10x een relaxte zondag

Je had het misschien nog niet door, maar het is zondag. Ja echt waar! Lig je nog in bed terwijl je deze blog bezoekt? Heel goed, want dan kun je direct aan de slag voor een heerlijke relaxte zondag. Ben je er al uit? Ook geen probleem want je kunt er nog steeds een relaxte zondag van maken. Hoe dan, zul je vast denken. Nou ik geef 10 tips. Daar komen ze…

10 tips voor een relaxte zondag

Dit zijn mijn 10 tips voor een relaxte zondag. Niet alles is altijd haalbaar, maar er zit vast wel iets tussen wat ook bij jou gaat lukken.

Uitslapen

Dit is het ultieme genot voor de zondag. Eigenlijk voor elke dag wel, maar de zondag is de meest waarschijnlijke dag voor een moeder om uit te slapen. Niet dat je echt uit kunt slapen, maar als je kinderen lekker bij je in bed komen liggen of je man gaat eruit om met de kinderen naar beneden te gaan.. Dat is al ultiem relaxen.

Maskertje

Natuurlijk is het genieten om een maskertje op te doen, daarbij bijvoorbeeld je nagels te lakken onder het genot van (kerst)muziek. Maar lukt het nu niet om even een paar minuten voor jezelf te pakken dan is het opdoen van een masker ook zo gedaan. Dan maar de boterhammen smeren met masker op, geen probleem. Alleen al het fijne gevoel wat je gezicht heeft na dat masker is al even een genot moment.

10 tips relaxte zondag

In bad gaan

Wanneer je een bad hebt is de zondag natuurlijk de uitgewezen dag om daar lekker gebruik van te maken. Wanneer je een lekkere rustgevend bad wilt dan is een lavendelgeur natuurlijk wel erg lekker. Wanneer je vermoed dat je kind(eren) er toch bij gaan kruipen dan is het slim om bijvoorbeeld de badolie van Naïf te gebruiken. Heb je geen bad, dan is een lekkere lange douche ook wel prettig!

Uitgebreid ontbijten/ontbijten op bed

De zondag schijnt dé dag te zijn waarop veel mensen uitgebreid ontbijten. Niet vlug vlug wat boterhammen naar binnen werken, maar pers wat verse sinaasappeltjes uit, rol wat croissantjes en doe ze in de oven. Wellicht nog wat andere broodjes erbij of een lekkere kerststol. Heerlijk. Dit kan natuurlijk uitgebreid aan tafel, maar je kunt het ook leuk op een dienblad opdienen op bed. Oh ja vergeet het gekookte eitje niet. Smakelijk!

Pyjamadag

De enige dag van de week dat het volgens mij geoorloofd is om de hele dag in je pyjama rond te lopen. Nu doe ik dat soms ook doordeweeks, ssssst niet doorvertellen. Een pyjama zit gewoon heel erg lekker en is daarom perfect voor een relaxte zondag.

Netflix kijken (of Videoland)

Ik hou enorm van series en heb er dan ook al een heleboel gezien via Netflix en Videoland. Vaak als er een nieuw seizoen van een van mijn favoriete series online komt kijk ik eerst alle oude seizoen opnieuw. Houd me van de straat he, haha.

10 tips voor een relaxte zondag

No social media

Wat een zondag nu echt relaxt maakt is om je telefoon eens weg te leggen. En als je dat echt heel vervelend vind om dan in ieder geval je social media op stil te zetten. Nee ook niet stiekem even kijken, je gaat echt niets belangrijks missen. Het zal je opvallen hoeveel rust het geeft om niet telkens je status te updaten of om te scrollen door allerlei tweets of foto’s. 

Dagje voor jezelf

Ga eens gewoon de deur uit. Alleen. Zonder man of kind. Plan bijvoorbeeld een dagje sauna met een vriendin of ga high tea-en met je moeder. Even lekker jezelf zijn en doen waar jij zin in hebt. Heerlijk toch!

Bak je gek

Ik vind het zelf heel ontspannend om lekker in de keuken allerlei lekkere recepten uit te proberen. Dit geeft me een gelukzalig gevoel.. Ja het feit dat je tussendoor lekker kunt proeven helpt daaraan zeker mee.

Lees een boek (of een blog)

Lezen omdat je moet lezen is nooit leuk. Maar lezen omdat je een leuk boek hebt liggen of omdat het onderwerp op een blog aanspreekt is natuurlijk heel anders. Let wel op wanneer je een blog leest dat je dan niet de reacties en dergelijke gaat lezen. Voor je het weet meng je jezelf in een verhitte discussie en weg is je relaxte gevoel.

Uiteraard kun je een boel dingen ook combineren. Lekker in bad met een maskertje op en een goed boek of de tablet met een leuke kerstfilm. Of lekker in bed blijven liggen en dan een boek lezen.

* Alle afbeeldingen gebruikt in dit artikel komen van Pixabay. Ook staan er affiliatie links in, wanneer je via deze links iets aanschaft zal ik daar een kleine commissie over krijgen. Meer weten over affiliatie links? Lees dan hier

12 reacties op “10x een relaxte zondag

Reageren is niet mogelijk.