18 mooie herinneringen

Oh wat ga ik cliché klinken en oh wat geef ik er lekker niks om! Want de tijd.. die gaat echt veel te snel! Zo schreef ik gisteren (voor mijn gevoel) nog het blogje over de bucketlist van een dreumes. Een blog die ik tzt nog wilde aanvullen maar waar ik gewoon helemaal niet meer aan heb gedacht. En nu zijn we gewoon alweer een half jaar verder. Mijn kleine meid is vandaag 18 maanden, oftewel anderhalf. Ik ga vanaf nu overigens ook echt niet meer in maanden tellen. Dit deed ik al amper, het was de laatste tijd meer van ‘ze is bijna anderhalf’ in plaats van ’17 maanden’. Maar toch. Even zodat jullie het weten. Heel boeiend. 

IMG_6064Met die 18 maanden zijn er natuurlijk ook enorm veel mooie herinneringen bij gekomen. Maar omdat ik het jullie niet aandoe om duizenden herinneringen te lezen heb ik besloten om er achttien uit te kiezen. Natuurlijk achttien omdat ze nu 18 maanden is. Voor iedere maand een. Alleen heb ik niet per maand iets uitgekozen maar gewoon een aantal op zichzelf staande herinneringen. Die soms elkaar overlappen, of overeenkomen.

Vergeef me overigens mijn hak op de tak gebrabbel. Het is nu 00.03 uur, ik heb vanmiddag mijn middagdutje moeten overslaan en ik ben aan de Radler. Zo, eerlijkheid boven alles haha.IMG_20140618_174523

Bol AlgemeenBol Algemeen

Mijn 18 mooie herinneringen aan de afgelopen anderhalf jaar

 1. Het moment dat we te horen kregen dat Fay ontslagen werd uit het ziekenhuis. Dat is denk ik één van de beste herinneringen die we hebben. Dit betekende namelijk dat ze virus vrij was in haar hersentjes. En dat ze haar hartritmestoornis onder controle hadden met de medicatie. Het betekende ook dat we eindelijk gewoon thuis als gezin kon zijn, geen slapeloze nachten meer, geen op en neer rijden elke dag, geen onzekerheid meer. Alhoewel….
 2. Ook de allereerste stapjes waren echt een magisch iets. Je weet dat het gaat komen want vrijwel elk kind leert lopen. Maar toch heeft het iets moois wanneer je kind voor het eerst alleen de eerste stapjes zet. En dat gezichtje erbij, de trotsheid straalt er vanaf!
 3. Als we het dan toch over eerste keren hebben, de allereerste “mama” uit haar mond en “papa” niet te vergeten. Het is toch prachtig om dat te horen. Op dat moment had ik echt zo van ‘ja wauw, ik ben jouw mama’.
 4. Ooh wat blijven we genieten van de dansmoves van Fay. Ze deint al een tijdje mee op muziek, maar nu ze ook loopt is het helemaal een feest. Rondjes draaien, stampen met het voetje, zwaaien met de armpjes, wiegen met de heupjes.. Genieten genieten genieten!IMG_9269
 5. Wat ik ook echt geweldig vind is de eerste keer dat ik ontdekte dat ze op commando kan lachen. Ik zei voor de grap ‘lach eens naar mama’ toen ik de camera vast had en wat denk je.. Ze lachte! En het lijkt nog echt ook haha. Erg handig dus…
 6. We hebben ook ontdekt dat ze een hele goede toneelspeelster is. Zo hoorde we haar achterin de auto jammeren over het feit dat ze haar fiep kwijt was. Weg, weg zei ze er ook nog bij. Dus wij balen want dan moeten we stoppen om hem te zoeken. Tovert ze hem opeens met de grootste lach tevoorschijn. Haha gefopt papa en mama!
 7. Telkens als het liedje “wist je dat een visje..” van Monique Smit gedraaid wordt begint Fay al met “blub blub blub blub”. Geniaal!
 8. Opeens was babynichtje Guusje er. En Guusje was zo lief en mooi en Fay wilde alleen maar kusjes geven. Smelt….IMG_1450
 9. Het is schitterend om te zien hoe Fay met de honden speelt. Speeltjes/ballen haalt ze gewoon uit hun bek en dan rent ze weg.. Of ze verstopt het achter haar rug. Of gooit de bal ergens heen (ja gooien doet ze al) En de honden vinden het geweldig en laten alles toe!
 10. Soms ben je gewoon even bezig en let je een paar seconde niet op je kind. En dan kijk je op en zie je haar opeens heel serieus op de bank zitten met een boekje. Die is ze dus aan het lezen. Soms brabbelt ze er ook ngo bij.. Heerlijk! Nu al een boekenworm.
 11. Al sinds een paar maanden wil de kleine meid zelf eten. Je mag haar bijna nooit meer helpen, dan wordt ze kwaad. Dus met de handjes of meestal met de vork of lepel. Geweldig om te zien hoe ze dan heel goed mais opschept en dit dan vlak voor haar mond eraf valt. En maar opnieuw proberen, doorzettertje!
 12. Van wie ze het heeft weet ik niet, maar ze vindt het geweldig om met de Swiffer te poetsen en met de billendoekjes de tafel en dergelijke af te doen. Poetse poetse poets. Dat zegt ze er vaak bij ook nog haha. Ze is in te huren hoor, haha geintje!_MG_6902
 13. Iets wat ook nooit gaat vervelen, maar wat helaas wel overgaat ben ik bang is het knuffelen in bed samen. Het is echt een knuffelkont dus daar geniet ik heel veel van.
 14. Wij hebben niet echt een bad maar wel een hoge douche waardoor we er regelmatig een bad van maken, voor haar dan. Ze vindt het geweldig spetteren en spatteren. Mama nat maken is ook een leuk spelletje. Alleen de haartjes natmaken is niet zo’n succes..
 15. Telkens wanneer ze andere kindjes ziet probeert ze contact te maken. Ze gaat er altijd heen en wil spelen. Alleen weet ze nog niet goed hoe. Maar dat komt wel.
 16. Wij vinden het smerig, maar het ziet er ook wel weer grappig uit. Waar ik het over heb? Over de momenten dat we Fay opeens in de konijnenkooi vinden, naast het konijn. Ze vindt hem zo leuk en zo lief.. Het liefst blijft ze bij hem.
 17. Wat ik ook een mooie herinnering vind is de vakantie naar Spanje samen. Wat was het relaxed en wat deed zij het toch ook goed. Ze heeft zo op en top genoten dat ze thuis een beetje heimwee had naar Spanje volgens mij..
 18. Sinds kort durft ze ook zelf op de schommel. Dat snoetje is dan echt zo leuk om te zien. Ze voelt zich echt al een grote meid..

En een grote meid is het! Alweer anderhalf. Stop de tijd!IMG_6749

13 reacties op “18 mooie herinneringen

Reageren is niet mogelijk.