10x wanneer ik slaaptekort heb..

Wanneer je kinderen hebt dan ken je het verschijnsel ‘slaaptekort’ vast als geen ander. Voordat je kinderen had riep je vast ook wel eens dat je zo moe was en slaap tekort had. Maar zodra je kinderen hebt weet je: die vermoeidheid die je toen dacht te hebben stelt niks voor. 

Slaaptekort

Je kunt aan mij best goed merken wanneer ik echt slaaptekort heb. Nu heb ik eigenlijk altijd wel slaap tekort zoals je in mijn dagboek van een uitgeputte moeder kon lezen. Maar wanneer je de volgende dingen bij me ziet, dan is het menens!

 1. Ik kan echt om niks opeens een melige bui hebben. Dan wordt er een grapje gemaakt waarbij ik een lachbui krijg en er dus niet uit kom.
 2. Mijn lontje is een stuk korter wanneer ik niet goed geslapen heb. Deze is denk ik voor velen wel herkenbaar. Hoop ik, haha.
 3. De koffie lijkt niet aan te slepen. Nu heb ik ook nog de ‘pech’ dat caffeine me weinig doet, waardoor ik dus ook om 11 uur ’s avonds koffie kan drinken. Zonder dat het mijn slaap beïnvloed.
 4. Dezelfde aflevering van de serie die ik volg zie je voor de derde keer voorbij komen. Ik val echter telkens in slaap tijdens het kijken dus kijk hem opnieuw en opnieuw.
 5. Ik vergeet telkens weer wat ik wil zeggen. En dat is niet zo erg, dat gebeurd vaker. Maar nu gebeurd het zelfs op het moment dat ik het wil zeggen. Ik doe mijn mond open en…. Vergeten!
 6. Ik stoot mezelf nóg vaker dan normaal. De blauwe plekken zijn dan ook niet meer op twee handen te tellen.
 7. De was vergeet ik standaard uit de wasmachine te halen. Met als resultaat dat ik de wasmachine opnieuw aan moet zetten omdat de inhoud is gaan stinken.
 8. Sowieso vergeet ik doorgaans waar ik mee bezig was. Ik hoef maar 1 seconde afgeleid te worden en ik weet gewoon niet meer wat ik aan het doen was. Wat ervoor zorgt dat ik vaak wel vijf verschillende dingen aan het doen ben. Alleen alles gebeurd dan maar half… Niet bepaald multitasking dus!
 9. Midden in de nacht op social media actief zijn is meer regel dan uitzondering. Want ondanks de vermoeidheid: zodra ik wakker ben (ook al is dat ’s nachts) dan ben ik ook echt wakker!
 10. Gezond eten en het huishouden bijhouden blijkt een nog groter dingetje te zijn met slaaptekort. Dat kleine beetje energie wat ik heb gaat naar andere prioriteiten.

Nu ben ik zeer benieuwd of er iets tussen staat wat jij herkent. En wellicht heb je nog wel “leuke” toevoegingen. Let me know!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Uitgelichte afbeelding: shutterstock

2 reacties op “10x wanneer ik slaaptekort heb..

 • O ja, heel herkenbaar hoor! Koffie helpt bij mij ook maar matig. Het is meer het idee dat het helpt dan dat het echt iets doet volgens mij. Als ik (te) weinig slaap kan ik me ook veel moeilijker concentreren dan normaal. Zo onhandig!

Reageren is niet mogelijk.