10x waarom ik weet dat ik een dochter heb

Als mensen aan me vroegen of ik kinderen wilde antwoordde ik altijd “nee, maar als ik een kind zou willen dan een zoon”. Echter vanaf dat ik zwanger was voelde ik dat ik een dochter in mijn buik had groeien en kon het me ook niet meer schelen. Zolang het maar gezond is. Vooral dat ‘gezond zijn’ is iets wat ik altijd belangrijker zal vinden, helemaal na alle nare dingen die gebeurd zijn. Ik heb dus een dochter. En om eerlijk te zijn, ben ik daar zo dolgelukkig mee… Ik zou niets anders meer willen dan dit.

Ondanks alle boefjes streken en gekke fratsen die ze uithaalt kun je ook erg goed merken dat het een meisje is. Daarom geef ik je vandaag 10 redenen waarom ik weet dat ik een dochter heb!

Kleding

Wanneer onze spruit nieuwe kleding krijgt raakt ze overenthousiast. Meestal begint het al met de tas of de doos waarin het zet. Ze wil het meteen eruit halen en begint ermee rond te lopen. Ik wil het vaak bij haar aanpassen en dat vind ze maar al te leuk. Ze loopt dan zo trots als een pauw rond en lijkt soms wel een modeshow te lopen!

Ster in de dop

Al vanaf het moment dat ze een beetje zelfstandig kon staan danst ze al. Sinds een aantal weken is daar ook het zingen bij gekomen dus sinds kort is ze echt al een ster in de dop. Ze danst en zingt zodra ze maar een muziekdeuntje hoort en staat dus ook geen seconde stil. Het is echt zo schattig om te zien!IMG_6362

Kapsels

Met haar langere haar die ze al vanaf de geboorte heeft konden we al vrij snel een staartje maken. Ze vindt het ook altijd prima als ik aan het frunniken ben. Het enige wat ze niet leuk vind zijn speldjes en haarbanden. Voor de rest mag ik met haar haren doen wat ik wil. Dat is wel erg leuk ook, al kan ik zelf niet invlechten ofzo, ik ga dat leren!IMG_6181

Spiegel

Zodra Fay een spiegel ziet staat of zit ze ervoor. Ze is zichzelf dan aan het bewonderen, kijkt naar de kleding die ze aanheeft, geeft zichzelf kusjes. Ze maakt de geweldigste pretgeluiden zodra ze elkaar ziet. Echt al een kleine diva dus.

Kledingstijl

Alhoewel ik Fay ook stoer aankleed zijn de jurkjes en rokjes in haar kast niet meer te tellen. Ik had dat van te voren niet gedacht omdat ik niet “zo’n mama” ben, maar ik blijk het toch te zijn haha. Ik vind het leuk om mijn meisje als een echt meisje te kleden.

Smile for the camera

Hoe ze erbij komt weet ik niet. En ook niet van wie ze het geleerd heeft. Maar sinds kort als ik een foto wil maken dan gaat ze echt zo’n lachje doen. Ik heb haar dit nooit gevraagd of voorgedaan ofzo dus ben benieuwd hoe ze erbij komt! Ik vind het wel grappig, al heb ik er niet altijd baat bij want ze loopt zo snel dat ze vaak alweer voorbij is haha.IMG_6268

Dramaqueen

Naast dat ze een ster in de dop is, oefent ze ook al voor dramaqueen. Echt meisjesachtig dus. Past ook wel bij die ster in de dop want dat zijn volgens mij allemaal een beetje dramaqueens. Wat dat betreft is ze er vroeg bij. Zodra ze iets niet mag is het huilen. Soms ‘echt’ maar meestal nep. Ook gaat ze af en toe heel dramatisch op de grond liggen. Ze bonkt nog net niet met haar vuisten op de grond haha. Maar even afkloppen, dadelijk begint ze er nog mee!

Poppen

Zoals jullie al weten is mijn dame echt een poppenmeisje. Ik vind het heerlijk om naar haar te kijken hoe ze haar poppen allemaal verzorgd. Ze krijgen haar eten en drinken ook en ze worden in bad gedaan. Vooral het rijden in de buggy vindt ze geweldig. Dan zoeft ze de hele woonkamer door haha. We zijn daarom dus ook al opzoek naar een poppenbedje bij Het Goed.IMG_6230

Sieraden

Ik draag zelf niet zo veel sieraden meer, maar ik heb er wel een hoop. Dat vindt Fay ook geweldig want ze zit regelmatig in mijn sieradendoos. Kettingen doet ze om, armbanden en zelfs met de oorbellen weet ze wat ze moet doen. Zij heeft dan wel geen gaatjes nu, maar ze snapt heel goed waar ze moeten. Ik denk dat ik binnenkort ook maar voor haar een sieradendoosje ga zoeken, zodat we voor haar ook een collectie kunnen aanleggen.

Bloemen

Zodra ze bloemen ziet gaat ze erheen. Ze wil ze aanraken, ruiken, kusjes geven en vooral.. plukken. Dat kan in een grasveld vol bloemetjes wel, maar de bloemen bij de buurvrouw moeten toch echt in de tuin blijven staan. Laatst hadden we voor mijn moeder een bloempje in een klein vaasje, trekt ze alle blaadjes eruit haha. Maar als ze bloemen mag plukken dan doet ze dit met veel concentratie en krijg ik ze altijd.

Jaja, ik heb dus echt een dochter.. And I know it!

11 reacties op “10x waarom ik weet dat ik een dochter heb

 • In de jaren ’70 had men de theorie opgevat dat meisjes en jongens in aanleg precies hetzelfde zijn, maar dat ze door de verschillende opvoeding tot ‘man’ of ‘vrouw’ gemaakt zouden worden.
  Naar aanleiding van dat idee probeerden scholen en ouders hun zoontjes ertoe aan te sporen om ook met poppen te spelen en hun dochtertjes probeerden ze ertoe aan te zetten om ook met autootjes te spelen.
  Dat is mislukt. Jongetjes hebben zo hun eigen ‘jongensachtige’ voorkeuren en meisjes hebben hun ‘meisjesachtige’ voorkeuren.
  Dat zit blijkbaar toch gewoon in de aard van het beestje.

 • Wat grappig, dat je meteen wist dat het een meisje zou worden. En nog steeds dus, haha! Ik vind mijn zoontje heel leuk hoor, maar is echt al een jochie, met zijn 9 maanden al. Ik hoop op een volgende, en dan een meisje. Inclusief de punten die jij beschrijft 😀

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Als ze een tomboy was dan had ik het denk ik ook heel leuk gevonden.
   Sowieso is ze naast een echte meid ook een halve jongen met sommige dingen 😉

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *