10x waarom de kinderen de lichtjesroute leuk vinden!

schatkaart van lichtjes en smurfen kasteel van lichtjes tijdens lichtjesroute Eindhoven

Onlangs reden wij, traditiegewijs, samen met onze kinderen de lichtjesroute in Eindhoven. Elk jaar kun je vanaf 18 september drie weken lang de stad doorkruisen om de mooiste lichtjes te zien. Onze kinderen kijken er elk jaar naar uit en wij ook. In deze blog vertel ik je waarom zij dit zo leuk vinden. En waarom het eigenlijk ook een aanrader is voor jou.

Wat is de lichtjesroute (Eindhoven)?

De lichtjesroute is een jaarlijks terugkerend evenement in de stad Eindhoven. Het is ontstaan na de Tweede Wereldoorlog om te vieren dat we bevrijd zijn en in vrijheid mogen leven. Het is een populaire activiteit onder kinderen, die de stad verlicht zien en alle mooie versieringen bewonderen. Echter niet alleen de kinderen genieten ervan, ook de volwassenen. Meer info over de lichtjesroute vind je in deze blog.

10 redenen waarom kinderen de lichtjesroute leuk vinden

 • Langer opblijven
  Een van de eerste dingen die de kinderen riepen toen ik ze vroeg waarom ze de lichtjesroute leuk vinden was toch wel het langer opblijven. Met de zomer achter de rug waarbij ze vaak als het nog licht was naar bed gingen is het stiekem erg bijzonder om in het donker nog wakker te zijn. En opblijven is voor elk kind leuk natuurlijk.
 • Snoepjes eten in de auto 
  Wanneer wij de lichtjesroute rijden maken we er een heel uitje van. We nemen drinken mee en natuurlijk ook wat lekkers. De ene keer nemen we kleine zakjes chips mee of een doosje snoepjes. Dit keer was het een bakje met mini kruidnootjes die we bij de Jumbo kochten.
 • De eendjes vijver met smurfen 
  Voor wie in Eindhoven geboren en getogen is net als ik moet de eendjes vijver een belletje laten rinkelen. Op de route van de lichtjesroute is dat dan ook het meest drukke punt. Eigenlijk stelt het niet zoveel voor want het is een kleine vijver waar eendjes rondzwemmen. Maar tijdens dit uitje heb je er ook diverse mooie opstellingen van lichtjes en in de vijver en rondom de vijver zijn de smurfen altijd het thema. Rondom de vijver staan vaak ook kraampjes waar je bijvoorbeeld koffie kunt kopen of wat lekkers zoals een ijsje. Er zijn ook jaren geweest dat je mee kon doen met een loterij. En er staan ook altijd mensen die snoepjes uitdelen.
 • Gezellig met z’n viertjes 
  Een andere reden dat de kinderen het zo leuk vinden is omdat we echt qualitytime hebben met zijn viertjes. Samen in een kleine auto en alleen maar aandacht voor elkaar en de lichtjes natuurlijk. Dit werd dus ook zeker genoemd als een reden waarom de lichtjesroute zo leuk is.
 • Mooie figuurtjes van lichtjes 
  Natuurlijk zijn de mooie figuren van lichtjes ook een argument waarom ze het zo leuk vinden. Laten we die niet vergeten. Want je komt nogal wat moois tegen. Denk aan een vuurspuwende draak, het Evoluon, allerlei instrumenten, een piratenschip en nog heel veel meer. Alhoewel veel lichtjes hetzelfde zijn, is de plek niet altijd hetzelfde en het blijft gewoon mooi
 • Leuke jaarlijkse traditie
  Wij houden van tradities. Dat dit iets is geworden wat we elk jaar doen vinden ze dus ook gewoon leuk. Zodra het september is vragen de kinderen er dan ook naar. “Wanneer gaan we naar de lichtjesroute?”
 • Sprookjesachtige sfeer
  Alhoewel het in de drukke weekenden vaak aansluiten in de file is, blijft de sfeer rondom de lichtjesroute sprookjesachtig en mooi. Al die mooie lampjes, de donkere nacht, al die mensen die hetzelfde doen. Prachtig.
 • Het is leuk om foto’s te maken
  Nu de kinderen wat ouder zijn, voor onze dochter, maak ik niet alleen de foto’s ook de kinderen doen dat. Hoe leuk is het om al dat moois op beeld te krijgen, tenminste, we doen een poging. Want in het echt is het altijd veel mooier dan op de foto.
 • Lekker meezingen in de auto
  Eigenlijk doen we dit altijd wel als we auto rijden, maar het maakt het rijden van de lichtjesroute ook gewoon leuk. Lekker meezingen met de radio. Meestal staat hij dan op 100% NL omdat dit negen van de tien keer Nederlandstalig is en onze dochter Fay vrijwel al die liedjes kan meezingen. Hartstikke gezellig!
 • Leuke herinnering voor later
  Onze dochter zei het laatst al tegen ons: “Als ik later groot ben ga ik dit ook doen met mijn kinderen”. Het is en blijft gewoon een prachtige herinnering. Toen ik klein was heb ik de lichtjesroute ook gereden met mijn ouders en dat vond ik toen al zo bijzonder.

Zoals je merkt, genoeg redenen om de lichtjesroute eens te rijden, of zoals wij er een traditie van te maken.

Bol AlgemeenBol Algemeen

1 reactie op “10x waarom de kinderen de lichtjesroute leuk vinden!

Reageren is niet mogelijk.