2 kleine kleutertjes

Ik draai eigenlijk maar weinig kinderliedjes. Heel soms zet ik wel eens een radiostation op waar ze alleen maar kinderliedjes op spelen (via de tv) en ik zing ook wel eens een kinderliedje met Fay. Maar daar hield het eigenlijk bij op. In de auto staat eigenlijk altijd Q-music of 3FM op en ook thuis draai ik via Spotify meer Bruno Mars en top40 dan dat ik K3 afspeel. Een ontaarde moeder zoals je dus wel leest haha.

De cd van Monique Smit

Totdat een tijdje terug mijn schoonmoeder met de cd van Monique Smit – 2 kleine kleutertjes kwam aanzetten. Heel eerlijk gezegd, ik wist niet eens dat zij een cd had! En nog eerlijker gezegd.. ik verwachtte er echt totaal niets van. Ik weigerde hem eigenlijk af te spelen, maar na wat drang vanuit de schoonfamilie (haha valt mee, er werd gewoon gezongen waardoor ik toch nieuwsgierig werd) nam ik de cd toch mee in de auto en speelde ik hem af. Mijn man weigerde in eerste instantie ook, maar hij moest snel overstag want het was Fay en ik tegen hem. Dus de cd erin en volume omhoog.2KleineKleutertjes_2015_2016-166x166

Al bij de eerste tonen zag ik in de achteruitkijkspiegel (wat een heerlijk woord voor scrabble ofzo zeg!) een klein meisje met een staart boven op haar hoofd die aan met meedansen was. De armpjes bewogen, het hoofdje en de beentjes! Oh oh… direct een succes dus! Bij haar, want wij vonden het alsnog maar mwah mwah. Totdat het melodietje van bepaalde nummers in je hoofd blijven zitten en je opeens merkt dat je in de douche de nummers aan het meezingen bent. Ook heb ik hem wel eens stiekem afgespeeld in de auto terwijl Fay niet eens bij me was haha. Maar sssst dat weten alleen jullie oké? 😉

Bol AlgemeenBol Algemeen

De leukste nummers (vinden wij) zijn:

 • Aardappels met chocola
 • Wist je dat een visje
 • Spinnetje
 • Allemaal druppeltjes water
 • Dagenlied

Ken jij de cd van Monique Smit al?

* Dit artikel bevat een affiliatie link. 

12 reacties op “2 kleine kleutertjes

 • Wij hebben hem kado gedaan toen het zoontje van onze beste vrienden 1 werd, zij draaide wel heel veel kinderliedjes maar na de zoveelste “in de maaaaanen schijn” was deze cd een welkomen afwisseling. Hun zoontje is er gek op en zij vinden het ook een super leuke cd.

 • Ik ken hem nog niet. Tot nu toe vindt Laurens “grotemensenmuziek” prachtig, dus das wel handig! Mocht het veranderen dan is dit een goede tip!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Oh ja dat vind Fay ook super.. Maar merk wel dat ze hier nóg enthousiaster van wordt!

 • Ik ken het alleen van horen zeggen. Ik was een beetje uit de peutermuziekfase maar als het straks zo ver is, ga ik deze vast wel kopen.

 • Ik ken deze cd niet en eerlijk gezegd luisteren wij nooit naar kinderliedjes. Ik zing maar dan komt er al heel snel een kinderhandje op mijn mond en roept één van de twee “niet doen” hahaha.

 • Deze ken ik nog niet en moet zeggen dat hier in huis zo goed als nooit naar kinderliedjes geluisterd wordt. De kids luisteren via youtube naar wat zij leuk vinden. Maar wel heel leuk dat Fay er zo gek op is…

 • Ik wist al heel lang dat ze een cd had, nee nooit iets van gehoord de liedjes maar heb dan ook geen kindje die er naar zou willen luisteren.

  Vind ook eerlijk ook al vind papa en mama er niks aan, het gaat toch om het kind dat die het leuk vind. Dus zou zeggen vaker kindermuziek opzetten hihi

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Zolang Fay gewone muziek ook leuk vind zie ik niet in waarom ik perse naar muziek moet luisteren die ik niet leuk vind 😛 Vooral die oude kinderliedjes vind ik niets meer.. Maar ik begin op te warmen als t gaat om K3 en nieuwere kinderliedjes 😉

Reageren is niet mogelijk.