10x feel good ervaringen

Vorig jaar maakte ik na het feel good en shop event een top 10 van de leukste webshops. Dit jaar ben ik door omstandigheden (zie blogje van gisteren) alleen op de vrijdagavond geweest. Maar ondanks de korte periode daar heb ik toch weer een tiental feel good ervaringen gehad die ik graag met jullie deel. 

Als eerste over het event algemeen. Ik weet dat er verschillende geluiden zijn geweest wat betreft het event. Mensen die iets anders hadden verwacht, die de entreeprijs te hoog vonden, maar gelukkig waren er ook genoeg mensen die (net als ik) echt genoten hebben. Er was genoeg te zien, te voelen, ruiken en proeven. Zelf heb ik helaas niets geproefd op het event zelf, maar wel bij de Foodmarket van de Jumbo. Daar hadden ze verse sushi met 50% korting, hmmm heerlijk!

Hip gemaakt

Zodra je binnenkwam bij het feel good event zag je de geweldige mini caravan van Hip Gemaakt al staan. Ik ben echt een sucker voor dat soort dingen en kon het dan ook niet laten om naar binnen te gaan. Best zonde dat dit ding niet te koop staat, want ik zag mezelf er al helemaal mee rondtoeren door Europa haha. De caravan is dan wel niet te koop, hij geeft wel precies weer waar Hip gemaakt voor staat. Namelijk voor creativiteit, vintage en hippe producten. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je huis en je kinderen. Een van de leukste dingen die ze verkopen zijn de DIY slingerkaarten, gemaakt in samenwerking met Ankepanke die je ook weer kunt kennen van de raamtekening.

Bol AlgemeenBol Algemeen

 

Passie Bloom

Een andere knaller die ik al snel tegenkwam, was Passie Bloom.

Hollands design gecombineerd met Scandinavische invloeden, dat is waar Passie Bloom voor staat!

Wat mij als eerste opviel in haar kraam was de wand met allerlei verschillende kaartjes. Pastel, vrolijk, zwart/wit, allemaal mooi gesorteerd op illustrator. Wat ook nieuw is in haar winkel zijn de handgemaakte kleurrijke vaasjes van Amber Rep. Te vinden in pastelkleuren maar ook petrol blauw en legergroen.

IMG_0845

Justmeiself

Dan een webshop die ik al uitlichtte van te voren. Nu ben ik natuurlijk een klein beetje bevooroordeeld over haar persoonlijk en dus ook over haar webshop. Maar ik heb van alle andere bloggers en bezoekers ook alleen maar lof gehoord over de creativiteit en unieke producten van Suzanne. Bij Justmeiself vind je allerlei leuke en nuttige spulletjes die nét dat beetje extra bij kunnen dragen aan een stukje rust en zelfvertrouwen!  Alle spulletjes zijn zelf ontworpen, of geselecteerd omdat ze er goede ervaringen mee hebben! Tijdens het event kreeg elke blogger aan de bloggerstafel een doosje met daarin het complimentenblok. Het eerste blad was al beschreven door haarzelf met de boodschap om het feel good gevoel te verspreiden met complimenten. Wat een pracht idee!

Naast het complimentenblok heeft ze ook een ‘leuk voor later’ praatjes-blok, geloof in jezelf-blog en gelukswensjesblok.

10897114_818337908239571_5015245204247048173_n

Het zijstraatje

Eefje van Het Zijstraatje ken ik al een behoorlijke tijd. We zijn in contact gekomen door onze passies, zij haar winkel en in mijn blog en komen elkaar nu telkens op dit soort leuke eventjes tegen. Bij Het Zijstraatje vind je heel veel leuks om van elk feestje een Feest! te maken. Een feest waar je blij van wordt en dat van uitnodiging tot versiering en van tafelaankleding tot partyfavour fantastisch mooi in elkaar zit. Dat ze een grote aanwinst zijn voor feestjes tot in de detail kon je direct zien aan hun stand op het event. Ik heb niet de beste foto gemaakt helaas (ging er vanuit dat ik nog een dag terug zou komen), maar hieronder zie je een klein voorbeeld.

IMG_0898

Scandinavie XS

Toen ik tijdens het event op weg was naar een kennis van me liep ik voorbij een stand met alleen maar producten van Done by Deer. Voor de mensen die het niet kennen, dit is een Scandinavisch lifestyle merk voor kinderen. En dat is nu precies waar Scandinavië XS ook voor staat. Zij verkopen kleding tot (speel)meubels; allerlei hippe dingen met die typisch Scandinavische look and feel. Nu is alles wat Scandinavisch is enorm hip in Nederland dus een webshop dat zich alleen daarop richt is een gat in de markt! Ik sprak de eigenaresse heel kort en raakte alleen maar meer en meer enthousiast over haar webshop. Eenmaal thuis gekomen was dat ook de eerste site waar ik heen ging. Naast Done by Deer verkopen ze bijvoorbeeld ook Maxomorra, Roommate, Lego en nog minstens 40 andere merken.

Mode Lief

Ik werd bij Mode Lief aangetrokken door de vrolijke bekers. Deze zijn echt van een hoog ‘hebbuh’ gehalte. Naast kleding verkopen zij dan ook de leukste accessoires. Je kunt Mode Lief in huren voor een leuke party thuis, zodat je samen met je vriendinnen lekker thuis kunt shoppen.

IMG_0899

The draw booth

Geen webshop, maar wel een geweldig gaaf idee. Eens iets anders dan een standaard Photo Booth. Janne Keurlings, de bedenker en illustrator van de Draw Booth stond vorig jaar ook op het event met haar geluksveertjes. Ze is van vele markten thuis, zo kreeg ze op het feel good en shop event te horen dat een leerling van haar een prijs had gewonnen, ze is de illustrator van het prentenboek ‘de tovenaar die vergat te toveren’ en nu dus de Draw Booth. Ze fotohokje heeft ze zelf gemaakt van oude deuren. Het is makkelijk in en uit elkaar te halen en daarom een succes op elk event, braderie en feest. Terwijl ze gezellig met je kletst over wat jou nu gelukkig maakt, tekent ze een pasfoto van je. Ik ben ook in haar hokje geweest en het resultaat kun je zien op mijn Instagram profielfoto.

IMG_0867

La petite Couronne

Mensen die mij kennen weten dat ik een echte Spanjofiel ben. Dus als ik zeg dat ik een kleinschalig hotel heb ontdekt in Zuidwest Frankrijk die ik graag wil uitproberen dan weet je dat er iets goeds aan is. Een van de eigenaren, Iwan, stond op het feel good event om bekendheid te geven aan hun Hôtellerie. En dit deed hij met veel passie. Het wordt dus gerund door een Nederlands echtpaar en ligt in een gebied vlakbij de Pyreneeen, dichtbij de Spaanse grens en een uur van de kust. Je vindt er dus voor ieder wat wils; natuur, cultuur, bergen, het strand, de gastronomie… Dit knusse hotel is de perfecte uitvalsbasis!

 

Z.IE.L.

Een ander pracht initiatief die bedacht is door De aandachtgever, is Z.IE.L., oftewel Zomaar Iets Liefs. Geïnspireerd door alle mooie Random acts of Kindness (R.A.O.K.) en te herkennen aan hun logo. Vanuit het hart iets met liefde geven. Gewoon zomaar, omdat het kan. Het hoeft niet iets groots te zijn, alleen al je buurvrouw meehelpen met haar zware boodschappen, dat is al Zomaar Iets Liefs. Z.IE.L is een vrijwillig initiatief dat afhankelijk is van haar ambassadeurs en donateurs (bijvoorbeeld zeepjes, haakwerkjes, enzovoort). Voor meer informatie kun je naar hun Facebookpagina.

Borreltijd

Dan iets wat geen specifieke stand was of webshop maar wel helemaal in de feel good ervaring past. En dat is borreltijd! Mijn lieve collega blogger Ceciel vroeg me op een gegeven moment of ik zin had om een borreltje te doen. Het was geloof ik een uur of half 9 en om 9 uur zou het event ten einde lopen. Aangezien ik altijd wel in ben voor een lekker glaasje wijn (of een biertje, ligt aan het gezelschap) stemde ik uiteraard meteen in. Lisa ging ook met ons mee en al snel hadden we een fijn tafeltje bemachtigd en kon het borrelen beginnen. Ik wilde eerst een zoete witte wijn, maar Ceciel ging aan de rode dus deed ik gezellig mee. Er was op dat moment live muziek op het podium dus de gezelligheid zat er al snel in.

Bij ons dan, want de rest van het ‘publiek’ was nogal tam terwijl wij heerlijk aan het meezingen waren en ook een paar ‘moves’ probeerden op onze stoel. Dat dan weer wel. We zijn ongeveer anderhalf uur gebleven omdat twee van ons nog terug moesten naar huis. Maar in die anderhalf uur heb ik zo genoten. Ja, echt een feel good ervaring!

IMG_0910

We want more!

Na zulke mooie dagen wil je natuurlijk niet dat het eindigt. En als het dan toch eindigt, dat het dan snel weer zover is. De data voor 2017 zijn al bekend, dit keer maar liefst drie dagen vol shop en feel good plezier, namelijk op 24, 25 en 26 maart! Maar, zo lang hoeven we niet te wachten. Want… er komt ook een heus festival dit jaar! Namelijk op 25 september, meer informatie volgt nog!

7 reacties op “10x feel good ervaringen

Reageren is niet mogelijk.