18 mooie herinneringen

img_6046

Oh wat ga ik cliché klinken en oh wat geef ik er lekker niks om! Want de tijd.. die gaat echt veel te snel! Zo schreef ik gisteren (voor mijn gevoel) nog het blogje over de bucketlist van een dreumes. Een blog die ik tzt nog wilde aanvullen maar waar ik gewoon helemaal niet meer aan heb gedacht. En nu zijn we gewoon alweer een half jaar verder. Mijn kleine meid is vandaag 18 maanden, oftewel anderhalf. Ik ga vanaf nu overigens ook echt niet meer in maanden tellen. Dit deed ik al amper, het was de laatste tijd meer van ‘ze is bijna anderhalf’ in plaats van ’17 maanden’. Maar toch. Even zodat jullie het weten. Heel boeiend. 

IMG_6064Met die 18 maanden zijn er natuurlijk ook enorm veel mooie herinneringen bij gekomen. Maar omdat ik het jullie niet aandoe om duizenden herinneringen te lezen heb ik besloten om er achttien uit te kiezen. Natuurlijk achttien omdat ze nu 18 maanden is. Voor iedere maand een. Alleen heb ik niet per maand iets uitgekozen maar gewoon een aantal op zichzelf staande herinneringen. Die soms elkaar overlappen, of overeenkomen.

Vergeef me overigens mijn hak op de tak gebrabbel. Het is nu 00.03 uur, ik heb vanmiddag mijn middagdutje moeten overslaan en ik ben aan de Radler. Zo, eerlijkheid boven alles haha.IMG_20140618_174523

Mijn 18 mooie herinneringen aan de afgelopen anderhalf jaar

 1. Het moment dat we te horen kregen dat Fay ontslagen werd uit het ziekenhuis. Dat is denk ik één van de beste herinneringen die we hebben. Dit betekende namelijk dat ze virus vrij was in haar hersentjes. En dat ze haar hartritmestoornis onder controle hadden met de medicatie. Het betekende ook dat we eindelijk gewoon thuis als gezin kon zijn, geen slapeloze nachten meer, geen op en neer rijden elke dag, geen onzekerheid meer. Alhoewel….
 2. Ook de allereerste stapjes waren echt een magisch iets. Je weet dat het gaat komen want vrijwel elk kind leert lopen. Maar toch heeft het iets moois wanneer je kind voor het eerst alleen de eerste stapjes zet. En dat gezichtje erbij, de trotsheid straalt er vanaf!
 3. Als we het dan toch over eerste keren hebben, de allereerste “mama” uit haar mond en “papa” niet te vergeten. Het is toch prachtig om dat te horen. Op dat moment had ik echt zo van ‘ja wauw, ik ben jouw mama’.
 4. Ooh wat blijven we genieten van de dansmoves van Fay. Ze deint al een tijdje mee op muziek, maar nu ze ook loopt is het helemaal een feest. Rondjes draaien, stampen met het voetje, zwaaien met de armpjes, wiegen met de heupjes.. Genieten genieten genieten!IMG_9269
 5. Wat ik ook echt geweldig vind is de eerste keer dat ik ontdekte dat ze op commando kan lachen. Ik zei voor de grap ‘lach eens naar mama’ toen ik de camera vast had en wat denk je.. Ze lachte! En het lijkt nog echt ook haha. Erg handig dus…
 6. We hebben ook ontdekt dat ze een hele goede toneelspeelster is. Zo hoorde we haar achterin de auto jammeren over het feit dat ze haar fiep kwijt was. Weg, weg zei ze er ook nog bij. Dus wij balen want dan moeten we stoppen om hem te zoeken. Tovert ze hem opeens met de grootste lach tevoorschijn. Haha gefopt papa en mama!
 7. Telkens als het liedje “wist je dat een visje..” van Monique Smit gedraaid wordt begint Fay al met “blub blub blub blub”. Geniaal!
 8. Opeens was babynichtje Guusje er. En Guusje was zo lief en mooi en Fay wilde alleen maar kusjes geven. Smelt….IMG_1450
 9. Het is schitterend om te zien hoe Fay met de honden speelt. Speeltjes/ballen haalt ze gewoon uit hun bek en dan rent ze weg.. Of ze verstopt het achter haar rug. Of gooit de bal ergens heen (ja gooien doet ze al) En de honden vinden het geweldig en laten alles toe!
 10. Soms ben je gewoon even bezig en let je een paar seconde niet op je kind. En dan kijk je op en zie je haar opeens heel serieus op de bank zitten met een boekje. Die is ze dus aan het lezen. Soms brabbelt ze er ook ngo bij.. Heerlijk! Nu al een boekenworm.
 11. Al sinds een paar maanden wil de kleine meid zelf eten. Je mag haar bijna nooit meer helpen, dan wordt ze kwaad. Dus met de handjes of meestal met de vork of lepel. Geweldig om te zien hoe ze dan heel goed mais opschept en dit dan vlak voor haar mond eraf valt. En maar opnieuw proberen, doorzettertje!
 12. Van wie ze het heeft weet ik niet, maar ze vindt het geweldig om met de Swiffer te poetsen en met de billendoekjes de tafel en dergelijke af te doen. Poetse poetse poets. Dat zegt ze er vaak bij ook nog haha. Ze is in te huren hoor, haha geintje!_MG_6902
 13. Iets wat ook nooit gaat vervelen, maar wat helaas wel overgaat ben ik bang is het knuffelen in bed samen. Het is echt een knuffelkont dus daar geniet ik heel veel van.
 14. Wij hebben niet echt een bad maar wel een hoge douche waardoor we er regelmatig een bad van maken, voor haar dan. Ze vindt het geweldig spetteren en spatteren. Mama nat maken is ook een leuk spelletje. Alleen de haartjes natmaken is niet zo’n succes..
 15. Telkens wanneer ze andere kindjes ziet probeert ze contact te maken. Ze gaat er altijd heen en wil spelen. Alleen weet ze nog niet goed hoe. Maar dat komt wel.
 16. Wij vinden het smerig, maar het ziet er ook wel weer grappig uit. Waar ik het over heb? Over de momenten dat we Fay opeens in de konijnenkooi vinden, naast het konijn. Ze vindt hem zo leuk en zo lief.. Het liefst blijft ze bij hem.
 17. Wat ik ook een mooie herinnering vind is de vakantie naar Spanje samen. Wat was het relaxed en wat deed zij het toch ook goed. Ze heeft zo op en top genoten dat ze thuis een beetje heimwee had naar Spanje volgens mij..
 18. Sinds kort durft ze ook zelf op de schommel. Dat snoetje is dan echt zo leuk om te zien. Ze voelt zich echt al een grote meid..

En een grote meid is het! Alweer anderhalf. Stop de tijd!IMG_6749

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

13 reacties

 1. IJlien * Virtalicious op 6 september 2015 om 07:33

  Ahww zo lief!! Ik m

 2. IJlien * Virtalicious op 6 september 2015 om 07:35

  Ahw zo lief!! Ik moest zo lachen om het foppen van jullie in de auto, wat een drakie 😀

 3. Barbara op 6 september 2015 om 09:08

  Wat een heerlijke blog om te lezen!!!! Die eerste 18 maanden gebeurd er zoveel! Hier is dametje al wat ouder 4,5 inmiddels, maar het leuke is, de leuke momentjes blijven komen!

 4. Anita op 6 september 2015 om 09:43

  Mooie herinneringen. Vooral de eerste stapjes staan mij nog erg bij 🙂

 5. Jess op 6 september 2015 om 10:47

  Hoe lief! Leuk karaktertje heeft je dochter.

 6. Charlotte op 6 september 2015 om 12:13

  Ah wat een leuke foto’s en mooie herinneringen!

 7. Lifesabout op 6 september 2015 om 13:55

  Wat is ze toch mooi en lief! Op naar nog veel mooie herinneringen. Heerlijk om er zo van te kunnen genieten!

 8. tineke op 6 september 2015 om 20:32

  Wat is ze al groot en wat lijkt ze op je! Veel gebeurd de afgelopen anderhalf jaar.. Ik weet nog toen fay geboren werd, toen was ik nog niet zo lang zwanger.. en moet je nu eens kijken! Al een hele dame!

 9. Marijke I easydailyfood op 6 september 2015 om 20:50

  Wat een mooie woorden, echt mooi geschreven. Die eerste foto, zooooo cute!

 10. Nicoline op 6 september 2015 om 21:16

  Wat heelijk! het is wel zo hoor. Elisa is pas 8 maanden, maar de tijd gaat zo hard. Alle eersten zij een genot en we genieten met volle teugen!

 11. Nathalie op 7 september 2015 om 21:59

  Ik kan me er zeker in herkennen ! Vooral ook die eerste stapjes en mama en papa. Zucht…zoveel mooie momenten!

 12. Nicole op 7 september 2015 om 23:42

  Goh briljant idee voor een blog✌?️?

 13. Cindy op 8 september 2015 om 12:05

  Ach, wat heerlijk! Het wordt nog echt veel leuker hoor, als ik mijn schoonzus moet geloven (mijn neefje is ruim 2 jaar)

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje