! Weer eens wat anders…

 2. Malou op 12 juli 2015 om 09:52

  Ik kende het nog niet!

 3. Marjolijn op 12 juli 2015 om 09:57

  Wij hebben hem kado gedaan toen het zoontje van onze beste vrienden 1 werd, zij draaide wel heel veel kinderliedjes maar na de zoveelste “in de maaaaanen schijn” was deze cd een welkomen afwisseling. Hun zoontje is er gek op en zij vinden het ook een super leuke cd.

 4. Bregje op 12 juli 2015 om 10:42

  Ik ken hem nog niet. Tot nu toe vindt Laurens “grotemensenmuziek” prachtig, dus das wel handig! Mocht het veranderen dan is dit een goede tip!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 12 juli 2015 om 11:04

   Oh ja dat vind Fay ook super.. Maar merk wel dat ze hier nóg enthousiaster van wordt!

 5. Josan op 12 juli 2015 om 11:16

  Ik ken het alleen van horen zeggen. Ik was een beetje uit de peutermuziekfase maar als het straks zo ver is, ga ik deze vast wel kopen.

 6. Ivy op 12 juli 2015 om 13:19

  Yup al maanden favoriet hier in huis

 7. Nesrin op 12 juli 2015 om 13:37

  Ik ken deze cd niet en eerlijk gezegd luisteren wij nooit naar kinderliedjes. Ik zing maar dan komt er al heel snel een kinderhandje op mijn mond en roept één van de twee “niet doen” hahaha.

 8. michelle op 12 juli 2015 om 14:11

  Hier zijn ze gek op muziek maarre ik ga ff zoeken hoor op youtube want ik wist dit ook niet.

 9. Nicky op 12 juli 2015 om 19:59

  Deze ken ik nog niet en moet zeggen dat hier in huis zo goed als nooit naar kinderliedjes geluisterd wordt. De kids luisteren via youtube naar wat zij leuk vinden. Maar wel heel leuk dat Fay er zo gek op is…

 10. Debbie op 13 juli 2015 om 12:24

  Ik wist al heel lang dat ze een cd had, nee nooit iets van gehoord de liedjes maar heb dan ook geen kindje die er naar zou willen luisteren.

  Vind ook eerlijk ook al vind papa en mama er niks aan, het gaat toch om het kind dat die het leuk vind. Dus zou zeggen vaker kindermuziek opzetten hihi

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 13 juli 2015 om 12:26

   Zolang Fay gewone muziek ook leuk vind zie ik niet in waarom ik perse naar muziek moet luisteren die ik niet leuk vind 😛 Vooral die oude kinderliedjes vind ik niets meer.. Maar ik begin op te warmen als t gaat om K3 en nieuwere kinderliedjes 😉

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje