11x beleg met smaak | lunch ideetjes

Jarenlang riep ik geen broodliefhebber te zijn. Totdat ik een lange periode stopte met brood eten want dat zijn zoveel koolhydraten. Ik besefte wat ik miste. Brood is gewoon ontzettend lekker. Daarom eet ik nu vrijwel elke dag brood. De ene keer tijdens het ontbijt, maar ook vaak met de lunch. Ik beleg mijn broodjes en brood met de lekkerste dingen. Vandaar de inspiratie voor deze blog vol lekkere lunch ideetjes.

Brood ongezond?

Er wordt van allerlei kanten geroepen dat brood ontzettend ongezond is. Maar dat is eigenlijk niet zo. Het heeft allemaal te maken met de hoeveelheid die je eet én het beleg wat je erop smeert. Een van mijn favorieten is brood met pindakaas én pure hagelslag. Tsjah.. dat is inderdaad een flinke calorieënbom. En ook totaal niet gezond.

Maar er is zoveel beleg wat je op je brood of broodje kunt leggen of smeren wat wél gezond is en ook nog eens ontzettend lekker…

Lunch ideetjes; beleg met smaak

Ter inspiratie voor jou deel ik mijn favoriete beleg voor op brood. Naast de pindakaas met hagelslag en de pindakaas met banaan dan. (goh zou ik pindakaas soms lekker vinden?)

Gebraden kipfilet met bieslook, roomkaas en radijs

Dit is ook lekker met gerookte kipfilet trouwens. Maar snijd dit dan wel heel dun. Ik leg er overigens maar een paar dunne plakjes radijs op. Anders is het zo overheersend.

Rookvlees met houmous, ei en tuinkers

Houmous is sowieso een heerlijke variant van beleg. En kan echt bijna eindeloos gecombineerd worden. Je kunt dit natuurlijk kopen in de supermarkt, maar houmous is ook makkelijk zelf te maken.

Salami met avocado en basilicum

Salami is niet de meest gezonde vleeswaren die er is. Maar wel oh zo lekker. En mits je het met mate eet past het makkelijk in je ‘dieet’.

Achterham met eiersalade en groene asperges

Ik ben dol op asperges! Dus dat eet ik het liefst overal bij en op. Groene asperges zijn ideaal voor op brood. Overigens maak ik mijn eigen eiersalade en wanneer ik dat op yoghurtbasis doe is het nog gezond ook.

Kruidenroomkaas, gerookte zalm en groene asperges

Weer de groene asperges he. Je kunt dit overigens ook eten zonder asperges en met rucola. In plaats van kruidenroomkaas maak ik het ook wel eens met zelfgemaakte heksenkaas.

Groene pesto, buffermozzarella en gemengde salade

In plaats van de gemengde salade zijn tomaten ook echt heerlijk!

Beenham, cherrytomaten en rucola

Je kunt natuurlijk gaan voor de plakjes beenham zoals je ze in de supermarkt koopt. Maar ga eens naar de slager en laat daar wat plakken van de beenham snijden. Ik beloof je.. een ware smaak sensatie in je mond!

Roerei met groene paprika en tomaat

Ik houd totaal niet van groene paprika wanneer ik het rauw eet. Toch koop ik altijd mijn paprika’s in zo’n trio mix. En daar zit dan 9 van de 10 keer ook groene paprika bij. Ik gebruik deze dan om te wokken bij mijn roerei en tomaat. En dan is het wél lekker!

Rookkaas, grillham en peer

Ooohhh de tijd dat ik vrijwel elke week rookkaas at is allang voorbij. Maar ik eet deze combinatie zeker eens per maand. Heerlijk met een rijp peertje erop.

Spaanse garnalen en gegrilde paprika

Ik geef toe: deze koop ik kant en klaar bij de Jumbo. Je hebt van die tapasbakjes en daar zitten Spaanse garnalen bij. Heerlijk. En als je drie bakjes koopt ook nog best te doen qua prijs. Kun je mooi drie keer dit lekkere beleg eten.

Hamspread en rauwkost

Je kunt natuurlijk hamspread kopen, maar je kunt het ook zelf maken. Ik ben echter zelf nog op zoek naar een goed recept hiervoor dus als jij die hebt… Let me know!

Zo. Dat waren mijn favoriete brood beleg ideetjes voor de lunch. Ik ben benieuwd of jij nog lekkere toevoegingen hebt. Laat je het me weten?