10x creatief met kerstlampjes

Je hangt je kerstlampjes natuurlijk in de kerstboom. Dat ziet er altijd heel mooi en magisch uit. Maar je kunt nog veel meer creatiefs doen met kerstlampjes.

Ze zijn er dan ook in allerlei vormen en maten. Je kunt kiezen voor cluster lichtjes, maar ook voor gewone lichtsnoeren. Daarnaast zijn die lampjes niet alleen leuk voor tijdens de feestdagen, maar kun je ze het hele jaar door wel gebruiken.

Wat je allemaal voor creatiefs met kerstlampjes kunt doen vertel ik je in deze blog.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Kerstlampjes als decoratie

Heb je een paar oude kerstlampjes liggen die je niet meer gebruikt? Of heb je ze net gekocht en ben je op zoek naar leuke ideeën om ermee te decoreren? Je bent hier aan het juiste adres!

Kerstlampjes kunnen niet alleen binnen, maar ook buiten worden gebruikt om je huis te sieren. Hang een aantal lampjes in de boom voor een magisch effect, of maak een mooie lichtslinger met lampjes. Ook leuk: hang een aantal lampjes in een emmer of mand en zet deze neer als origineel kerstdecoratie.

Creatief met kerstlampjes

Laat je creativiteit de vrije loop met kerstlampjes! Er zijn lampjes in allerlei vormen en kleuren verkrijgbaar, dus er is vast wel een set die perfect bij jouw interieur past. Hieronder vind je 10 leuke ideeën om met lampjes aan de slag te gaan.

Lichtjesgordijn voor het raam

Hang kerstlampjes in de vensters: om de buurt echt in de kerstsfeer te brengen, kun je ervoor kiezen om lampjes in alle vensters van je huis te hangen. Dit geeft direct een heel andere uitstraling! Wij hebben zelf ook een lichtjesgordijn voor onze raam alleen als het rolgordijn dicht is zie je dit van buiten niet. Wel binnen…

10x creatief met kerstlampjes

Of je hangt ze aan de muur…

10x creatief met kerstlampjes

Hieronder vind je een voorbeeld van een lichtgordijn die je zou kunnen gebruiken hiervoor:

Versierde spiegel

Een van de makkelijkste manieren om lichtslangen of lampjes slinger te gebruiken is door hem rondom een spiegel te hangen. Dit geeft meteen een magisch effect.

10x creatief met kerstlampjes
10x creatief met kerstlampjes

Glazen potten met kleine snoeren kerstlampjes

Er zijn echt heel veel manieren om de kleine lichtslangen in een glazen pot of glazen vaas te stoppen. Soms zijn alleen de lichtjes genoeg, een andere keer doe je er mos bij of wellicht dennenappels. Dat geeft ook een mooi effect. Je kunt het ook als extra licht gebruiken wanneer je een kerstdorp in een pot wilt maken.

10x creatief met kerstlampjes
10x creatief met kerstlampjes

Woord van lampjes

Je kunt echter ook diverse woorden of figuren maken met de kerstlampjes. Zo heb je van die lichtslangen, ledstrips, maar ook de gewone kerstlampjes kunnen zo gehangen worden dat je er een woord van maakt.

En dit kan het hele jaar door natuurlijk, zoiets hoeft niet na de kerstdagen te verdwijnen. Dit is vooral ook erg leuk in een kinderkamer.

10x creatief met kerstlampjes

Kerstlampjes boven je bed

Hang ze boven je bed: als je ‘s avonds in bed ligt, is het fijn om wat sfeervolle lampjes boven je hoofd te hebben hangen. Dit geeft een heel rustgevend effect en is ook nog eens romantisch.

10x creatief met kerstlampjes
10x creatief met kerstlampjes

In de tuin

Hang kerstlampjes in je tuin: als je ‘s avonds buiten wilt zitten, is het fijn als er wat extra licht is. Ook is het gewoon erg mooi om te zien voor de mensen die langs komen lopen of rijden.

Hang daarom een paar mooie lampjes in je tuin of op je terras, en geniet van het gezellige licht! Je kunt de lichtjes om bomen wikkelen, langs de heg hangen of gewoon buiten aan je gevel hangen.

10x creatief met kerstlampjes

Verlichting in de tent met kerstlampjes

Hebben de kinderen een speeltent of hut, dan is het ook leuk om daar een snoer van de kerstlampjes in te leggen. Mijn kinderen hebben soms zelfs een grote doos als hut en ook daar gaat dan een snoer lampjes in. Super gezellig en knus.

10x creatief met kerstlampjes

Ter vervanging van een open haard

Heb je geen echte open haard maar wil je wel die gezellige sfeer? Dan kun je altijd nog een nep variant maken. Leg er wat gedroogde hout blokken in met een lichtsnoer eromheen en je hebt een leuk effect.

10x creatief met kerstlampjes

Kerstboom van lichtjes

Heb je geen ruimte voor een kerstboom of wil je in een andere ruimte ook een boom maar dan tweedimensionaal? Dan is een muurboom een goed idee. Dit kun je zoals op onderstaande foto doen met een guirlande en lampjes. Maar je kunt hem ook alleen van lampjes maken.

10x creatief met kerstlampjes

Onderstaand product kun je gebruiken om de lampjes op de muren te hangen.

Kerstlampjes aan het plafond

Om het echt een groot magisch feest van te maken kun je de lampjes natuurlijk ook zigzaggend aan het plafond ophangen. Dit is leuk als entree dus bijvoorbeeld in de hal bij de voordeur.

10x creatief met kerstlampjes

Gebruik lampjes voor een leuke foto

Je kunt deze lampjes ook gebruiken om een leuke foto te maken. Bijvoorbeeld door ze in een boog aan de muur te hangen en daarvoor een gezinsfoto te maken. Of door de lampjes te gebruiken bij het maken van productfoto’s.

Vooral voor producten die met de feestdagen te maken hebben kan dit echt een mooi effect zijn. Lampjes zorgen in ieder geval vrijwel altijd voor sfeer, dus je foto heeft niet zo heel veel meer nodig. Zorg er wel voor dat het echt op de achtergrond blijft en ze niet de show stelen. Alhoewel dat op sommige foto’s juist de bedoeling is….