Bijna 11 weekjes oud

Het werd wel weer eens tijd om een update te geven over ons kleine meisje eigenwijsje. De naam past in ieder geval nog steeds bij haar, maar ja ze is dan ook de dochter van haar moeder hihi. Inmiddels is Fay alweer bijna 11 weken oud (morgen) en is ze echt al super gegroeid! Nog even en ze past al niet meer in maat 56, terwijl ik het idee heb dat ze net pas in dat maatje zit. Nog even goed kijken of we alle kleertjes wel al gebruikt hebben en de leuke pakjes nog even een paar keer aantrekken voor het niet meer kan. Vooral bij de rompertjes merk ik dat er al een boel opgeruimd kan worden.

Verder slaapt ons kleine prinsesje dus al weken door. Ja ik weet het, we zijn verwend! Ze wordt alleen vóór 6 uur ’s ochtends wakker wanneer ze niet wakker te krijgen is voor haar laatste flesje of wanneer ze maar weinig drinkt van haar laatste flesje. Maar dit is niet eens de regel, want van maandag op dinsdag heeft ze gewoon doorgeslapen tot 7.15uur terwijl ze van haar laatste flesje slechts 70ml dronk. Ja dat we in onze handjes mogen klappen hierom dat besef ik me maar al te goed! Vooral voor manlief is dit erg prettig want in verband met zijn CP kan hij alle slaap gebruiken.
2

Ook heeft Fay al een best goed ritme qua voeding. Zo drinkt ze 5 flesjes per dag en is ze afgelopen week omhoog gegaan in het aantal milliliters. Zo dronk ze eerst 5x 165ml en krijgt ze nu flesjes met 200ml waarvan ze meestal minimaal 180ml drinkt. Ook weer super goed. Het was ook echt wel nodig om meer te geven want ze had gewoon vaak nog honger na een flesje. Wij schenken ook niets uit de fles, we laten haar drinken wat zij nodig heeft. En als dat de ene keer 170ml is en de andere keer 190ml dan is dat zo.

Wel merken we dus dat ze haar laatste flesje de laatste tijd niet meer makkelijk pakt. Ze slaapt dan zo vast dat ze hem maar voor de helft drinkt of soms nog minder. Heel zelden komt het nog voor dat ze alles drinkt. Maar aangezien ze nog geen 3 maanden is gaan we nog niet naar de 4 voedingen toe en willen we haar toch die laatste fles aanbieden. Kan ze zelf bepalen wat ze wel of niet drinkt! Dat voelt goed (al kost het ons wel veel energie, het liefst slapen we dan..) dus zo doen we het.3

Je merkt al, die update was echt nodig en dan heb ik nog niet eens alles verteld! Zo slaapt Fay nog maar weinig overdag. Zo in de ochtend kan ze nog wel wat uurtjes achter elkaar slapen maar daarna is het klaar met het slapen, want dan doet ze alleen af en toe nog wat korte slaapjes van een half uurtje. Ze is het liefste gewoon wakker om alles mee te maken wat er gebeurd. Of spelen in de box, dat vindt ze ook heel erg leuk om te doen!

Binnenkort maar weer een aanvulling doen op haar bucketlist!!

14 reacties op “Bijna 11 weekjes oud

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *