10x de leukste kerst pyjama’s voor de hele familie

Kerstpyjama’s zijn een traditie in veel gezinnen. Niet alleen zijn ze gemakkelijk en comfortabel om te dragen tijdens de feestdagen, maar het is ook een leuke manier om je familie bij elkaar te krijgen voor foto’s en kerstkaarten. In dit artikel hebben we 10 fantastische pyjama’s voor elk budget en smaak geselecteerd!

Kerst pyjama als traditie

Wij vieren altijd kerstavond en daarnaast ook eerste en tweede kerstdag. Soms is er zelfs een derde kerstdag. Van die drie kerstavonden/dagen is er altijd eentje die wij bombarderen als ‘kerst pyjama dag’. Geen chique bedoeling met mooie glitter jurkjes en panty’s. Geen vijf gangen diner. Nee lekker de hele dag rondlopen in een warme (kerst) pyjama en alleen maar dingen doen die jij zelf wilt. Klinkt als een perfecte dag toch? Dat is het dan ook zeker! En hoe leuk is het dan om matching kerst pyjama’s te dragen? Overigens dragen we ze niet alleen met kerst, maar ook in de weken ervoor en daarna…

De verschillende soorten pyjama’s

Kerst staat vaak in het teken van chique feestkleding, maar dat betekent niet dat je geen leuke en comfortabele kerstpyjama kunt dragen! Er zijn veel verschillende soorten pyjama’s die je kunt kiezen, afhankelijk van wat voor soort look je wilt hebben.

Bol AlgemeenBol Algemeen
  1. De klassieke rood geruite pyjama: dit is een echte kerstklassieker en perfect als je op zoek bent naar iets traditioneels. Een rode pyjama met witte of zwarte details zorgt ervoor dat je er heel erg feestelijk uitziet en geeft je ook nog eens het gevoel alsof je in de winter bent.
  2. Een fleece pyjama: dit is perfect als je op zoek bent naar iets warmers en gemakkelijker uit te trekken. Het is ook heel erg comfortabel, waardoor het perfect is voor een lange winteravond.
  3. Een onesie: deze zijn heel erg populair in de winter en ze zijn ook nog eens heel erg leuk om te dragen. Er zijn veel verschillende soorten onesies beschikbaar, dus er is vast wel iets dat bij jouw stijl past. Het enige nadeel is de kou wanneer je moet plassen.
  4. De joggingpak pyjama: jogging pakken zijn niet alleen voor sporters. Tegenwoordig zie je steeds meer mensen die er een casual outfit van maken. Een jogging pak is ook perfect om thuis te dragen, bijvoorbeeld als pyjama. Dat maakt het extra leuk om een ​​setje te kopen dat je met je partner of kinderen kunt delen.

10 leuke kerstpyjama’s voor de gehele familie

Hieronder vind je tien verschillende soorten pyjama’s die perfect zijn voor een knusse kerstdag of -avond binnenshuis.

Kerst pyjama’s bij de H&M

Bij de H&M vind je echt ontzettend leuke kerst pyjama’s voor de hele familie. Waaronder de klassieke rood geruite pyjama’s, die ik echt het einde vind. En ik niet alleen want veel is er al uitverkocht. Hopelijk komt het nog terug op voorraad. Ze hebben deze pyjama zelfs voor de allerkleinste onder ons, vanaf maat 50 dus. Het is dan een aaneensluitend pakje zonder voetjes dus ideaal.

Maar naast die traditionele pyjama’s hebben ze ook hele andere leuke pyjama’s. Met een geruite broek en zwart shirt. Of alleen de trui die matcht, dat kan natuurlijk ook. Dan is het niet echt een pyjama maar het idee blijft hetzelfde. Ook vond ik deze mini & me pyjama’s. Helaas vond ik ze niet voor de mannen, maar dus wel voor mama en de kinderen. Hier meer informatie.

Familie pyjama’s bij Next

Als het gaat om matching outfits kijk ik ook regelmatig bij Next. Deze Engelse webshop die tegenwoordig ook echt een begrip is in Nederland heeft vooral rondom de feestdagen vaak leuke outfits voor de gehele familie. Denk aan leuke kersttruien die bij elkaar passen maar dus ook nachtmode. Zo heb je hier dus ook van die geruite pyjama’s, die net weer anders zijn als bij andere winkels. Maar ook pyjama’s waarbij er bijvoorbeeld een ijsbeer op het shirt staat. Deze zwart witte pyjama die je hieronder ziet vond ik er wel uit springen qua originaliteit.

Pyjama voor War Child bij de Hema

Dat de traditionele geruite pyjama een hit is dat word me inmiddels wel duidelijk. Ook bij de Hema hebben ze een rood zwart geruite pyjama voor de gehele familie. Deze is echter nét iets bijzonderder aangezien 25% van de opbrengst van deze pyjama’s naar War Child gaat. Hier meer informatie.

Bon Prix kerst pyjama

Tijdens mijn zoektocht naar leuke bijpassende pyjama voor tijdens de kerstdagen kwam ik ook op de site van Bon Prix. Daar kijk ik sowieso regelmatig wat betreft kleding voor mezelf omdat zij ook grote maten verkopen. Dat geldt nu dus ook voor deze leuke kerstpyjama’s. Voor zowel mannen, vrouwen als kinderen.

Toffe kerst pyjama’s voor het gezin op Amazon

Sinds dit jaar neem ik ook altijd even een kijkje op Amazon. Daar vind je namelijk vaak leuke dingen die ze hier niet verkopen of die goedkoper zijn. Zo kocht ik via daar bijvoorbeeld al eens spelletjes voor de Nintendo Switch in de aanbieding. Wat kerstpyjama’s betreft voor het gehele gezin kun je ook zeker op Amazon terecht. Hier kun je de pyjama bekijken en bestellen.

En wat vind je van deze leuke Grinch pyjama’s. Helemaal in kerststijl natuurlijk! Hier kun je de pyjama bekijken en bestellen.

Ook vond ik deze groene pyjama’s. Op de site zelf krijg je een betere indruk, want daar zie je ook afbeeldingen met het gehele gezin. Kun je in een oogopslag zien of het is voor jou is. Kijk hier maar.

Matchende kerstpyjama’s voor het hele gezin

Helaas kun je deze matchende kerstpyjama’s nog niet online kopen en moet je er toch voor naar de winkel. Maar ook bij Primark vind je dus echt hele leuke pyjama’s voor het hele gezin voor tijdens de kerstdagen. Ik kan (mag) de foto’s helaas niet delen. Maar naast een roodgeruite pyjama hebben ze ook hele leuke rode pyjama’s met witte rendieren. Ze hebben zelfs een matching set voor de hond!

De andere set die ik overigens ook echt te gek vind is een groene kerstpyjama en dan met gingerbread poppetjes, kerstbomen en de kerstman erop. Ook hebben ze met deze print rode snuggle hoodies. Zowel voor volwassenen als kinderen. Het is dat de Primark niet om de hoek zit, anders was ik er naartoe gerent! Hier kun je alle kerstpyjama’s van Primark zelf zien.

Heb jij zelf ook al een kerstpyjama?