12 steden 13 ongelukken

Alhoewel de titel doet vermoeden dat wij echte brokkenpiloten zijn is dat niet helemaal waar. Of eigenlijk helemaal niet waar. Wel hebben we wat ongelukken gehad, zowel eenzijdige ongevallen als tweezijdige ongelukken. Vandaag vertel ik over een aantal van deze ongelukken.

Met de fiets / brommer

Met de fiets heb ik eigenlijk alleen maar eenzijdige ongevallen gehad. Ik gleed uit toen het glad was, of viel omdat ik iets teveel gedronken had. Wel moet ik toegeven dat ik ooit eens van mijn fiets getrokken ben. Maar dat was dus geen ongeluk, dat deed iemand bewust. In elk van deze gevallen was mijn fiets gehavend en ik zelf ook. Gelukkig was het nooit zo erg dat ik naar het ziekenhuis moest of dat de fiets niet meer gemaakt kon worden.

Vanaf mijn 16e had ik ook een scooter. Met helm is dat. Daar ging ik dagelijks mee naar mijn middelbare school. Ook daarmee heb ik nooit een ongeluk gehad, alhoewel ik wel harder reed dan mocht. Oeps. Wel ben ik er eens mee uitgegleden. Later, toen ik al op mezelf woonde, had ik een brommer. Zonder helm dus. Daar reed ik mee naar mijn werk in de stad. Ook daarmee heb ik nooit een brommer ongeluk gehad.

Lees ook: Een ongeluk zit in een klein hoekje

Ongeluk met de auto

Met de auto hebben zowel mijn man als ik wel wat ongelukken gehad. Negen van de tien keer was het niet onze schuld overigens. Maar dat maakt het niet minder vervelend.

Ik heb zelf overigens nog een bizar verhaal te vertellen. Want toen ik nog bij mijn ouders in Eindhoven woonde stond ik bij een verkeerslicht te wachten met de auto. Het was nog rood en er stond een auto achter mij. Alhoewel het voor ons rood bleef (voor de fietsers werd het groen) trok de auto achter mij op en reed dus bij mij achterop. Je zou zeggen dat dit niet veel schade aanrichtte maar toch wel. Mijn auto moest dus naar de garage.

Maar nu komt het bizarre. Op de dag dat ik mijn auto op had gehaald bij de garage en weer bij HETZELFDE verkeerslicht stond te wachten reed er weer iemand bij mij achterop. Dit keer niet vanuit stilstand maar hij had me gewoon over het hoofd gezien. Oftewel, hij was waarschijnlijk met andere dingen bezig. Mijn auto moest weer naar de garage. Die beste man zag me aankomen…

Heb jij wel eens een ongeluk gehad?

1 reactie op “12 steden 13 ongelukken

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *