13x lekkerste pastasalades (voor bij de BBQ)

Wanneer ik aan de zomer denk dan denk ik automatisch aan pastasalades (en aan nog een heleboel andere dingen maar dat terzijde!) Omdat er ook met pastasalades een heleboel varianten zijn heb ik de hulp van mijn collega bloggers ingeroepen en een mooie lijst samengesteld. Lekker als hoofdmaaltijd of als bijgerecht bij de BBQ

Zelf heb ik ook een aantal pastasalades op de blog staan. Zo maakte ik vorig jaar de zomerse pastasalade met mango en bedacht ik ook een lekkere Weight Watchers proof pastasalade BLT! Twee heerlijke recepten die ik je echt aanraad om te proberen. Maar er zijn nog meer aanraders. Zoals deze makkelijke pastasalade en de pastasalade met tonijn.

Lekkerste pastasalades

Deze heerlijke gerechten combineren al het beste van pasta met een scala aan kleurrijke en smaakvolle ingrediënten. Van sappige tomaten en knapperige komkommers tot romige mozzarella en hartige olijven, pastasalades bieden eindeloze mogelijkheden om je smaakpapillen te verwennen. Het beste van alles is dat ze gemakkelijk te maken zijn en perfect geschikt zijn voor picknicks, barbecues of als lichte maaltijd op warme dagen. Geniet van de heerlijke combinatie van smaken en texturen die pastasalades te bieden hebben!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Pastasalade met makreel en komkommer

Joyce van Joy from Joyce plaatste onder andere deze heerlijke en simpele pastasalade op haar blog. Hij is lekker omdat er onder andere groene pesto en makreel in zit. En simpel omdat alleen de pasta koken lang duurt, de rest is zo gepiept. Er staan er nog meer dus neem zeker een kijkje.

Macaronisalade

Sandra van meer dan Sandra noemt deze macaronisalade berucht. Ik zou zeggen “probeer hem uit!” Update: helaas lijkt deze website niet meer te bestaan waardoor ook de macaronisalade niet meer te vinden is. Mocht jij een variant kennen die lekker is, geef mij dan een seintje.

Pasta salade met gerookte zalm, broccoli en komkommer

Ook op Culinea staat een overheerlijk recept voor een pastasalade. Eentje met gerookte zalm en broccoli. Aangezien ik dol ben op gerookte zalm en op broccoli wil ik deze wel eens uitproberen!

de lekkerste pastasalades voor bij de BBQ

Pastasalade met tortellini en mango

Esther van Out mijn keuken creëert de lekkerste dingen op haar website waaronder deze pastasalade met tortellini die ik al eens getest heb. Hij is om te smullen! Normaal ben ik niet zo van de tortellini maar dit keer wel.

Pastasalade met kip

Ook Jess heeft een heerlijke pastasalade met kip op haar blog staan. Eentje die ook lekker is de volgende dag, bijvoorbeeld als lunch.

Pastasalade met avocado en feta

Als er iets is wat ik echt lekker vind dan is dat wel avocado. En toch heb ik nog nooit een pastasalade gemaakt met avocado. Met dit recept van ikook komt daar zeker verandering in! Update: ook deze website lijkt van de aardbodem verdwenen. Jammer! Maar voor mij wel een uitdaging om eens zelf aan de slag te gaan met deze ingrediënten.

Salade met gerookte forel

Dat pastasalades helemaal niet zo ingewikkeld hoeven te zijn bewijst ook Jody van Ongewoon lekker. Zij maakte een heerlijke salade met gerookte forel en ei. Vis doet het bij mij altijd goed dus ik ben zeer benieuwd naar dit gerecht.

Koude pastasalade met tortilla chips

Weer een ingredient in een pastasalade waar ik zelf nog niet aan gedacht heb. Een pastasalade met tortilla chips. Hoe ze erop komt weet ik niet (de kudo’s gaan volgens mij naar haar vriend..), maar wel dat ik dit zeker eens ga proberen!

Zomerse pastasalade met mozzarella

Anne van Simple Thoughts maakte een heerlijke pastasalade met onder andere mozzarella, appel en gerookte zalm. Het water loopt me al in de mond bij het zien van deze salade..

lekkerste pastasalades

Pastasalade met ham en kaas

Ik ben dol op Mac and Cheese dus een pastasalade met ham en kaas daar zeg ik dus geen nee tegen! Door de yoghurt dressing ook nog eens een maaltijd die op mijn ‘gezonde maaltijden’ lijstje kan. Helaas is ook deze pastasalade opeens verdwenen, de site bestaat nog wel maar het recept niet meer. Vreemd. Dus de link is verwijderd en ik ga ook weer zelf aan de slag.

Koude pasta met appel, kip en currymayo

Ik moet toegeven dat ik bij currymayo een andere gedachte had, maar deze versie klinkt ook erg goed. Lijkt me dus best het proberen waard deze koude pasta met appel, kip en currymayo! Ik begin in herhaling te vallen wat ik zelf ook irritant vind, maar ook dit recept is verdwenen. Zucht. Gelukkig heb ik zelf steeds meer pastasalades op mijn website en vind je er daardoor nog steeds een hoop.

Zoals je ziet een heleboel lekkere pastasalades die ik stiekem allemaal wel eens wil proberen. Nu het lekkere warme weer nog, zodat ik het bij de BBQ kan maken.

Ben jij ook zo dol op pastasalade? Of eet je liever een gewone salade?

12 reacties op “13x lekkerste pastasalades (voor bij de BBQ)

Reageren is niet mogelijk.