Het is binnenkort Pasen en dat betekent bij vele mensen onder andere genieten van een heerlijke Paasbrunch. Het fijne van zo’n voorjaarsbrunch is dat je helemaal zelf kunt bepalen wat je op tafel zet maar ook wat je wel en niet eet. Zoet en hartig door elkaar, het kan allemaal. Kun je naast het Paasbrood, de gekookte eitjes en de verse jus nog wel wat lekkere ideetjes gebruiken? Ik geef je een aantal tips..
Eieren bij de Paasbrunch
Eieren mogen natuurlijk niet ontbreken op de brunchtafel. Deze is uiteraard helemaal netjes opgedekt met een mooi tafelkleed en bijpassende servetten. Maar naast gekookte eieren en de chocolade eitjes die er vast en zeker ook liggen is er nog veel meer te bedenken met ei.
Lees ook: Lekkere paasbrunch met de familie
Gevulde eieren met heksendip
Iedereen kent de gevulde eieren wel. Maar heb je deze al eens gevuld met HEKSENKAAS®? Ik heb een heerlijk recept voor deze dip op de site staan, omdat dit een stuk goedkoper en gezonder is om zelf te maken. Wanneer je de eieren gekookt en gehalveerd hebt haal je het eigeel eruit, dit meng je met de HEKSENKAAS® en spuit je met een spuitzak in de gehalveerde eieren.
Eiersalade
Ook homemade eiersalade past perfect bij de Paasbrunch. Heerlijk op een broodje of op stukjes komkommer!
Salade gerookte kip, perzik en ei
Wat het ook altijd goed doet op tafel is een lekkere salade. Bijvoorbeeld eentje met gerookte kip en perzik en natuurlijk gekookte ei. Je kunt deze eenvoudige salade natuurlijk altijd uitbreiden met meer ingrediënten.
Eimuffins
Iets wat ik al weken van plan ben om te maken maar telkens vergeet zijn de eimuffins. Deze zijn heerlijk als tussendoortje of lekker voor bij het ontbijt. Eimuffins kun je met allerlei verschillende ingredienten maken. Ik kijk meestal naar de restjes groenten die ik nog in de koelkast heb. Maar wil je een recept voor de eimuffins dan heb ik die natuurlijk ook voor je.
Andere lekkere ideetjes voor de Paasbrunch
Natuurlijk kun je naast gerechten met ei nog veel meer op tafel zetten. Wat denk je bijvoorbeeld van breekbrood? Je kunt deze natuurlijk kopen bij bijvoorbeeld de Lidl of Jumbo. Tegenwoordig heb je allerlei varianten. Of als je tijd over hebt maakt je zelf iets met bijvoorbeeld Turks brood en daar spek en kaas in.
Hartige kaassoesjes
Wat is goudbruin, puilt uit van de kaassmaak en maakt van je (paas)borrel een feestje? Een kaassoesje dat je bakt met dit recept van Laura van Lekker Plan. De soesjes zijn gemaakt van ingrediënten die je wellicht standaard in huis hebt en staan ook nog eens binnen een handomdraai op tafel.
Quiche
Ook heel lekker is een hartige quiche op tafel zetten. Je hebt natuurlijk vele varianten zoals bijvoorbeeld met prei en spekjes of broccoli en tomaat. Maar je kunt ook denken aan een quiche met gehakt en puntpaprika.
Soep
Zelf ben ik dol op soep al besef ik me dat niet iedereen dat is. Ik denk dat dit gekomen is omdat mijn oma elke dag soep maakte. En daar at ik dan ook regelmatig. Helaas doet ze dit nu al jaren niet meer omdat mijn opa er niet meer is en ze voor zichzelf alleen geen grote pan maakt. Bij Pasen hoort een lekker licht soepje, bijvoorbeeld een tomaat paprikasoep of een heldere kippensoep.
Vis
Vis past ook altijd enorm goed bij Pasen. Lekkere matzes met roomkaas en zalm of maak zalmhapjes met bladerdeeg. Ook lekker, een ouderwetse huzarensalade maken met garnalen, zalm, makreel en nog meer van dat soort lekkers eromheen en op.
Fruitsalade
Fruit doet het eigenlijk altijd wel goed, vooral als je het in een speciaal “sausje” giet. Oftewel, maak er een heerlijke fruitsalade van en iedereen smult van dit lekkers. Veel leuker ook dan gewoon een losse banaan eten of een hap uit een appel nemen.
Voor de kleintjes (of gewoon voor jezelf)
Wanneer je ook kinderen aan tafel hebt zitten dan heb je ook te maken met kleine maagjes. En natuurlijk met kieskeurige mini mensjes. Want zij lusten niet alles. Of ze lusten het wel, maar hebben vaak na een hap of twee al genoeg. Leuke prikkertjes maken met poffertjes eraan en bovenop een aardbei is dan bijvoorbeeld een leuk idee. Of je maakt een spiesje met allerlei soorten fruit. Zo hebben zij het idee dat het echt iets speciaals is en uiteindelijk hebben ze zo toch wat lekkers en gezonds op.
Cupcakes
Wat ook altijd lekker is bij een brunch? Cupcakes. Vooral van die heerlijk versierde met chocolade of botercreme. Heerlijk! En het valt vrijwel bij iedereen wel in de smaak.
Drinken
Wat betreft het drinken bij een Paasbrunch kun je natuurlijk gewoon denken aan jus d’orange, melk, thee, koffie of een advocaatje. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een heerlijk glas champagne of prosecco drinken.
Ga jij brunchen met de Paasdagen?
Jenn zegt:
Lekkere dingen heb je uitgezocht! Brunchen doen we eigenlijk nooit, maar we ontbijten wel uitgebreid en in de avond gaan we gourmetten.