10x de leukste kinderboeken (cadeautip)

Ik hou van boeken en uiteraard ook van lezen. Ik heb altijd al een hele verzameling gehad en vind het daarom nu ook zo leuk om te zien dat ook mijn meisje er van houd. Ook zij heeft al een hele verzameling bij elkaar en daarom dacht ik dat het misschien wel leuk zou zijn om de 10 leukste uit te kiezen. Dit is gebaseerd op mijn ervaring met de boekjes en vooral op die van Fay. Ik heb gekeken naar de boekjes die zij het leukste vind om zelf te lezen maar ook welke ze leuk vindt qua voorlezen. Ik gaf al eerder een tip qua voorleesboeken

Onze 10 leukste kinderboeken

Versjes en liedjes voor de kleintjes

leukste kinderboeken

Ik ben helemaal weg van de illustraties van Dagmar Stam. En laat dit boek nu geïllustreerd zijn door haar! Ik kreeg dit boek volgens mij al rondom de geboorte van Fay. Ik heb hem in ieder geval al erg lang in huis. En sinds kort wordt hij steeds vaker uit de kast getrokken. Fay is dol op liedjes en ook van de versjes wordt ze helemaal vrolijk. Af en toe wel even lastig hoe het melodietje ook alweer ging, maar dat heeft ze toch niet door haha.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Sinterwoezel en Pietje Pip

sinterwoezel en pietje pip

Dit boek is natuurlijk tijdens deze dagen helemaal favoriet. Ik won dit boek onlangs op een andere blog en toen ik het uitpakte werd hij al direct uit mijn handen gegrist. PIP! Fay is helemaal weg van deze twee hondjes en geef haar eens ongelijk. Ik heb het boekje inmiddels al een stuk of 20x voorgelezen terwijl we hem echt net pas in huis hebben. Geweldig dus. Sowieso de boekjes van Woezel en Pip zijn favoriet.

Liselotje

Lieselotje op het potje

Deze twee leuke boekjes heb ik gekocht bij de Action. Ze hebben er nog veel meer in dezelfde serie, maar ik hield het bij deze twee. Deze boekjes passen ook precies bij Fay op het moment want over 3 maanden mag ze al naar de peuterspeelzaal en ze gaat zelf ook al vaak op het potje. Ze doet dan nog wel niks, maar dat komt vast nog wel. Deze verhalen passen dus bij haar belevingswereld en ze zijn gewoon leuk om voor te lezen!

De sneeuwbal

IMG_0095

Dan drie boeken die ik ontving voor de blog. De sneeuwbal ontving ik van de vier windstreken en is een boekje dat past bij dit seizoen. Ook al weet Fay totaal niet wat sneeuw is, ze is dol op de muis. Ze komt er in ieder geval regelmatig mee naar me toe en dan moet ik samen lezen of zij leest hem voor aan mij. Op haar manier natuurlijk. Mijn eerste atlas kreeg ik echt als verrassing. Het is erg leuk geïllustreerd en op deze manier leren ze toch weer wat meer over de wereld. En het boek ‘wat een pech mijn naam is weg‘ ontving ik via Linda, voor haar mocht ik er een review over schrijven. Echter vond Fay er toen niet zoveel aan. Tegenwoordig wel, wat een paar maanden kan uitmaken he, aangezien ze ook helemaal fan is van haar eigen naam!

De Jumbo spaaractie boeken

jumbo boeken sparen

Bij de Jumbo kon je een tijd terug sparen voor korting op hele leuke boeken. Aangezien wij toch altijd al bij de Jumbo (en Lidl) boodschappen doen was dit natuurlijk erg makkelijk. Mijn moeder spaarde ook nog even mee en uiteindelijk heb ik echt een aantal leuke boeken kunnen scoren. Het boek Rambamboelie ligt bij ons eigenlijk verstopt. Dit omdat het boek bij oma al erg veel gelezen wordt dus laat ik het even zo. Het gaat over een klein hondje dat opeens niet meer blaft maar allerlei andere dieren geluiden maakt! Het boek Kikker en Haas is volgens mij in elk huishouden welkom. Dit boek heeft ook echt hele dikke bladzijdes en echt ideaal voor een dreumes om zelf te lezen zonder dat het stuk gaat. De boekjes Dit is Oele en Dit is Lila zijn lekker dun en ideaal voor een kort ‘voor het slapen’ verhaaltje. En dan de topper, vind ik zelf, 100x Annie! Annie M.G. Schmidt is mijn persoonlijke heldin van de kinderverhalen. Ik heb uit haar hand ook Pluk van de Petteflet

IMG_0088

En dit zijn ze dan.. Onze favorieten en leukste kinderboeken op dit moment. Ik ben heel benieuwd of dit over een jaar nog zo is!

Wat is jouw favoriete kinderboek?

11 reacties op “10x de leukste kinderboeken (cadeautip)

Reageren is niet mogelijk.