13x lekkerste pastasalades (voor bij de BBQ)

Wanneer ik aan de zomer denk dan denk ik automatisch aan pastasalades (en aan nog een heleboel andere dingen maar dat terzijde!) Omdat er ook met pastasalades een heleboel varianten zijn heb ik de hulp van mijn collega bloggers ingeroepen en een mooie lijst samengesteld.

Zelf heb ik ook een tweetal pastasalades op de blog staan. Zo maakte ik vorig jaar de zomerse pastasalade met mango en bedacht ik ook een lekkere Weight Watchers proof pastasalade BLT! Twee heerlijke recepten die ik je echt aanraad om te proberen. Maar er zijn nog meer aanraders.

Lekkerste pastasalades

Pastasalade met makreel en komkommer

Joyce van Joy from Joyce plaatste onder andere deze heerlijke en simpele pastasalade op haar blog. Er staan er nog meer dus neem zeker een kijkje.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Macaronisalade

Sandra van meer dan Sandra noemt deze macaronisalade berucht. Ik zou zeggen “probeer hem uit!”

Pasta salade met gerookte zalm, broccoli en komkommer

Ook op Culinea staat een overheerlijk recept voor een pastasalade. Eentje met gerookte zalm en broccoli.. Deze wil ik wel eens uitproberen!

Pastasalade met tortellini en mango

Esther creëert de lekkerste dingen op haar website waaronder deze pastasalade met tortellini die ik al eens getest heb. Hij is om te smullen!

Pastasalade met kip

Ook Jess heeft een heerlijke pastasalade met kip op haar blog staan. Eentje die ook lekker is de volgende dag, bijvoorbeeld als lunch.

Pastasalade met avocado en feta

Als er iets is wat ik echt lekker vind dan is dat wel avocado. En toch heb ik nog nooit een pastasalade gemaakt met daarin avocado. Met dit recept van ikook komt daar zeker verandering in!

Salade met gerookte forel

Dat pastasalades helemaal niet zo ingewikkeld hoeven te zijn bewijst ook Jody van Ongewoon lekker. Zij maakte een heerlijke salade met gerookte forel en ei.

Koude pastasalade met tortilla chips

Weer een ingredient in een pastasalade waar ik zelf nog niet aan gedacht heb. Een pastasalade met tortilla chips. Hoe ze erop komt weet ik niet (de kudo’s gaan volgens mij naar haar vriend..), maar wel dat ik dit zeker eens ga proberen!

Zomerse pastasalade met mozzarella

Anne van Simple Thoughts maakte een heerlijke pastasalade met onder andere mozzarella, appel en gerookte zalm. Het water loopt me al in de mond bij het zien van deze salade..

Pastasalade met ham en kaas

Ik ben dol op Mac and Cheese dus een pastasalade met ham en kaas daar zeg ik dus geen nee tegen! Door de yoghurt dressing ook nog eens een maaltijd die op mijn ‘gezonde maaltijden’ lijstje kan.

Koude pasta met appel, kip en currymayo

Ik moet toegeven dat ik bij currymayo een andere gedachte had, maar deze versie klinkt ook erg goed. Lijkt me dus best het proberen waard deze koude pasta met appel, kip en currymayo!

Zoals je ziet een heleboel lekkere pastasalades die ik stiekem allemaal wel eens wil proberen. Nu het lekkere warme weer nog, zodat ik het bij de BBQ kan maken.

Ben jij ook zo dol op pastasalade? Of eet je liever een gewone salade?

11 reacties op “13x lekkerste pastasalades (voor bij de BBQ)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *