10x de leukste kinderboeken (cadeautip)

Lieselotje-op-het-potje

Ik hou van boeken en uiteraard ook van lezen. Ik heb altijd al een hele verzameling gehad en vind het daarom nu ook zo leuk om te zien dat ook mijn meisje er van houd. Ook zij heeft al een hele verzameling bij elkaar en daarom dacht ik dat het misschien wel leuk zou zijn om de 10 leukste uit te kiezen. Dit is gebaseerd op mijn ervaring met de boekjes en vooral op die van Fay. Ik heb gekeken naar de boekjes die zij het leukste vind om zelf te lezen maar ook welke ze leuk vindt qua voorlezen. Ik gaf al eerder een tip qua voorleesboeken

Onze 10 leukste kinderboeken

Versjes en liedjes voor de kleintjes

leukste kinderboeken

Ik ben helemaal weg van de illustraties van Dagmar Stam. En laat dit boek nu geïllustreerd zijn door haar! Ik kreeg dit boek volgens mij al rondom de geboorte van Fay. Ik heb hem in ieder geval al erg lang in huis. En sinds kort wordt hij steeds vaker uit de kast getrokken. Fay is dol op liedjes en ook van de versjes wordt ze helemaal vrolijk. Af en toe wel even lastig hoe het melodietje ook alweer ging, maar dat heeft ze toch niet door haha.

Sinterwoezel en Pietje Pip

sinterwoezel en pietje pip

Dit boek is natuurlijk tijdens deze dagen helemaal favoriet. Ik won dit boek onlangs op een andere blog en toen ik het uitpakte werd hij al direct uit mijn handen gegrist. PIP! Fay is helemaal weg van deze twee hondjes en geef haar eens ongelijk. Ik heb het boekje inmiddels al een stuk of 20x voorgelezen terwijl we hem echt net pas in huis hebben. Geweldig dus. Sowieso de boekjes van Woezel en Pip zijn favoriet.

Liselotje

Lieselotje op het potje

Deze twee leuke boekjes heb ik gekocht bij de Action. Ze hebben er nog veel meer in dezelfde serie, maar ik hield het bij deze twee. Deze boekjes passen ook precies bij Fay op het moment want over 3 maanden mag ze al naar de peuterspeelzaal en ze gaat zelf ook al vaak op het potje. Ze doet dan nog wel niks, maar dat komt vast nog wel. Deze verhalen passen dus bij haar belevingswereld en ze zijn gewoon leuk om voor te lezen!

De sneeuwbal

IMG_0095

Dan drie boeken die ik ontving voor de blog. De sneeuwbal ontving ik van de vier windstreken en is een boekje dat past bij dit seizoen. Ook al weet Fay totaal niet wat sneeuw is, ze is dol op de muis. Ze komt er in ieder geval regelmatig mee naar me toe en dan moet ik samen lezen of zij leest hem voor aan mij. Op haar manier natuurlijk. Mijn eerste atlas kreeg ik echt als verrassing. Het is erg leuk geïllustreerd en op deze manier leren ze toch weer wat meer over de wereld. En het boek ‘wat een pech mijn naam is weg‘ ontving ik via Linda, voor haar mocht ik er een review over schrijven. Echter vond Fay er toen niet zoveel aan. Tegenwoordig wel, wat een paar maanden kan uitmaken he, aangezien ze ook helemaal fan is van haar eigen naam!

De Jumbo spaaractie boeken

jumbo boeken sparen

Bij de Jumbo kon je een tijd terug sparen voor korting op hele leuke boeken. Aangezien wij toch altijd al bij de Jumbo (en Lidl) boodschappen doen was dit natuurlijk erg makkelijk. Mijn moeder spaarde ook nog even mee en uiteindelijk heb ik echt een aantal leuke boeken kunnen scoren. Het boek Rambamboelie ligt bij ons eigenlijk verstopt. Dit omdat het boek bij oma al erg veel gelezen wordt dus laat ik het even zo. Het gaat over een klein hondje dat opeens niet meer blaft maar allerlei andere dieren geluiden maakt! Het boek Kikker en Haas is volgens mij in elk huishouden welkom. Dit boek heeft ook echt hele dikke bladzijdes en echt ideaal voor een dreumes om zelf te lezen zonder dat het stuk gaat. De boekjes Dit is Oele en Dit is Lila zijn lekker dun en ideaal voor een kort ‘voor het slapen’ verhaaltje. En dan de topper, vind ik zelf, 100x Annie! Annie M.G. Schmidt is mijn persoonlijke heldin van de kinderverhalen. Ik heb uit haar hand ook Pluk van de Petteflet

IMG_0088

En dit zijn ze dan.. Onze favorieten en leukste kinderboeken op dit moment. Ik ben heel benieuwd of dit over een jaar nog zo is!

Wat is jouw favoriete kinderboek?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

10 reacties

 1. Jenn op 3 december 2015 om 13:33

  100x Annie had ik ook graag willen hebben, maar helaas kom ik nooit bij de jumbo, te ver weg. Dat is wel echt mijn jeugdheldin, met als favoriet denk ik Pluk van de Petteflat. Liselotje ken ik volgens mij ook uit mijn eigen kindertijd, kan dat?

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 3 december 2015 om 14:00

   Poeh dat weet ik niet. Denk het wel!

 2. Sanja op 3 december 2015 om 14:22

  100x Annie hebben wij ook, die is echt leuk! Ik vind de Sinterwoezel en Pietje Pip super schattig uitzien!

 3. Marguerita op 3 december 2015 om 15:50

  Leuk! Die wat een pech mijn naam is weg ontvang ik binnenkort ook, ben heel benieuwd! Liselotje is inderdaad geweldig 🙂 en net als jij heb ik flink ingeslagen bij de Jumbo met die spaaractie, zaterdag komt er wat uit de zak en ook met kerst komen die boeken goed van pas. Wat ook een leuke is als Fay ietsjes ouder is: De Gruffallo en Stap maar op mijn bezemsteel. Beiden op rijm, dat leest zo lekker. En Jip en Janneke 🙂

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 3 december 2015 om 15:53

   Oooh bedankt voor de tips! Zal er eens naar kijken 🙂 Altijd handig voor op verjaardagslijstje..

 4. Lilian op 3 december 2015 om 16:14

  Die schrijvers van Liselotje schrijven ook over Pietertje Pet, dat is echt onze favoriet! 🙂

 5. Lilian op 3 december 2015 om 16:18

  Voorlees boekjes voor de kids zijn altijd leuk. Wij hebben die van Liselotje op het potje en ook die van woezel en pip!

 6. Eve Allijn op 3 december 2015 om 17:42

  Leuke lijst! Van Liselotje op het potje had ik nog nooit gehoord. Maar op mijn lijstje staat wel iets vergelijkbaars: de eend op de pot. Is ook getekend door Dagmar Stam 🙂

 7. […] peuterboeken suggesties van leuke medebloggers: Juf Maike, leesleeslees, Blog4mama, meisje-eigenwijsje, Aukjes Wereld, Lotuswritings, Mamalou, […]

 8. […] Lees ook: 10x de leukste kinderboeken […]

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje