10x leuke herfst decoratie ideeën

De herfst zorgt niet alleen voor regenbuien maar juist ook voor gezelligheid, warmte (door de kleuren die je in de natuur ziet) en inspiratie. Het is dan ook niet gek dat mensen juist in de herfst hun huis weer anders decoreren dan daarvoor. Natuurlijk heb je een hoop leuke decoratie items in de winkels liggen, je kunt echter ook zelf aan de slag. Daarom besloot ik om een rondje te maken in blogland en met jou een aantal leuke herfst DIY’s te delen om zelf te maken.

Herfst hanger van dennenappels

Als eerste een hele leuke kleurrijke herfst decoratie gemaakt van dennenappels. Het fijne van iets zelf maken is dat je zelf kunt bepalen welke kleuren je gebruikt. Dat is met deze te gekke hanger met dennenappels van thuisleven.com ook zo. Je kunt ervoor kiezen om het je kinderen te laten maken (leuk voor in hun slaapkamers) of je maakt zelf een aantal hangers specifiek in de kleuren van je eigen interieur. Op de website van Thuisleven lees je hoe je deze leuke hangers zelf kunt maken.

Pompoenen beschilderen

Een ander leuk idee is om iets met pompoenen te doen. Pompoenen worden doorgaans al veel gebruikt ter decoratie in dit seizoen. Dat komt omdat er verschillende soorten pompoenen zijn in diverse herfst kleuren. Wil je echter iets anders of passen die kleuren niet in je interieur? Dan is het een leuk idee om de pompoenen te beschilderen. Op de website van Interiortwin kun je lezen wat voor verf zij heeft gebruikt om haar pompoenen te beschilderen.

10x leuke herfst decoratie ideeën

Liggende herfstkrans (voor een kaars)

Herfstkransen zijn er in allerlei soorten en maten. Je ziet ze in bijna elke winkel liggen, maar je kunt ze ook heel makkelijk zelf maken. Elke, van Elkeblogt, maakte een krans van natuurlijke materialen. Je kunt haar krans ook heel goed maken om op te hangen, maar zij maakte een krans voor op tafel om daar dan een grote stompkaars in te zetten. Super leuk en eigenlijk heel eenvoudig. Op haar website lees je hoe ze dat gedaan heeft en hoe ook jij dat kunt doen.

Herfstkrans voor aan de deur

Zelf maakte ik in het verleden (in 2015, oeps dat is lang geleden) ook eens een herfstkrans. Niet van natuurlijke materialen maar van pompoms. Dat zorgt weer voor een hele andere look dan wanneer je dingen zoals mos, eikels en kastanjes gebruikt. Deze pompoms kun je bij diverse creatieve winkels kopen en soms ook bij de action.

10x leuke herfst decoratie ideeën

Herfstkrans van lampiontakken

En als we dan toch in het thema van herfstkrans zitten dan deel ik toch nog zo’n krans. Weer een hele diverse, dit keer van Grace van Go Grazy, wat een echte DIY en interieurblog is. Daar kun je dus nog veel meer leuke ideeën op doen.

Herfst stolp decoreren

Dat je helemaal niet zoveel geld hoeft uit te geven om leuke hoekjes te creëren in je huis dat bewijst Nathalie van Volgmama wel met haar leuke voorbeelden. Zij geeft in haar blog drie voorbeeld om een glazen stolp te gebruiken voor een leuke herfst decoratie. Vaak heb je de materialen wel in huis en anders liggen ze buiten in je tuin. Kijk dus snel op de website van Volgmama om te zien welke ideeën zij nog meer heeft behalve die je hieronder op de afbeelding ziet.

10x leuke herfst decoratie ideeën

Waxinelichtjes houder

Zoals je inmiddels wel door hebt geeft de natuur ons heel veel materialen om iets moois mee te maken. En dat gegeven gebruikte ook Marijke van Mama’s met thee. In haar blog waarin zij vertelt over hoe je van een boom prachtige decoratie kunt maken vind je drie verschillende DIY’s. Ik licht in deze blog alleen haar waxinelichtjes houder uit, maar kijk zeker ook nog even op haar blog voor de twee andere ideetjes.

10x leuke herfst decoratie ideeën

Lamp met droogbloemen

Een grote bos bloemen staat in elk interieur prachtig. Het enige nadeel van deze parels uit de natuur is dat je er niet lang plezier van hebt omdat ze na ongeveer een week alweer vergaan. Droogbloemen zijn daarom een alternatieve, creatieve en mooie oplossing. Je ziet ze dan ook op vrijwel elke blog of instagrampagina verschijnen wat ik ook zeker snap. Ik heb zelf ook twee vaasjes met droogbloemen in huis staan. Daarom sprak deze leuke DIY van Bij Heleen me zo aan. Droogbloemen combineren met licht. En dan natuurlijk nu wel in de herfstkleuren.

10x leuke herfst decoratie ideeën

Pompoen met vetplantje

Zoals ik eerder al vertelde zijn pompoenen niet alleen lekker voor in je gerechten maar kun je er ook mooie decoratie mee maken. Naast dat je ze kunt beschilderen kun je er nog veel meer mee. Zo maakte Elsa een hele leuke DIY met een vetplantje IN een pompoen. Wil je deze ook maken? Kijk dan even op de website van Elsarblog om te zien hoe ze dat gedaan heeft.

10x leuke herfst decoratie ideeën

Neppe pompoen plantenpotjes

Naast dat je natuurlijk een echte pompoen kunt omtoveren tot plantenpot kun je dat ook doen met al die neppe pompoenen die je in de winkels vindt. Zo heeft Rowan van SillySis een hele leuke “Action hack” bedacht met de pompoenen die je daar soms kunt kopen. Haar blog is wel van 2018, maar er komt vast een soortgelijke variant in de winkel te staan en anders kun je misschien wel iets anders ervoor gebruiken.

Zo dat waren alweer de tien leuke herfst decoratie ideetjes om zelf te maken. Met grote dank aan de meewerking van bovenstaande bloggers. Ik ben benieuwd, maar jij zelf je herfst decoratie of koop jij het liever kant en klaar?

3 reacties op “10x leuke herfst decoratie ideeën

Reageren is niet mogelijk.