Dit wist je nog niet: 15 handige keuken hacks

Keuken hacks zijn een geweldige manier om het maximale uit je tijd in de keuken te halen. Of je nu een echte keuken prins(es) bent of gewoon op zoek bent naar nieuwe handig manieren om je dagelijkse maaltijden te maken, hier hebben we 15 fijne tips die je helpen meer uit je keuken te halen, van het verwijderen van vieze geurtjes tot het sneller ontpitten van een avocado.

Mijn inspiratie kwam van TikTok, daar zie ik wekelijks filmpjes voorbij komen met hele handige hacks in het huishouden. En dit keer richt ik me dus specifiek op de keuken.

Hoe je je tijd in de keuken efficiënter kunt besteden

De meeste mensen spenderen veel tijd in de keuken, maar toch zijn er velen die niet weten hoe ze hun tijd efficiënter kunnen besteden. Er zijn een aantal hacks die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je minder tijd kwijt bent aan het schoonmaken van de keuken en het koken zelf.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
  • Gebruik bakingsoda om je afzuigkap schoon te maken. Bakingsoda is heel effectief in het verwijderen van vet en vuil en je hoeft er alleen wat water bij te doen om het schoon te maken.
  • Maak je koelkast schoon met citroensap. Citroensap is natuurlijk en helpt bovendien om onaangename geurtjes uit je koelkast te verwijderen.
  • Snijd je avocado in vieren, op die manier verwijder je veel gemakkelijker de pit.
  • Gebruik azijn om kalkaanslag te verwijderen. Azijn is een natuurlijk product dat heel erg effectief is in het verwijderen van kalk aanslag.
  • Gebruik een glazen pot om gesneden groenten en fruit in te bewaren. Zo blijven ze langer vers en kan je er ook als snack van eten!
  • Maak gebruik van restjes groenten en fruit door ze te pureren of fijn te hakken en toe te voegen aan smoothies of andere recepten. Zo gaat er minder weg en verspil je minder voedsel.
  • Zet eerst alle ingrediënten klaar voordat je begint met koken. Dit bespaart tijd en voorkomt dat je iets vergeet.
  • Zet een timer als je iets aan het koken bent. Dit helpt om alles op tijd uit de oven of van het fornuis te halen.
  • Probeer één keer per week te batch koken. Dit houdt in dat je grote hoeveelheden maakt van een recept, zodat je voor meerdere maaltijden klaar bent. Batch koken is ook fijn als je weinig tijd hebt om te koken door bijvoorbeeld een druk schema.
  • Gebruik een slowcooker als je die hebt. Hierin kun je grote hoeveelheden maaltijden maken die je vervolgens gemakkelijk in diverse bakjes kunt bewaren (en invriezen).
  • Smeer olijfolie op de rand van een kookpan zodat het niet overkookt.
  • Kook de gehele stronk met broccoli, dit maakt het snijden van de roosjes een stuk makkelijker.
  • Kiwi’s hoef je niet te schillen, deze kun je met huid en al opeten. Al vind ik het zelf niet zo lekker.
  • Roestvrij staal verwijdert vieze geurtjes van je handen zoals knoflook, ui, etc. Heb je dus bijvoorbeeld een wasbak van roestvrij staal, was je handen dan terwijl je over de wasbak wrijft.
  • Leg een nat keukenpapiertje naast de ui die je gaat snijden. Op die manier krijg je geen traanogen.

In deze blogpost hebben we enkele handige keuken hacks met je gedeeld die je vast nog niet kende. Ik hoop dat je er wat aan hebt! En deel gerust jouw keuken hacks met ons zodat we deze mooie lijst kunnen aanvullen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *