10x mijn eerste jaar – babyboek

10x-mijn-eerste-jaar-2

Toen ik zwanger was van mijn dochter ontdekte ik de invulboeken van Pauline Oud. Ik kocht het negenmaanden boek en zette op mijn verlanglijstje het kraamvisite boek en het boek voor het eerste jaar. Ik keek eigenlijk helemaal niet naar de andere boeken die er waren en dat is best zonde, want er zijn heel veel leuke andere invulboeken. Daarom ben ik gaan zoeken naar andere babyboeken voor ‘mijn eerste jaar’ en heb ik de tien leukste verzameld!

Baby’s eerste jaar – Pauline Oud

In dit rijtje kan het boek van Pauline Oud natuurlijk niet ontbreken. Ik heb zelf dit boek en ben er erg tevreden over. Wel is er echt heel weinig ruimte voor foto’s en ondanks dat het natuurlijk geen fotoboek is, zou het toch wel leuk zijn als je af en toe bij bepaalde mijlpalen ook een foto kunt plaatsen.

Eerste jaren boek – Nijntje

Er was al een Baby’s eerste jaar van Nijntje in de originele Nijntje kleuren. Maar nu zijn er ook Eerste jaren boeken in de kleuren roze, blauw en zilver. Ze zijn zelfs in de aanbieding op dit moment dus enorm leuk ook om te geven als kraamcadeau!

full32157689

Eerst jaar dagboek – Oei ik groei

Iedereen kent Oei ik groei wel van de website of van hun boek waarin alle sprongetjes staan beschreven. Maar wist je ook al dat ze een Eerste jaar dagboek hebben? Deze sluit perfect aan bij hun negenmaanden dagboek die je uiteraard ook kunt kopen. In dit dagboek kun je alle sprongetjes van je kindje bijhouden.

Babyboek – Kleine beer

Als er al boeken zijn waar ik helemaal weg van ben, dan zijn het wel de boeken van Kleine beer. En er is dus schijnbaar ook een babyboek gebaseerd op deze verhalen. Ik heb foto’s gezien en er staan hele mooie tekeningen in en je hebt genoeg ruimte om alle leuke dingetjes op te schrijven over jouw eigen kleine beer.

Baby’s eerste jaar – Woezel en Pip

Deze twee vriendelijke hondjes zijn in vrijwel elke babykamer terug te vinden. Is het niet op een rompertje dan wel als knuffel of misschien zelfs als speendoekje. Maar er is dus ook een babyboek van deze vrolijke honden vriendjes. Net zo vrolijk gekleurd als de twee hondjes zelf zijn. Wie wil zo’n boek nu niet hebben?

Hier ben ik! – Dushi

Over het boek van Dushi kon ik niet zoveel vinden, alleen dat het ook een invulboek is voor het eerste jaar. Maar alleen de buitenkant beloofd al veel goeds. Ik hou van de kleuren die ze gebruiken en de bloemen en diertjes die erop staan zijn ook erg mooi getekend.

Babyboek – Jip en Janneke

Het babyboek van Jip en Janneke komt in twee versies. Voor jongens en voor meisjes. Het bevat echt hele mooie kleurrijke illustraties van Fiep Westendorp en je hebt genoeg ruimte om alle bijzondere, verrassende en grappige momenten vast te leggen. Het boek heeft een hardcover en is een ideaal kraamcadeautje!

Discover the CoastsHidden surf Spots

 

Jouw babyboek – speciaal voor de Christelijke markt

Er zijn veel babyboeken, maar deze is speciaal voor de christelijke markt geschreven, met bijvoorbeeld aandacht voor doop en christelijke feestdagen.  Bij de herdruk zijn acht extra pagina s toegevoegd voor persoonlijke herinneringen in de vorm van foto’s.

Baby journal – Moleskine

Een hele andere babyboek dan je gewend bent, want Moleskine staat voor eenvoud en dat zie je ook duidelijk terug in dit baby dagboek. Toch zie ik hier ook zo de voordelen van in, want je kunt helemaal zelf bepalen hoe je hem invult en wat je verder erin stopt qua herinneringen.

Zelf (digitaal) maken

Een andere optie blijft natuurlijk dat je het zelf maakt. Dat kan digitaal door bijvoorbeeld bij Albelli een fotoboek te maken met teksten erbij. Maar je kunt het ook scrappen of zoals ik door Project Life te gebruiken.

Welk (invul)boek heb jij gebruikt of wil je gaan gebruiken?

* In dit artikelen staat een affiliatie link. Dat zijn links die verwijzen naar een webshop of online winkel. Jij wordt er niet slechter van, ik een klein beetje beter

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

9 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde op 30 maart 2016 om 06:14

  Leuke boeken! Ik heb nooit een boek gemaakt. Ik heb een paar jaar geleden wel een fotoalbum gemaakt van het eerste jaar.

  • Nicole op 1 april 2016 om 08:15

   Ik doe beide! Heb een invulboek en ben bezig met een fotoalbum.

 2. demallemolenmoeder op 30 maart 2016 om 06:43

  Wat een leuk rijtje aan boeken. Ik heb en ben nog bezig met zelf een boek te maken. Al heb ik ook het boek van Pauline Oud

 3. Channa op 30 maart 2016 om 07:04

  Ik ben echt heel slecht in het invullen van dit soort boeken. Vandaar dat ik gewoon lekker ben gaan bloggen, dat is ons boek voor later! 🙂

 4. ~ Inge ~ op 30 maart 2016 om 08:57

  Tegenwoordig heb je zoveel leuke dingen rondom zwangerschap en geboorte, vroeger maar heel weinig. Een babyboek heb ik dan nooit gehad, wel zelfs steeds fotoalbums gemaakt.

 5. jacksons_mommy_ op 30 maart 2016 om 10:01

  Ik heb nijntjes eerste jaar boek gebruikt, ik vond het een heel erg leuk boek, ruimte voor foto’s waren er wel maar had wat meer gekund !!

 6. Malou op 30 maart 2016 om 10:13

  Ik wist helemaal niet dat er zoveel waren! Voor Nomi had ik die van de Hema.

 7. Diana op 30 maart 2016 om 12:02

  Ik heb helemaal geen invulboek gebruikt. Waar ik nu ontzettend veel spijt van heb!! Wel heb ik alles op papier gezet voor onze zoon. en in een herinneringsbak gedaan. 🙂

 8. Maike op 30 maart 2016 om 20:00

  Lijkt me zeker heel leuk als ik ooit nog eens een kindje mag krijgen!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje